Ga naar inhoud

ŠKODA-coureur Andreas Mikkelsen vroegtijdig WRC2 rijderskampioen


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-f236a71c76b0666dfc8ea3604353fe56.jpeg

  • Noorse coureur gekroond tot kampioen zonder actieve deelname aan RallyRACC Rally de España
  • Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen WRC3 klassewinnaar in FABIA Rally2 evo

Andreas Mikkelsen, uitkomend voor het door ŠKODA Motorsport gesteunde team Toksport WRT, bekeek de RallyRACC Rally de España vanaf de zijlijn. De Noor koos ervoor om de Spaanse WRC-rally aan zich voorbij te laten gaan, aangezien de WRC-reglementen coureurs toestaan om maar bij zeven van de twaalf evenementen punten te scoren. Met al zes resultaten op zak komt Mikkelsen enkel nog in actie tijdens de volgende, laatste ronde in Monza. In Catalonië lag de druk dus op mede-titelkandidaat Mads Østberg, die daar als derde of hoger in de WRC2-categorie moest finishen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. Hij eindigde uiteindelijk echter als vierde, waarmee hij het puntenaantal van Mikkelsen evenaarde, die tot dusver echter meer klasse-overwinningen boekte.

“Het voelt vreemd om de WRC rijderstitel te winnen vanuit het servicepark. Desondanks is het een prachtige prestatie in zo’n concurrerend veld van deelnemers. Het seizoen verliep perfect en mijn ŠKODA FABIA Rally2 evo was tijdens alle rally’s betrouwbaar,” verklaarde de nieuwe kampioen.

Spannende strijd in WRC3

In de WRC3-categorie waren ŠKODA-coureurs Emil Lindholm en navigator Reeta Hämäläinen afgelopen weekend dominant. De Finse kampioenen van 2021 wonnen in de FABIA Rally2 evo van het Toksport WRT-team zeven van de in totaal 17 proeven en kenden eigenlijk geen lastige momenten. 

Met nog één ronde te gaan, gaan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak - eveneens in een FABIA Rally2 evo - aan de leiding in het WRC3-kampioenschap, dat wordt beslist tijdens de FORUM8 ACI Rally Monza (19-21 november 2021). Daar kan het door ŠKODA Motorsport gesteunde team Toksport WRT tevens het WRC2-kampioenschap voor teams nog winnen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, Ons Skoda Nieuwsmeisje zei:

....

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren.

Ik moet toch beter leren lezen, de enige prijzen waar ik iets over heb gelezen, zijn bedoeld voor in de prijzenkast, en consumentenprijzen heb ik al helemaal niets over gelezen, laat staan kortingen. 😎

 

(@Captain Hook Ja de azijn was in de aanbieding) 😁

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, ik ben gewoon weer blij dat dit wereldnieuws ons ter ore is gekomen!

Nu kan ik tenminste weer rustig slapen omdat onze Franse lieveling dit ultieme nieuwsfeitje wereldkundig heeft gemaakt. Heel fijn, dank hiervoor @Ons Skoda Nieuwsmeisje

 

@Cordobaje kunt azijn neutraliseren door wat baking soda toe te voegen. Reageert met elkaar en het resultaat is weer aardig neutraal. 😜

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe