Ga naar inhoud

De Škoda Scala is misschien wel het meest Škoda van allemaal


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-f97bc21a9bcefeacec47a87ebf5dc477.jpeg

Door de Škoda Enyaq Coupé iV zie je de Škoda Scala misschien over het hoofd. Vooral als de Enyaq Coupé iV is uitgerust in de opvallende kleur Phoenix Orange en voorzien is van de verlichte grille ‘Crystal Face’. Tegen zoveel visueel spektakel kan de Scala niet opboksen. Toch heeft deze sportieve hatchback genoeg pluspunten die hem op en top Škoda maken.

De ruimste in zijn klasse

Ook al is de Škoda Scala een compacte auto, zijn binnenruimte is riant zoals je van een Škoda mag verwachten. Met vijf comfortabele zitplaatsen en een kofferbak van 467 tot 1410 liter is dit de ideale auto voor sportieve Zaterdagfamilies. Dat is trouwens meer bagageruimte dan je krijgt in bijvoorbeeld de Volkswagen Golf.

Natuurlijk: Simply Clever

Dat de Scala een echte Škoda is, zie je ook aan de talloze Simply Clever-functies. Zoals de paraplu, de ijskrabber en de opbergvakken aan de zijkant van de rugleuningen. De Scala was zelfs de eerste Škoda met de slimme dop die verandert in een trechter. Maar natuurlijk is de sportieve hatchback ook leverbaar met cruise control (vanaf Ambition), verwarmbare voorstoelen (Business Edition) en parkeersensoren voor en achter (Business Edition).

Functioneel design

Nee, een verlichte grille heeft de Škoda Scala niet. Daar haalt hij zijn neus voor op. Wat hij wel heeft, zijn functionele scherp gelijnde LED-koplampen voor een bak licht en dus extra veiligheid op de weg en een minimaal aflopende daklijn voor meer hoofdruimte achterin. Maar ook extra donkere achterruiten (Sunset, optioneel). Die staan stoer maar zijn ook functioneel, want ze beschermen tegen uv-stralen.

Toch steelt de Scala ook de show. Met buitenspiegels en portiergrepen in de kleur van de carrosserie en een sportieve voorbumper met honingraatdesign. Wie nog meer de blits wil maken, kiest de Full LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers (standaard op de Business Edition).

Het leven is simpel

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Maar elektrisch rijden is nog niet voor iedereen weggelegd. Daarom is de Škoda Scala uitgerust met een zuinige 1.0 TSI benzinemotor. Geen stekker en geen laadkabel, wel heel overzichtelijk en aangenaam simpel.

Je kunt kiezen uit twee vermogens: 95 of 110 pk. En of je zelf wilt schakelen of dit aan een automaat wil overlaten. Wat je altijd krijgt, is een zuinige auto (gemiddeld 4,7 l/100 km of 1 op 21,3) en een betrekkelijk lichte auto van om en nabij 1200 kg. Daardoor betaal je minder wegenbelasting.

Een echte Škoda-prijs

Een eigenschap waaraan je elke Škoda herkent, is de scherpe prijs. Dat geldt misschien nog wel het meest voor de Škoda Scala, want je rijdt deze sportieve hatchback met private lease al vanaf 429 euro per maand. En met het Škoda Maandabonnement heb je de flexibiliteit van ons maandelijks opzegbare abonnement zonder BKR-registratie. Als je de aantrekkelijke Škoda liever zelf wilt bezitten, kun je hem ook kopen, namelijk vanaf 24.890 euro.

Door die scherpe prijs in combinatie met héél véél auto is de Škoda Scala het meest Škoda van allemaal.

Stel je Škoda Scala samen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe