Ga naar inhoud

Kristallen trofee van ŠKODA AUTO voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-895fef954b87c0a4208df4b447444016.jpeg

  • Unieke trofee uitgereikt na eindzege van 109e Tour de France
  • ŠKODA Design creëerde overwinningstrofeeën al voor de twaalfde keer
  • ŠKODA ondersteunt Tour de France sinds 2004 als officiële hoofd- en autopartner

De Deen Jonas Vingegaard versloeg zijn rivalen tijdens 21 etappes en behaalde daarmee de eerste plaats in het algemeen klassement. Als erkenning voor zijn topprestatie ontving hij een kristallen winnaarstrofee gemaakt door ŠKODA Design. Ook de winnaar van het puntenklassement in de door ŠKODA gesponsorde groene trui-categorie en de winnaar van de witte trui kregen een speciale award. Het was dit jaar voor de twaalfde keer dat ŠKODA Design de unieke trofeeën heeft vormgegeven. 

De 60 centimeter hoge kristallen trofeeën van vier kilogram worden traditioneel vervaardigd in Lasvit in Nový Bor. De precieze symmetrische snit zorgt ervoor dat het gebroken licht er vanuit elke hoek anders uitziet. Net als de huidige ŠKODA-modellen hebben ook de trofeeën karakteristieke kristallijne vormen.

De Tsjechische autofabrikant ondersteunt de Tour de France al sinds 2004 als officiële hoofd- en autopartner. Dit jaar leverde ŠKODA AUTO 250 auto’s aan de organisatoren, de wedstrijdleiding en de serviceteams die het peloton begeleiden. Naast de volledig elektrische ENYAQ iV, die werd gebruikt door Tour de France-directeur Christian Prudhomme als ‘Red Car’ tijdens 16 van de 21 etappes, werden ook de OCTAVIA en SUPERB iV met plug-in hybride aandrijflijn ingezet.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe