Ga naar inhoud

Wifi-hotspot in de auto: internetten zoals thuis


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-b341d8731a99abc9bc4e7bf9642bb317.jpeg

Wat is dit nu? Je bezoekt de ŠKODA-website om te lezen over auto’s, gaat het plotseling over draadloos internet. Ditmaal overlappen de onderwerpen elkaar. Wees gerust: wij schrijven ook liever over auto’s en beloven de internetpraat simpel te houden.

Pak je telefoon erbij en kijk eens boven in het scherm. Thuis zit je op wifi (het waaiericoontje) en buitenshuis schakelt de telefoon over op mobiel internet (aangeduid als 4G, 5G of LTE). Mobiel internet gebruikt de simkaart van je telefoon. De meeste laptops, tablets en spelcomputers hebben geen simkaart en zijn dus aangewezen op wifi-netwerken. Daarom is het superhandig om in een ŠKODA met een eigen wifi-netwerk te rijden.

Je hebt nodig: een internetsignaal en een wifi-hotspot.

Wat heb je nodig voor een wifi-netwerk? Twee dingen: een internetsignaal en een wifi-hotspot. In huis is dat simpel: het internetsignaal komt binnen via een draadje en de wifi-hotspot in de meterkast zendt een draadloos netwerk uit waarmee elk apparaat een verbinding kan maken. In de auto is het idee hetzelfde, maar de uitwerking iets anders. Het internetsignaal komt binnen via de simkaart van de auto, net als bij je telefoon. Waarna de wifi-hotspot het ‘verdeelt’.

Als je onderweg deze spectaculaire video van de FABIA Rally2 wilt bekijken, moet jouw ŠKODA dus over twee dingen beschikken: een simkaart én een wifi-hotspot.

Wifi-hotspot: met 8 apparaten op internet

Bij ŠKODA’s met een ingebouwde simkaart (eSIM) kun je via het Amundsen- of Columbus-navigatiesysteem een datapakket aanschaffen. Het pakket geeft je een internetsignaal in Nederland en in 32 andere Europese landen. Het signaal kan met maximaal acht apparaten gedeeld worden. Op die manier maak je een wifi-hotspot in de SCALA, OCTAVIA en SUPERB, en in de KAMIQ, KAROQ, KODIAQ en de ENYAQ iV.

Heeft jouw ŠKODA géén ingebouwde simkaart, maar wel het Amundsen-navigatiesysteem, vraag dan jouw ŠKODA-dealer naar de Carstick (169,95 euro, artikelnummer 000051409F). Je plaatst deze stick (met een simkaart) in de USB-ingang van de auto. De Carstick ontvangt het internetsignaal en het Amundsen-systeem verdeelt het via zijn wifi-hotspot.

Het wifi-bereik is bedoeld om alle passagiers in de auto van internet te voorzien. Of je buiten de auto ook bereik hebt, verschilt per configuratie (wel of geen panoramadak, enz.). Voor de nerds: de snelheid van het wifi-netwerk van de auto is maximaal 300 Mbit/s. Dat is meer dan genoeg voor de huidige snelheden van 4G of LTE.

Lees ook: Last van hooikoorts? Rijden in een ŠKODA met Air Care helpt

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe