Ga naar inhoud

Earth Day: wist je dat ŠKODA al 15 jaar lang bomen plant?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-b52c0c88e35456f3a28ee7b96f1bd045.jpeg

Op Earth Day (22 april) worden wereldwijd evenementen georganiseerd om de aarde te beschermen tegen vervuiling en ontbossing. ŠKODA steekt het hele jaar door de handen uit de mouwen, voor het ‘één auto, één boom’-project. Voor elke nieuwe auto die aan een klant in Tsjechië wordt uitgeleverd, plant ŠKODA een jonge boom. Deze actie gaat ontbossing tegen en promoot biodiversiteit.

Wist je dat een boom per dag ongeveer 1.000 liter zuurstof produceert en dat jij dagelijks ongeveer 300 liter zuurstof gebruikt? Of dat een boom in één jaar tijd tot wel 27 kilo aan schadelijke stoffen uit de lucht filtert?

ŠKODA plant meer dan 1.173.000 bomen

Sinds de start van het ‘één auto, één boom’-project in 2007, heeft ŠKODA al meer dan 1.173.000 bomen geplant op 170 locaties. Dat staat gelijk aan 372 voetbalvelden of 244 hectare nieuw bos. Op de foto boven dit bericht wordt de miljoenste boom geplant – een zomereik in Mladá Boleslav.

Om te zien hoe ŠKODA het Tsjechische landschap verandert, hebben de jonge bomen hun eigen website. Op www.hlaslesa.cz worden de aangeplante gebieden in kaart gebracht. Sinds 2021 gebeurt de registratie tot op de boom nauwkeurig. Zo kunnen vrijwilligers die meehielpen bij het planten, hun ‘eigen’ boom terugvinden.

ŠKODA is het duurzaamste bedrijf van Tsjechië

ŠKODA houdt sowieso van groen. Zo groeien bij de drie fabrieken in Tsjechië meer dan 1.400 bomen, struiken en heggen. Dat is 3 hectare leefgebied voor insecten en dieren. Inheemse planten hebben 10 hectare de ruimte om te groeien. Bij ŠKODA’s hoofdfabriek in Mladá Boleslav vind je bovendien een beschermde hommelweide en in Vrchlabí leven 240.000 honingbijen.

Volgens de Tsjechische overheid is ŠKODA het duurzaamste bedrijf van het land. Dat is deels te danken aan projecten zoals ‘één auto, één boom’, maar het zit ook in de manier van werken. ŠKODA streeft ernaar om alleen CO2-neutrale energie te gebruiken voor de productie van auto’s en onderdelen. Natuurlijk is het nog beter om de uitstoot volledig te voorkomen. De slimme inpak-app OPTIKON helpt daarbij door de capaciteit van elke vrachtcontainer maximaal te benutten. Dat scheelt 505 containerladingen of 180.000 kilo CO2-uitstoot per jaar.

De eerste Earth Day was in 1970

Zestig jaar geleden was het milieu beschermen een nieuwe idee. Een belangrijk boek dat hieraan bijdroeg, was Silent Spring (NL: Dode Lente) van de Amerikaanse biologe Rachel Carson. Zij streed voor de bescherming van het milieu en waarschuwde in haar bestseller voor de effecten van het overmatige gebruik van pesticiden. Dit opende de ogen van lezers wereldwijd en in 1970 werd de eerste Earth Day georganiseerd. In Nederland worden sinds 22 april 2002 jaarlijks evenementen georganiseerd om de aarde te beschermen. Kijk voor bijzondere uitjes op www.dagvandeaarde.nl.

 

Lees ook: Zo maakt ŠKODA stoelbekleding van gerecyclede petflessen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe