Ga naar inhoud

Corona vaccin ja of nee?


Wasmachineman
 Delen

Vaccinatie of niet?   

12 leden hebben gestemd

Je hebt geen rechten om te stemmen in deze poll, of om de poll resultaten te bekijken. Log in of registreer om te stemmen op deze poll.

Aanbevolen berichten

1 uur terug, MarcoO2 zei:

Spijker op de kop. En precies waarom ik eerder al schreef dat dergelijke fora-discussies te vaak nutteloos zijn. 

Ik ben dit alleen gestart omdat ik dus niet op het andere sf.nl forum lees en ook dus niet actief ben daar. En een score van slechts 4 stemmers geeft wel aan dat het niet echt interessant is op een dergelijk forum zoals het onze. Of dat het wel of niet vaccineren dus wel een taboe is. 

:ruimteschip:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo'n lage score kan er simpelweg op duiden dat sommigen die op beide fora actief zijn en dit onderwerp interessant vinden, net als ik geen zin hebben om alles hier nog een keer over te doen. Verder is laag natuurlijk relatief. Wanneer je het afzet tegen het op 2 handen te tellen aantal mensen dat hier echt actief is, valt dat wel mee. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo ik let heel even niet op... lekker bezig man

@JeSko dankjewel! En inderdaad goed opgemerkt jouw bevindingen, fijn dat je deze opzet kan waarderen. De activiteiten wisselen hier nogal, met name door de beperkte tijd die mensen hier privé in kunnen en willen steken. We zijn dus vooral op zoek naar actieve leden, mensen met leuke ideeën, veel tijd over en liefst een beetje Skoda/VAG kennis 😛 

Maar ik ga offtopic.. Ik heb gestemd jongens, anoniem of zo? Merk dat veel mensen tegenwoordig gewoon JA zeggen tegen een vaccinatie of deze er allang in hebben zitten. Zal nooit goed genoeg zijn voor een voor of tegen kamp, maar hé zoveel mensen zoveel wensen, de een rookt, de ander drinkt, is veganist of vreet zich juist lekker vol aan plof-BBQ-vlees... Vergeet haast 5G trouwens, of zonnepanelen, vliegen, F1 zandvoort...  Wat is goed of fout en wie mag dat bepalen? 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil hier niet opnieuw een off topic discussie starten, maar deze insteek gaat natuurlijk mank. En wel omdat wordt gedaan of het om vrijblijvende keuzes gaat. Dan zeg ik ook, vrijheid blijheid. Maar du moment dat de gezondheid en het leven van anderen (ongeacht de diersoort waartoe zij behoren) op het spel staat, wordt het een ander, want moreel verhaal. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ooit begrepen (van iemand uit het leger - geen idee wat dat eigen toevoegt, maar goed) dat het enige dat echt moet, doodgaan is...

Dus ja, ik moet van alles, maar toch ook weer niet 😄 
En ik vind trouwens dat veel mensen bepaalde dingen niet zouden moeten doen (20 peuken per dag weg stampen tijdens de zwangerschap bijv. - overbuurvrouw), maar die doen ze lekker wel. En dat hoeft niet, maar dat mag wel helaas.

Maar zelf ben je wel een beetje blij met je Corona status Menno? (letterlijk vragen wat je doet is onbeleefd geloof ik)
Ik ben wel blij met de mijne in ieder geval. Ben er weleens minder blij mee geweest in ieder geval 🙂 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Minder blij geweest met je Corona status? Bedoel je dat je Corona gehad hebt?
Ik ben blij dat ik gevaccineerd ben. Niet zozeer voor mijzelf, ben er redelijk van overtuigd dat het bij mij niet tot ernstige problemen zou leiden. Maar in het algemeen belang.
Of bedoel je de status in meer algemene zin?

aangepast door Rosinfield
Link naar reactie
Delen op andere sites

Met betrekking tot de vaccinaties afgelopen week gezien dat er grote hoeveelheden mensen (schatting 10.000+ mensen), die al geruime tijd wel een volledige vaccinatie hebben, maar door problemen bij de verwerking van de data door de overheid (RIVM/GGD/ministerie van volksgezondheid) geen QR-code krijgen. Die mensen proberen op alle mogelijke manieren in contact te komen met de verantwoordelijke instantie, maar behalve loze beloftes dat het binnen enkele dagen opgelost is, geen verandering. Als de overheid zo graag wil dat veel mensen zich laten vaccineren, moeten ze dit ook wel goed regelen, omdat mensen anders continue gestraft worden (PCR-tests nodig) omdat de overheid zijn zaken weer eens niet op orde heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is niet mijn schatting, maar schatting van een journalist die geprobeerd heeft om uit te zoeken waar het fout gaat. Die 10.000 heeft ie geschat op basis van meldingen, wachttijd om verbinding te krijgen (als het lukt) met GGD, en hoeveel pogingen  (met vaak meer dan 1 uur in de wacht) er nodig zijn om iemand aan de lijn te krijgen, en dat er dagelijks enkele honderden gevallen worden opgelost. Naar mijn idee is die 10.000 een veel te lage schatting, maar dat is meer gebaseerd op gevoel, en hoe dat bijvoorbeeld destijds met de vergoedingen voor kinderen op een kinderdagverblijf bij de Belastingdienst is fout gegaan. Daar waren de eerste schattingen ook dat het om enkele tientallen gevallen ging, en gaandeweg werden die getallen steeds groter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn Corona-check-app stond na 2 dagen (eerder heb ik t niet gecheckt) ook al mijn 2e vaccinatie geregistreerd. Keurig met de melding "nog x dagen voordat u de QR-code aan kunt maken". 

Moest ook wel, want over 2,5 week ga ik met de rally dwars door Europa. En dan is t wel erg handig als de app zn werk doet 😄

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 13-8-2021 om 15:31, PC-fre@k zei:

Niet gehad, maar wel lange tijd veel voor gelaten ten gunste van directe mensen om mij heen.

Same here.  Al heb ik het ook wel voor mijzelf gedaan. Kan best zijn dat ik er goed door zou komen, maar ik had weinig zin om dat uit te proberen. Er is toch ook wel een onvoorspelbaarheid in hoe het uit kan pakken.  

Ben blij dat het "veel er voor laten" nu engiszins voorbij is.  Ik heb daar toch best wel last van gehad. 

 

7 uren geleden, MarcoO2 zei:

In mijn Corona-check-app stond na 2 dagen (eerder heb ik t niet gecheckt) ook al mijn 2e vaccinatie geregistreerd. Keurig met de melding "nog x dagen voordat u de QR-code aan kunt maken". 

Hier werkte het ook, maar wij hebben ook de gele vaccinatieboekjes laten invullen en drie keer gechecked of dat klopte, want dat het in een aantal gevallen mis gaat met die app (overheid +ICT+haast) verbaast me dan weer niets 🙂 .  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe