Ga naar inhoud

Klaus Zellmer per 1 juli nieuwe CEO van ŠKODA AUTO


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-4dbea05ce5d0f1aaca9d9f7c6fa2ed1f.jpeg

  • Huidige CEO Thomas Schäfer met ingang van 1 juli benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen personenauto’s, bestuurslid van Volkswagen Groep en hoofd van de merkgroep ‘Volume’ 
  • Klaus Zellmer momenteel nog actief als bestuurslid voor Sales, Marketing en Aftersales van Volkswagen personenauto’s

Klaus Zellmer wordt op 1 juli 2022 aangesteld als nieuw lid van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO, om vervolgens door de Raad te worden gekozen als hun nieuwe voorzitter, een procedure zoals wordt vereist door de Tsjechische wetgeving. Zellmer volgt Thomas Schäfer op, die eind juni terugtreedt als Voorzitter van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO. Als Chief Operating Officer heeft Schäfer sinds 1 april 2022 ook de leiding over de bedrijfsactiviteiten van het merk Volkswagen en op 1 juli 2022 wordt hij daar de nieuwe Voorzitter. Tegelijkertijd treedt Schäfer als Merkvoorzitter toe tot de Raad van Bestuur van de Volkswagen Groep en gaat hij leiding geven aan de merkgroep ‘Volume’.

Veelbelovende toekomst voor ŠKODA

“Thomas Schäfer heeft de onderneming veilig door twee extreem uitdagende jaren geleid en met ‘NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030’ tegelijkertijd een duidelijk plan voor de toekomst geformuleerd. Vandaag-de-dag is ŠKODA AUTO elektrischer, digitaler en internationaler dan ooit. Thomas Schäfer heeft de basis gelegd voor een veelbelovende toekomst voor het merk ŠKODA door de elektrische ENYAQ iV en andere geplande e-modellen met succes te lanceren, de verantwoordelijkheid voor regio’s en platforms voor de Volkswagen Groep op zich te nemen en het INDIA 2.0-project met succes te implementeren. Namens de voltallige Raad van Commissarissen wil ik hem hiervoor bedanken”, aldus Murat Aksel, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van ŠKODA AUTO.

“Tegelijkertijd ben ik verheugd dat we één van onze meest vooraanstaande managers voor ŠKODA AUTO hebben kunnen winnen. Klaus Zellmer heeft meer dan twintig jaar ervaring in de branche. Gedurende die periode heeft hij zich niet alleen onderscheiden als een toonaangevende automotive specialist, maar heeft hij ook blijk gegeven van een groot strategisch en ondernemend inzicht. Ik ben ervan overtuigd dat hij er samen met het managementteam alles aan gaat doen om de succesvolle ontwikkeling van ŠKODA AUTO een passend vervolg te geven.”

Brede loopbaan

Klaus Zellmer, die een graad in bedrijfskunde behaalde, begon zijn professionele loopbaan in 1997 als assistent van een bestuurslid van Porsche AG. In 1999 stapte hij over naar Porsche Frankrijk voor een rol in de ontwikkeling van het dealernetwerk, om vervolgens de functie van Area Manager voor Noord-Amerika op zich te nemen. In 2000 leidde Zellmer als projectmanager de ontwikkeling van de verkoop- en marketingactiviteiten rondom de nieuwe Porsche-fabriek in Leipzig. Na het klantencentrum in de Porsche-fabriek te hebben geleid, werd Zellmer in 2007 benoemd tot Hoofd Marketing bij Porsche Duitsland. In 2010 werd hij daar vervolgens Voorzitter van de Raad van Bestuur. In 2015 trad Zellmer in Atlanta (VS) als President & CEO toe tot Porsche Cars North America. Sinds 15 september 2020 is hij als lid van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen personenauto’s verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Aftersales. Sindsdien heeft Zellmer een sleutelrol gespeeld om Volkswagen beter te kunnen laten inspelen op de behoeften van klanten op het gebied van organisatie, digitalisering en duurzaamheid.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe