Ga naar inhoud

Waarom heeft de ŠKODA VISION 7S geen grille?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-ebe77e0f3418d1e4f0fe34f739b9ceb7.jpeg

Header_stefani_1-2560x992 

De VISION 7S toont hoe toekomstige ŠKODA’s eruit gaan zien. Hoofdontwerper Oliver Stefani vertelt waarom de grille is verdwenen en wat ervoor in de plaats kwam.

De ŠKODA VISION 7S is een compleet nieuw design uit de pen van hoofdontwerper Oliver Stefani en zijn ontwerpteam. Bij de onthulling in augustus lag de nadruk op de opvallende T-vormige lichtclusters, die een grote rol gaan spelen bij toekomstige ŠKODA-modellen. Vandaag legt Stefani uit waarom de vertrouwde grille is verdwenen en wat ervoor in de plaats kwam.

10_SKODA_Explore_More-1

Waarom is de grille verdwenen?

“Het gezicht van de auto is enorm veranderd. Door de transformatie van verbrandingsmotoren naar elektromotoren, hebben we de klassieke grille niet langer nodig. Maar het ging ons te ver om voor een smoelloos front te gaan. We zijn juist trots op de 125-jarige geschiedenis van het merk en op de karakteristieke vorm van de grille. En we hebben gemerkt dat een lijn in dezelfde vorm als de grille, met het ŠKODA-opschrift erboven, ook door iedereen direct wordt herkend als ŠKODA.”

IMG_7089

Wat heeft de VISION 7S in plaats van een grille?

“We hebben de grille niet nodig, maar de lijn wel. Dus hebben we die gehouden en iets toegevoegd dat we het Tech-Deck Face noemen. In de toekomst moeten we waarschijnlijk nog meer radars, camera’s en sensoren integreren en het zwarte paneel van polycarbonaat dat op de voorkant zit, kan ze allemaal bedekken. En we kunnen het paneel oprekken als dat nodig is. Dat maakt het een toekomstbestendig ontwerp dat nooit uit de mode raakt omdat het aanpasbaar is.”

02_SKODA_VISION_7S_Sketch-1

Krijgen alle nieuwe ŠKODA’s dit nieuwe ontwerp?

“Voorlopig wordt het nieuwe ontwerp alleen gebruikt voor elektrische auto’s. Te beginnen met een SUV die kleiner is dan de ENYAQ iV en verschijnt in 2024. Maar we zijn natuurlijk één merk en we willen ons niet losmaken van verbrandingsmotoren. Dus als we in de toekomst een nieuwe auto met verbrandingsmotor bouwen, doen we dat niet met een oud ontwerp.”

vision7s_34front_682129b9

Lees ook: Waarom elektrische auto’s snakken naar de herfst

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe