Ga naar inhoud

TrafiX

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • M/V
    Geheim
  • Woonplaats
    Regio Drenthe

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Fabia Combi II
  • Uitvoering
    RS
  • Motor
    1.4 TSI 180PK
  • Tuning
    niet nodig.....
  • Transmissie
    DSG-7
  • Kleur
    Wit
  • Bouwjaar
    2012
  • Eigenaar sinds
    2012
  • Kilometerstand
    250
  • Radio- / Navigatiesysteem
    Amundsen
  • Spritmonitor gebruikersnaam
    TrafiX
  • Spritmonitor ID
    519025

TrafiX's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputatie

  1. Dank voor je doordacht advies. Ik zal het bestuderen . Het past goed in dit subforum, bij het jezelf voorstellen. Misschien willen toekomstige wie-ben-ik'ers ook wel eens het hoe en waarom laten weten. Zou leuk zijn.
  2. TrafiX

    Levertijd

    DSG = geduld. De levertijd is dan inderdaad lang. 5-6 maanden, maar dan heb je ook wat! Je geduld wordt beloond.
  3. En hoe com je nou bij de combi??? Welnu, hier dan de overwegingen: * Het moest kleiner zijn, maar wel met genoeg ruimte. Geen rugzak dus. Resultaat: veel merken, veel keus. * Instappen moet makkelijker zijn, d.w.z. minder laag. Hm... wordt lastiger.... * Station model vanwege het meevoeren van een hondenbench (in uitgeklapte stand dan....). En die honden moeten hondenvoer, water, speeltjes, drinkbakjes, etensbakjes, riemen enz., dus dat moet dan ook nog mee kunnen. Dat alles nog even los van de bult overige spullen voor onszelf......Ja, een dakdrager met dakkoffer op een Fabia kan ook nog. Of, voor de juiste verhoudingen, een dakkoffer met een Fabia erop? * Maar dan.... hij moet een automatische versnellingsbak hebben, een DSG bij (sterke) voorkeur . Dan blijft er aanmerkelijk weinig meer over om te kiezen. Dus Volkswagen of Audi of Skoda wordt het dan klaarblijkelijk. Vooruit dan maar. Met een paar andere voorkeuren en wensjes kwamen we dan uit op ...een witte Fabia Combi (toch maar met dakrails en ook glanzend zwart, net zoals de spiegels en raamstijlen) Zo doende..
  4. Ik dacht al zoiets. 105 pk 135? Daar moest meer achter zitten.... Ik heb daar met de RS nog niet meteen behoefte aan . Ook mijn vorige auto had het niet echt nodig, maar bij "normale" vermogens zou ik het zeker doen. Die ongeveer 20% extra is bij gewone chiptuning van bonafide bedrijven technisch gezien geen enkel probleem, mits je je auto goed onderhoudt. En je hebt er steeds schik van. Maar nogmaals, m'n RS heeft voorlopig genoeg power. Een Yeti met 135pk is trouwens ook geen straf!
  5. Absolute aanrader. En als die DSG-7 tegen die tijd nog steeds alleen in een FabiaRS zit, hou je er dan wel even rekening mee dat 1:22 "niet helemaal" gehaald kan worden? Klopt. Niet alleen voor Skoda's maar dat geldt voor alle VAG merken. Er wordt gewerkt aan extra productiefaciliteit, maar voordat dat echt zoden aan de dijk zet zijn we minstens een half tot 1 jaar verder. Regiomarketing is soms ondoorgrondelijk. PON bepaalt het nou eenmaal voor NL. Technisch maakt het echter niks uit in welk model de bak wordt geschroefd, als de motor-bak combinatie maar OK is. Ook de 1.2 TSI is prima te combineren met de DSG-7 bak. Mijn RS komt niet op het circuit, hoe dichtbij ook, dus wat betreft de schakelmomenten vind ik het wel prima, als het maar doeltreffend en vooral snel gebeurt. En dat is dan ook het geval!
  6. Klopt. Je hoort vaak dat je in een RS (of vergelijkbaars) juist zelf zou "moeten" schakelen. Nou, laat je niet voor de gek houden, die automaat maakt er echt een feestje van!
  7. Dank allemaal voor het warme welkom. Dan kunnen de foto's niet uitblijven. Ze komen er binnenkort op hoor! De Fabia heb ik nog maar net, maar ik kan wel zeggen: formidabel zoals dat rijdt. En.... nee, geen proefrit destijds gemaakt, dus de verrassing was des te groter! Eén nadeel: 6 maanden gewacht, hoofdzakelijk vanwege de DSG-7 automatische versnellingsbak. Werkelijk Een super automaat!!
  8. Hallo forum, Bij een Fabia Combi RS (wit!) moet je natuurlijk een goed forum hebben. Welnu, de Fabia is er net en dan nu ook een forum. Ik hoop er nuttige zaken te weten te komen en kan misschien ook wat bijdragen in de discussies. René
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe