Rapid man

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Rapid man

 • Rank
  GO

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Rapid Spaceback
 • Uitvoering
  Ambition
 • Motor
  1.0 TSI 110pk/200Nm
 • Transmissie
  Hand-6
 • Kleur
  Zwart
 • Bouwjaar
  2018
 • Eigenaar sinds
  2018
 • Kilometerstand
  1800

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Net vóór beide achterwielen, onderaan de auto, aan beide zijden, zijn vrij duidelijk leidingen zichtbaar. Ik vermoed handremkabels. Zijn hier nog Rapid-rijders bij wie die kabels relatief laag hangen? Ze hangen wel elk met 2 (zichtbare) haakjes vast, maar lijken toch vrij diep te hangen. Je hoeft m.a.w. niet op handen en knieën te gaan zitten om ze te zien...
 2. De deur lijkt perfect gelijk te zitten. Heb alle dichtingen nog eens van nabij bekeken, maar niets vreemds opgemerkt.
 3. Het fluitend geluid doet zich wel enkel aan de bestuurderszijde voor. Ik dacht aan deurrubber of vensterdichting. Aan de chroomlijst had ik nog niet gedacht, maar er is enkel aan de onderzijde van het venster een chroomlijst. Het geluid lijkt meer van de bovenkant te komen.
 4. In mijn voorbeeld haalde ik inderdaad een vrij groot snelheidsverschil aan, maar ik heb het ook al bij kleinere verschillen gehad, bij enkele tikjes. Het gebeurt veel meer niet dan wel, maar als het gebeurt, kan het best verraderlijk zijn. Ik heb er al op gelet of ik niet per ongeluk op de verkeerde toets duw, maar dat is niet het geval.
 5. Waarde Skoda-collega's, Even voorstellen. Ik ben Wim uit Brugge en ben sinds april dit jaar ook lid van de Skoda-club, en wel met een zwarte Rapid Spaceback 1.0 TSI 81kW. Hele leuke wagen om mee te rijden, met aangename motor. Heel ruim en praktisch, maar toch ook voldoende compact voor de stad. Fantastisch ook, dat panoramisch dak! Mijn vorige wagen was een VW Polo 1.4 TDI.
 6. Hallo, sinds ca. 1,5 maand heb ik een Rapid Spaceback waar ik in het geheel erg tevreden over ben. Er zijn echter enkele kleine euveltjes en twee ervan zijn enerzijds een fluitend geluid links vooraan en een tikkend geluid rechts achteraan, telkens bij hoge(re) snelheid. Het fluitend geluid situeert zich aan de bestuurdersdeur, redelijk bovenaan, maar moeilijk uit te maken of het zich nu situeert aan de deur zelf dan wel het raampje. Het geluid komt niet altijd voor, maar wel vaak bij hogere snelheid (100-120 km/u), een beetje afhankelijk van hoe de wind zit en hoeveel wind er is. Bij nog hogere snelheid (bv. 140 km/u) lijkt het me niet meer voor te komen. Wanneer het geluid zich voordoet, is het toch vrij irritant. Zelfs de passagier kan het horen. Nog iemand met dit probleem? Wat het tikkend geluid betreft: dit doet zich enkel voor bij 'Duitse snelheden' à la bv. 145-170 km/u. Het komt van ergens rechtsachter, denk ik, maar is heel moeilijk te situeren van waar. Ik weet niet of dit iets bijzonders kan zijn? Trager rijden is natuurlijk 'een' oplossing ?
 7. Hallo, wanneer bij mijn Rapid Spaceback (1,5 maand oud) de airco actief is, hoor ik een zacht, specifiek geluid. Het valt niet te omschrijven als tikkend, schurend of ratelend, maar doet denken aan ventilatoren die draaien, of een cd die draait. Het heeft echter niets met de ventilatoren te maken, want ongeacht te blaasstand kan ik het geluid wegnemen of terug laten komen door de AC-knop te activeren/deactiveren. Het is ook geen constant geluid, eerder golvend/sporadisch, maar wel het grootste deel van de tijd aanwezig wanneer de airco aan staat. Echt storend is het geluid niet, en wanneer bv. de radio speelt, hoor je het al helemaal niet. Is dit een normaal geluid of laat ik dit toch best eens nakijken?
 8. Hallo, ik heb nu sinds een maand en half een Rapid Spaceback, waar ik in het geheel erg tevreden over ben. Echter, bij het gebruik van de cruise control heb ik al verschillende keren iets vreemd vastgesteld: wanneer de snelheid ingesteld staat en de CC actief is, en wanneer ik de snelheid a.d.h.v. de toets "SET/-" (verschillende) stappen verlaag, gebeurt het soms dat de ingestelde snelheid plots weer x-aantal stappen omhoog schiet, alsof de snelheid die op dat moment gereden wordt ingesteld wordt. Vb: de CC staat ingesteld op 100 km/u en is actief. Ik wil de snelheid verlagen naar 85 km/u door verschillende keren op de toets SET/- te drukken. Als alles goed gaat, druk ik dus 15 keer op die toets en is de ingestelde snelheid verlaagd naar 85 km/u. De wagen vertraagt dan ook naar die snelheid. Soms gebeurt het echter dat terwijl ik de snelheid aan het verlagen ben met de betreffende toets (op moment X reeds ingesteld op bv. 89 km/u), en de wagen intussen aan het vertragen is (op datzelfde moment X bv. al tot 95 km/u) de ingestelde snelheid plots plots terug omhoog schiet naar 95 km/u, alsof de functie "-" van de betreffende toets plots weer de functie "SET" wordt, en dus de actueel gereden snelheid ingesteld wordt. Is beetje vervelend en kan wat gevaarlijk zijn als je daar niet op rekent. Alvorens ik de garage contacteer, wilde ik graag eens horen of dit normaal is en of er nog mensen zijn die dit voor hebben/hadden.