Ga naar inhoud

Kom maar door met de lente (en panoramadaken)!


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-5817629eb1e935c0828e29803a071088.jpeg

Huh? De lente begint toch altijd op 21 maart? Die dag zit bij veel mensen ingebakken, maar het klopt niet (meer). De laatste keer dat de lente op 21 maart begon, was in 2011. Sindsdien is het 20 maart. En vanaf 2044 is het 19 maart. Dat komt omdat de aarde er 365 dagen, 48 minuten en 45,1814 seconden over doet om zijn baan om de zon te draaien en niet precies 365 dagen. Om te voorkomen dat de lente (en andere seizoenen) hierdoor elk jaar opschuiven, is het schrikkeljaar ingevoerd. Dat compenseert het tijdsverschil door elke vier jaar 24 uur toe te voegen

Interieur nog ruimtelijker

Terug naar de glazen panoramadaken van Škoda: hiermee valt meer daglicht in je Škoda en doet het interieur nog ruimtelijker aan. Je humeur gaat er met sprongen tegelijk op vooruit omdat je extra kunt genieten van de zonnestralen die de lente met zich meebrengt. En vooral kinderen op de achterbank vinden een panoramadak he-le-maal geweldig. Want terwijl jij in alle comfort over de weg rijdt, kijken zij hun ogen uit naar de blauwe lucht, voorbijdrijvende wolken en vogels die van hun winterverblijf terugkeren.

Dubbel en dwars waard

Ook Škoda ziet de voordelen van een glazen panoramadak in. Vandaar dat elke nieuwe Škoda uit te rusten is met een dergelijke accessoire. Maar het dak verschilt per model, iets om rekening mee te houden op het moment als je je favoriete Škoda gaat samenstellen. Het glazen dak van de Škoda Fabia loopt helemaal van de voorruit tot de dakspoiler. Het beslaat hiermee bijna de hele bovenkant van de auto. Het is een optie van 690 euro op de uitvoeringen Ambition, Business Edition en Monte Carlo. Het dak is dit geld dubbel en dwars waard, want het interieur krijgt er een extra luxe uitstraling van.

Met één druk op de knop

De Škoda Karoq is leverbaar met een panoramisch glazen schuif-/kanteldak dat je met één druk op de knop elektrisch kunt openen en sluiten. Ook dit panoramadak is zo groot dat passagiers op de achterbank kunnen meegenieten van het extra licht dat naar binnen valt. Als je het zonlicht te fel vindt, kun je het panoramadak van de Škoda Scala afsluiten met elektrisch bedienbare zonwering. Voor 150 euro extra kun je de Škoda Scala bovendien laten voorzien van extra getinte achterruiten (Sunset) die de inzittenden achterin tegen de zon beschermen.

Škoda Enyaq Coupé iV altijd met panoramadak

Ook de populairste elektrische auto van Nederland in 2022, de Škoda Enyaq iV, is uit te rusten met een fraai panoramisch schuif-/kanteldak, een optie van 990 euro. Ongeacht welke uitvoering je kiest. Door met je vinger een hiervoor bestemd klein aanraakscherm bij de binnenspiegel aan te raken, kun je het dak openen en sluiten. Neem je de Škoda Enyaq Coupé iV, dan is een glazen panoramadak altijd standaard.

Ontdek alle Škoda-modellen met een panoramadak

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe