Ga naar inhoud

ŠKODA ENYAQ iV-serie krijgt vierwielaangedreven topmodellen


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-30a7e08cd25f445e3c4bc94286deb263.jpeg

  • Nieuwe ENYAQ iV 80x-modellen: power, vierwielaandrijving, veel luxe en sportiviteit
  • ENYAQ iV 80x ook als sportieve SPORTLINE

De ŠKODA ENYAQ iV 80x-modellen staan voor het summum binnen de range. Ze koppelen een elektrisch vermogen van 195 kW en een maximale trekkracht van 425 Newtonmeter aan de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. Elke as heeft namelijk zijn eigen elektromotor. De combinatie van power en grip betaalt zich uit in sportieve prestaties. Zo accelereert de ENYAQ iV 80x in maar 6,9 seconden van 0-100 km/u. En er zijn meer praktische voordelen: zo mag een ENYAQ iV 80x aanhangers of caravans met een gewicht tot 1.200 kg trekken. 

Uithoudingsvermogen

De nieuwe ENYAQ iV 80x-modellen danken hun ruime actieradius (496 km** voor de ENYAQ iV 80x, 488 km** voor de SPORTLINE-uitvoering) aan het 77 kWh accupakket. Bij een 125 kW snellaadpunt duurt het opladen van 5 naar 80% maar 38 minuten. Bij een wallbox of een publiek laadpunt (11 kW) vergt het volledig laden van de accu ca. 7,5 uur.

Alle luxe

De vierwielaangedreven ENYAQ iV is er in twee versies. De ENYAQ iV 80x biedt veel luxe met onder meer automatische airconditioning, 100% connectiviteit, een achteruitrijcamera, een multifunctioneel, verwarmbaar stuur, Driving mode select en parkeersensoren voor en achter. De ENYAQ iV 80x SPORTLINE voegt daar tal van sportieve accenten aan toe, zoals een sportonderstel, sportief gestylde bumpers en grotere (20 inch) lichtmetalen velgen. Daarnaast biedt hij extra luxe in de vorm van onder andere LED Matrix-verlichting, progressieve stuurbekrachtiging, KESSY (keyless access en start), extra donker getinte ramen achter en een phonebox voor het draadloos opladen van smartphones. 

Nu te bestellen

De ruime en complete ENYAQ iV 80x is nu te bestellen, vanaf € 52.790*. De nog sportievere en luxere ENYAQ iV 80x SPORTLINE is er vanaf € 56.890*. Beide modellen staan vanaf 2022 bij de ŠKODA-dealers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe