Ga naar inhoud

Zo slim werkt verkeersbordherkenning


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-aba5e8e05c2f422d9f93afcb09892c36.jpeg

Twijfel je wel eens hoe hard je mag rijden op een bepaalde weg? Soms denk je 80 km/h, maar is het toch 50. Gelukkig vermeldt het navigatiesysteem van je auto in veel gevallen de toegestane maximumsnelheid, maar die informatie is gebaseerd op navigatiegegevens en die zijn niet altijd actueel. Zo kun je onderweg op wegwerkzaamheden stuiten en dan moet je steevast langzamer rijden.

In een ŠKODA met verkeersbordherkenning, kijkt een camera altijd met je mee. Hij spot snelheidsbeperkingen en inhaalverboden, maar ook waarschuwingsborden voor bijvoorbeeld een nat wegdek. De borden verschijnen vervolgens op het instrumentenpaneel van je auto.  

Zo werkt verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning maakt deel uit van het Travel Assist-systeem. Het gebruikt een camera bij de binnenspiegel om jouw weggedeelte af te speuren naar verkeersborden. Het systeem kan borden aan beide kanten van de weg herkennen, en ook de borden die erboven hangen. Die hoeven niet per se van metaal te zijn, elektrische informatieborden pikt hij er ook uit.

Hoe weet de camera hoe een verkeersbord eruitziet? Strikt genomen is dat de taak van de beeldverwerkingscomputer. Hij zoekt in de camerabeelden naar verkeersborden en vergelijkt de resultaten met gegevens van het navigatiesysteem. Zo weet de auto of er een inhaalverbod of snelheidsbeperking geldt (bijvoorbeeld 50 km/h bij wegwerkzaamheden).

Als je (ongemerkt) te hard rijdt, kan Travel Assist automatisch de ingestelde snelheid van de Adaptive Cruise Control verlagen. Zo voorkomt het systeem gevaarlijke situaties en hoge bekeuringen. In combinatie met Lane Assist blijft jouw ŠKODA automatisch binnen de lijnen.

De eerste ŠKODA met verkeersbordherkenning

Quizvraag: wat was de eerste ŠKODA met verkeersbordherkenning? Nu denk je misschien aan de moderne ŠKODA SUPERB uit 2015, maar de derde generatie OCTAVIA uit 2013 had de primeur en gaat er met de eer vandoor.  

Travel Assist met verkeersbordherkenning is tegenwoordig leverbaar voor de OCTAVIA en SUPERB, de KAROQ en KODIAQ en de volledig elektrische ENYAQ iV.

Lees ook: Alle nieuwe ŠKODA’s hebben deze veiligheidssystemen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe