Ga naar inhoud

Corona vaccin ja of nee?


Wasmachineman
 Delen

Vaccinatie of niet?   

12 leden hebben gestemd

Je hebt geen rechten om te stemmen in deze poll, of om de poll resultaten te bekijken. Log in of registreer om te stemmen op deze poll.

Aanbevolen berichten

16 minuten geleden, Rosinfield zei:

Dat raakt overigens aan een probleem waarmee ik al langer moeite heb, nl het naast elkaar bestaan van die beide fora. Uit nostalgische overwegingen blijf ik hier lid, maar eerlijk gezegd zie ik weinig toegevoegde waarde. En ik ervaar het regelmatig als vervelend dat ik dan dingen dubbel moet plaatsen. Had ook de indruk dat het een stille dood was gestorven of op zijn minst in coma was geraakt. Maar sinds kort is er sprake van een (tijdelijke?) opleving als gevolg van wat moderatie problemen op .nl, waardoor leden daar hier komen kijken en plots in gang gezette Enyaq content. Heb ook eerlijk gezegd met enige regelmaat overwogen het hier maar helemaal voor gezien te houden

Jij zou beter moeten weten want jij hebt jaren lang hier gemodereerd als mod. Dit .eu blijft gewoon doorgaan zolang er genoeg leden en mods zijn die er zin in hebben en die zaken blijkbaar kunnen scheiden tussen .nl en .eu 

 

En het Enyaq content is inderdaad een mooie toevoeging omdat @PC-fre@kmaar ook veel andere leden hier dankbaar gebruik van maken en data ingeven.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Alweer lees je verkeerd; ik heb nergens beweerd dat ik dit forum opgeheven wil zien worden oid. Alleen dat ik (steeds meer) twijfel aan de toegevoegde waarde; maw een puur persoonlijke ervaring. Ook sprak ik geen waarde-oordeel uit over de Enyaq inbreng. Het ging me slechts om de waarneming dat die dit een zo goed als slapend bestaan leidende forum (mede) nieuw leven heeft ingeblazen. 

aangepast door Rosinfield
Link naar reactie
Delen op andere sites

4 minuten geleden, JeSko zei:

Deze variant is vele kalmer, best jammer want de EU versie is qua gebruik veel moderner, en lijkt meer op Briskoda qua stijl. Dit is een op het oog en qua gebruik veel moderner en knapper forum, zowel qua indeling, emoticon gebruik via eigen toetsenbord, implementatie van foto's, en notificaties, die zelfs verschijnen in mijn tabs van de telefoon zonder dat ik daarvoor de pagina echt moet openen! Schitterend.

En nog gratis ook! En het gaat mij niet om €10. Maar wel wat er mee gedaan wordt. En hoeveel donateurs zijn er daar? Kassa voor de eigenaar! 
 

@PC-fre@kis eigenaar en beheert hier alles en regelt ook de benodigde updates. In ruil voor een bbq die we 1 x per 5 jaar doen haha! Laatste keer was bij hem dus binnenkort is hier de volgende bbq in de 20’ hoor. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de goede orde, het was niet mijn bedoeling om hier een discussie uit te lokken over beide fora. Dit is idd een prachtig forum qua gebruiksgemak, lay out, enz. En ik ben destijds mede verantwoordelijk geweest voor het oprichten ervan. Wat ik zei over mijn ervaring thans van een zekere overbodigheid, moet ook puur zo worden gezien, als een strikt persoonlijke ervaring. En in het algemeen neem ik graag de moeite om berichtjes over mijn auto dan maar op beide fora te posten. Maar als ik dan hier een topic voorbij zie komen over Corona met daarin beweringen welke ik (en ik niet alleen) bij de buren al maanden aan het "bestrijden" ben, vind ik het handiger daarnaar te verwijzen ipv dat enkele anderen en ik dezelfde discussie hier opnieuw moeten gaan voeren. 

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

7 uren geleden, Wasmachineman zei:

....En wat weet jij van de bijwerkingen op korte termijn? En lange termijn?? Niemand weet iets hierover te melden omdat het niet getest is. Daarom zeg ik, ik neem geen vaccin.  

De opleving van Corona nu een maandje terug kwam ook door Janssen vaccin. Lekker feesten denkt de jeugd want het mag. Dansen met Janssen! 

Hier duidelijk dus een afstand probleempje. En dus vliegen de besmettingen omhoog. De horeca is gewoon nog goed toegankelijk zolang je je aan de regels houdt. Maar nachtclubs etc vragen om problemen want daar zit iedereen binnen. Vliegtuig vertrouw ik ook niet daarom zijn we met de auto gegaan naar Italië, lekker in onze eigen cocon.

Dat had niets met het Janssen vaccin te maken, maar met een paar figuren die denken zelf een ondeskundige afweging te kunnen maken (lees voor paar figuren - kernleden kabinet Rutte). Zowel bij het testen als bij de versoepelingen heeft de regering niet geluisterd naar de deskundigen, en zoals ondertussen wel is gebleken onmogelijke versoepelingen geïntroduceerd op een moment dat dit nog niet kon.

Wat effecten van vaccinaties op korte termijn die zijn echt wel bekend, vergeet niet dat in de testfases de vaccinaties al zo'n anderhalf jaar terug begonnen zijn. Middellange en lange termijn is inderdaad niet bekend, maar er zijn ook geen aanwijzingen dat het niet goed zou zijn. Als je wel op safe wil spelen, kun je eigenlijk alleen medische behandelingen ondergaan waar men 70 jaar terug mee is begonnen, dan heb je de lange termijn effecten goed in beeld, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er een zinnig mens is die alle medische ontwikkelingen van na de 2e wereldoorlog nog even in de ijskast wil zetten, voor ze toegepast worden.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

12 uren geleden, Wasmachineman zei:

Prima. Ik denk dat ik dit topic maar laat doodbloeden hier. Als mensen willen reageren mag en kan dat maar ik verwacht dat dit nihil zal zijn. Ik focus me wel op andere topics hier.

 

Ik snap eerlijk gezegd sowieso niet waarom ieder forum zo nodig een Corona-topic moet hebben. Het heeft nooit iets te maken met het bewuste forum, én je wordt het nooit eens. Veel herhaling van zetten en grote escalatiekans. 

Nutteloos dus, wat mij betreft. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 31-7-2021 om 11:51, Wasmachineman zei:

Prima. Ik denk dat ik dit topic maar laat doodbloeden hier. Als mensen willen reageren mag en kan dat maar ik verwacht dat dit nihil zal zijn. Ik focus me wel op andere topics hier.

 

Ik wil er best even over kletsen hoor. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amen! 👌🏻

Heel mooi geschreven, Boo, maar zo lang het kan en het niet verplicht is, neem ik geen vaccinatie. Ik ben gezond, voel me  gezond, en heb niet de wens om mij te laten vaccineren, zoveel erg veel andere NL-ers. Ik vind het veel te onrustig in de media en politiek dat ik het niet wil of tenminste uit stel om te vaccineren. 

Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis en die ziet best veel patiënten binnen komen met verschillende klachten die gevaccineerd zijn. Dat wil je toch niet? Ook al is het risico 1 op de 500.000 dan nog niet. Als ik onderliggend lijden zou hebben dan heb ik hulp nodig in de vorm van een bepaald vaccin. Maar ik ga niet vaccineren om anderen tegen mij te beschermen. Tenminste, nu niet. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, polio. En andere vaccinaties die ik vroeger heb ontvangen. Allemaal vaccinaties die toen lang getest zijn vooraf uiteraard. En dat mankeert er nu aan het huidige vaccineren: er is weinig bekend en wat er bekend is op korte termijn baart mij zorgen mbt bijwerkingen etc. De lange termijn is er natuurlijk helemaal nog niets bekend dus daarom pas ik. Ik ben geen proefkonijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@MarcoO2 Via een discussie op een forum krijg je misschien wat andere info binnen dan via de gebruikelijke info kanalen voor jezelf. Kans op ontsporen van discussie is zondermeer aanwezig, ook omdat deze discussies niet zelden op gevoel worden gevoerd, en niet op wetenschappelijke basis.

 

Wat bijwerkingen van vaccinatie op korte termijn betreft, ik denk dat je de kans op dergelijke effecten eens af zou moeten zetten tegen andere risico's die je elke dag neemt (of in elk geval een serieus deel van de bevolking). Om eens een voorbeeld te noemen in de medische hoek: veel mensen gebruiken dagelijks een bepaald medicijn, door marktwerking, contracten met ziektekostenverzekeraars enz. gebeurt het regelmatig dat mensen ineen moeten overstappen op 'hetzelfde' medicijn van een ander merk, en niet zelden krijgt men dan last van bijwerkingen, ondanks dat het dezelfde werkzame stof bevat in dezelfde hoeveelheid. Ik zou bijvoorbeeld wel eens willen zien hoe het risico van een ander merk medicijn zich verhoudt tot het risico van een corona-vaccinatie. Hetzelfde zou je bijvoorbeeld kunnen doen, door vaccinatierisico te vergelijken met het risico dat je door de bliksem getroffen wordt. Het zijn maar een paar willekeurige voorbeelden, maar geeft misschien wel een goed inzicht hoe risico's en kansen zich verhouden.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op grond van de incidentie van bijwerkingen op dergelijke grote aantallen, concludeer ik dan juist dat zo'n vaccin juist uiterst veilig is. Maar ja, homo sapiens en kansinschatting....

Wie nu nog de vergelijking met griep durft te maken, kent simpelweg de feiten niet of wil die tegen beter weten in niet kennen

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, Skoody Boo zei:

Ik denk dat het lastig te verplichten valt, dus wat dat betreft zou ik me geen zorgen maken. Maar je kan natuurlijk wel te maken krijgen dat je dingen niet meer mag omdat je niet gevaccineerd bent. Dat vind ik persoonlijk ook niet onrechtvaardig, omdat het de enige manier is om de gevolgen van jouw keuze uitsluitend voor eigen rekening en risico te laten zijn, zonder dat anderen daar ziek van worden (en ook daarbij geldt: ook hierbij kunnen gevolgen voor een langere termijn zijn dan we nu kunnen overzien).  Hoe zie jij dat?  

Geen probleem hoewel het natuurlijk belachelijk is dat ik moet bewijzen dat ik gezond ben als ze een test vragen als ik wil vliegen? Of in restaurant in wil om te eten? Het is algemeen bekend dat gevaccineerden ook het virus kunnen meedragen btw. Dus kies je voor vaccinaties dan alsnog testen als blijkt dat het vaccin niet voldoende bescherming biedt. Dit wil je toch niet?

Ik weet dat het een taboe is om te zeggen dat je niet gevaccineerd wil worden. Met andere woorden...mensen zeggen het niet dat ze niet gevaccineerd willen worden en nemen geen vaccin maar mengen zich niet in discussies of ontkennen gewoon en zeggen dat ze gevaccineerd zijn. Terwijl ze niet de vaccinatie hebben ontvangen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil niet vliegen hoor, ik gebruik veel liever mijn auto, zeker met vakantie. Wij doen dit al jaren naar zuid Italië zo met de auto.

Maar laat ik het anders aangeven: ontwikkel dan een vaccin die 100% beschermt. Niet halfslachtig doen en de regels continue aanpassen en de bevolking onrustig maken. En zolang dat goede vaccin er niet is, houd je afstand. Dus nu wordt er getest met die vage vaccins waar ik niet aan mee doe. Als je jezelf wil vaccineren is dat goed en je bent een beetje beschermd voor een bepaalde periode. Maar ga dan ook niet knuffelen en zoenen met iedereen wat de gevaccineerden nu wel doen, zoals mijn oom en tante die mij een wappie noemen.

Want dat is de reden de mijn oom en tante gevaccineerd zijn, ze willen de kinderen zien en op visite komen daar.

3 uren geleden, Rosinfield zei:

Op grond van de incidentie van bijwerkingen op dergelijke grote aantallen, concludeer ik dan juist dat zo'n vaccin juist uiterst veilig is. Maar ja, homo sapiens en kansinschatting...

Dat moeten we nog even afwachten toch? Lange termijn bijwerking is niets van bekend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bescherming welke deze vaccins bieden, is al ongekend hoog. 100% is een illusie. Je redenering is net zo onzinnig als die van iemand die beweert pas te stoppen met roken du moment dat het 100% zeker is dat hij longkanker zal krijgen. Deze zaken zijn niet binair, maar draaien om kansen (odds). Exact hetzelfde als de fout die je maakt bij de bewering dat gevaccineerden het virus ook bij zich dragen. Dat kan, maar die kans is substantieel kleiner en verre van 50% zoals je impliciet beweert. 
Eens wat betreft het belang van je houden aan de regels, ook als je gevaccineerd bent. Maar dat staat buiten deze discussie. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe