Ga naar inhoud

Knallen met Max in de Formule 1 πŸ‡§πŸ‡ͺ πŸ‡³πŸ‡±


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Officiele F1 nieuwssite: https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-stroll-to-miss-pre-season-testing-in-bahrain-after-training.5LEjhsalspXJ3QpCBwbieJ.html

En het enige dat je daar niet in terug vindt is het aantal wielen van zijn fiets. πŸ˜‡Het getal drie vind ik wel terug in de vervanging: die is voor 3 testdagen. (Drugovich)

Bron: https://www.formula1.com/en/latest/article.aston-martin-announce-substitute-for-recovering-lance-stroll-at-pre-season.gNVAZa3HgRQVtG0c8Kmcv.html

Β 

Β 

1 uur terug, Fabia123 zei:

Hij was zeker in training voor de tour. En op twee wielen rondjes rijden is moeilijker dan op vier.

Naar het schijnt wilde ie net zo goed worden als Nederlandse F1-coureurs, en hij had gehoord dat NL-ers veel fietsen....

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de gegevens van de eerste testdag bekijkt, lijkt het op het eerste gezicht alsof Max al weer een flinke voorsprong heeft genomen:

image.jpg

Met afstand de meeste rondjes voor Max (157), gevolgd door de volgende Nederlander Nyck de Vries met 85 rondes. Als je even beter kijkt zijn de verschillen niet zo groot: Max heeft de hele dag als enige RB-coureur gereden, waar de andere teams er voor gekozen hebben om beide coureurs de eerste dag te laten rijden, waardoor je bij de andere coureurs dus het aantal rondes van beide rijders moet optellen voor een betere vergelijking. De verschillen zijn dus kleiner dan het lijkt, maar RB heeft toch de meeste rondes afgelegd en zover voor de buitenwereld te zien, geen enkel probleem.

Rondetijden zeggen weinig, omdat we geen enkele info hebben over de hoeveelheid brandstof of het wagengewicht en op hoeveel vermogen het motorblok is afgeregeld. Een auto zou bij wijze van spreken 20 kilo onder het voorgeschreven minimum gewicht kunnen zitten en het motorblok kan zo ingesteld zijn dat het motorblok na een dagje testen aan het eind van de levensduur zit. Nu zul je denken waarom een zou een team zoiets doen? Dat kan bijvoorbeeld zijn om voor het seizoen nog extra sponsoren (geld) binnen te hengelen omdat een team beter lijkt te presteren dan het doet, zeker voor de mindere teams is dat belangrijk.

Uit de berichten tot nu toe, ook begrepen dat Alpine en Mercedes hoorbaar nog steeds veel last hebben van purpoising.

Hieronder een foto van Alpha Tauri die met rek aan drukmeters de baan op gaat, ik ken de nieuwe helmen nog niet, maar dit zou Nyck geweest kunnen zijn.

image.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

We gaan het pas echt weten nadat de eerste trainingen en race is gereden...
En dan nog is niet zeker, dit hebben we verleden jaar gezien met Ferrari.
Een ieder dacht na de eerste race's dat Ferrari ver voorop de andere teams lag....
Maar goed we weten allen hoe het verder is verlopen.

Maw we kunnen gaan hopen na enkele gereden wedstrijden of MAX V het een derde keer op rij gaat presteren om het wereldkampioenschap binnen te halen...

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

image.png

Morgen begint het langzamerhand echt serieus te worden, het tijdschema in NL-tijd, helaas geeft F1 dat altijd in omgekeerde volgorde:

05 MarΒ  RaceΒ Β  16:00

04 MarΒ  QualifyingΒ  16:00 - 17:00

04 MarΒ  Practice 3Β  12:30 - 13:30

03 MarΒ  Practice 2Β  16:00 - 17:00

03 MarΒ  Practice 1Β  12:30 - 13:30

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoooo dat is ook weer verholpen.....😎

03
MarΒ  Practice 1Β  12:30 - 13:30
03
MarΒ  Practice 2Β  16:00 - 17:00
04
MarΒ  Practice 3Β  12:30 - 13:30
04
MarΒ  QualifyingΒ  16:00 - 17:00

05
MarΒ  RaceΒ Β  16:00

Β 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De link die ik verleden jaar gebruikte om de F1 te bekijken die werkte helaas niet meer.
Na wat google gebruikt te hebben kwam ik op deze site terecht https://stream2watch.in/live/328-
Perfect beeld en geluid en engels commentaar

En ja Alonso mag van mij dit jaar in de top meerijden, heerlijk hoe hij ferrari en mercedes een poepie liet ruiken...
Terecht driver off the day

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik merkte ook dat de links die ik vorig jaar gebruikte, nu niet meer werken. Ik heb vanmiddag (2e helft van de race) deze gebruikt: https://buffstreams.app/title-game/formula-1-2023-bahrain-gp/7528

Af en toe wordt hier het beeld iets kleiner om ernaast reclame te kunnen laten zien, vergelijkbaar met Veronica/RTL vroeger, alleen was daar het grootste deel van het beeld dan reclame, en nu blijft dat grootste deel de race vertonen.

Race met mooie acties van Alonso, benieuwd hoe dat team uit gaat komen met de budgetcap. Voor Ferrari geldt dat ze onverminderd onbetrouwbaar zijn, zowel vorige week als nu een auto met Ferrari motor uitgevallen.

Nog een opvallend detail: bij de foto voor de race kwam Stroll opdraven op zijn badslippers (waarschijnlijk omdat ie bij zijn fietsongeluk ook een teen gebroken heeft), let op het schoeisel van de meest rechtse man(voor de kijker) in het groen:

bdb5a6f1-005e-429b-8902-a149d5d374a0_ori

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Max later op het circuit dan gepland, zie onderstaand bericht van de officiele F1 site:

Quote

Max Verstappen will miss the usual pre-weekend media duties at the Jeddah Corniche Circuit after the two-time world champion was struck down by illness and delayed his flight to Saudi Arabia.

Verstappen took to social media on Thursday morning to confirm that he had been battling a stomach bug and, as such, is not due to arrive in the paddock until the first day of practice.

IT’S RACE WEEK: 5 storylines we’re excited about ahead of the 2023 Saudi Arabian Grand Prix

β€œFeeling fine again, after not being fit for a few days because of a stomach bug,” Verstappen wrote on Twitter.

β€œTherefore, I unfortunately had to postpone my flight for a day, so I won’t be on the track until Friday. See you in Jeddah!”

Normaal gaat Max naar buiten en zet vrijwel direct een hele snelle ronde neer, ik zou niet verbaasd zijn als dat vrijdag niet zo is (doordat ie even minder fit is, of doordat ie minder in simulator heeft gezeten de laatste dagen).

Stroll heeft aangegeven dat zijn pols ook in Jeddah nog niet 100% in orde zal zijn.

image.png

Schema voor komend weekend:

17 MarΒ  Practice 1Β  14:30 - 15:30

17 MarΒ  Practice 2Β  18:00 - 19:00

18 MarΒ  Practice 3 14:30 - 15:30

18 MarΒ  Qualifying Β 18:00 - 19:00

19 MarΒ  Race 18:00

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja mechanische sporten.......
Je kunt nog zo goed zijn, maar een asje kan zomaar breken en vertek je achterin....
Dus er kan nog veel gebeuren de aankomende races en aan eind van seizoen weten we dus wie er wereld kampioen is en eerder niet.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of het pas aan het eind van het seizoen is, is maar de vraag @EdK, het zou zo maar eens een aantal races eerder kunnen zijn, als ik het goed heb is het in het verleden zelfs wel eens gebeurd dat een coureur postuum wereld kampioen is geworden.

Wat de Red Bull technologie betreft ben ik nog niet overtuigd van de betrouwbaarheid: bij Alpha Tauri iets te veel problemen gezien, en ook bij RB zelf is de aandrijving niet helemaal zonder problemen.

Voor de race van vandaag is belangrijk op welke momenten de safety cars en virtual safetycars komen, als die komen net nadat je een pitstop hebt gedaan, ben je de pisang, komen ze als je net aan een pitstop toe bent kun je flink mazzel hebben. In elk geval zit het veld veel dichter bij elkaar, waardoor het vooraf inschatten op welke plek iemand finished een stuk lastiger is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Komend weekend de GP van Baku, met een afwijkend programma:

Vrijdag:

vrije training 11:30 uur

kwalificatie voor de zondag race 15:00 uur

Zaterdag:

'kwalificatie' (shoot out) voor de sprintrace: 10:30 uur (met kortere tijden dan de normale kwalificatierondes)

sprint race 15:30 uur

Zondag:

race 13:00 uur

Β 

De Engelse pers heeft blijkbaar de hoop dat er een Engelsman wat gaat winnen in de F1 een beetje opgegeven, en maakt zich nu druk over hoe lang Max nog doorgaat. (Stopt ie na afloop van zijn contract in 2028 of gaat ie door)

Linkje

Β 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag een bijzonder dagje voor de F1. Allereerst maar 1 training voor de auto parc fermΓ© ingaat na de kwalificatie.

image.jpg

Het ging al vroeg fout bij Gasly toen hydraulische olie in de fik ging, en het echt een poosje duurde voor men de brand uit kreeg. Dat zorgde voor een kwartiertje code rood, dus van het kwalificatie uurtje bleef maar drie kwartier over. Nyck de Vries viel in de training op, omdat mee reed met de snelle jongens en op een gegeven moment zelfs een snellere ronde had staan dan Max. Teamgenoot Yuki reed een velg aan stukken tegen de muur, waardoor ie tijdens het rijden naar de pitstraat nog heel veel extra schade reed.

In de kwalificatie voor de zondagsrace ging het al vroeg fout: in Q1 vloog Nyck uit de bocht, en had dus geen kwalificatietijd, en een rode vlag, even later ging Gasly met de net herstelde Alpine in de muur en opnieuw rode vlag. Magnussen had nog problemen met de auto (op aanwijzing van het team kon hij niet verder kwalificeren), en her en der kleine incidenten in Q1.

Q2 maakte Russel in zijn laatste snelle ronde een foutje en bleef daardoor steken op P11, in Q3 LeClerc die toch weer voor Max kon kwalificeren. Sommige rijders hielden meer marge vandaag, om de boel heel te houden, dus even kijken hoe dat met de race uitpakt.

Kwalificatie uitslag:

Β 

28 30 Apr 2023 Baku City Circuit, Baku

Pos No Driver Car Q1 Q2 Q3 Laps
1 16 Charles Leclerc Ferrari 1:41.269 1:41.037 1:40.203 21
2 1 Max Verstappen Red Bull Racing Honda RBPT 1:41.398 1:40.822 1:40.391 20
3 11 Sergio Perez Red Bull Racing Honda RBPT 1:41.756 1:41.131 1:40.495 21
4 55 Carlos Sainz Ferrari 1:42.197 1:41.369 1:41.016 24
5 44 Lewis Hamilton Mercedes 1:42.113 1:41.650 1:41.177 24
6 14 Fernando Alonso Aston Martin Aramco Mercedes 1:41.720 1:41.370 1:41.253 23
7 4 Lando Norris McLaren Mercedes 1:42.154 1:41.485 1:41.281 20
8 22 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda RBPT 1:42.234 1:41.569 1:41.581 23
9 18 Lance Stroll Aston Martin Aramco Mercedes 1:42.524 1:41.576 1:41.611 23
10 81 Oscar Piastri McLaren Mercedes 1:42.455 1:41.636 1:41.611 24
11 63 George Russell Mercedes 1:42.073 1:41.654 Β  18
12 31 Esteban Ocon Alpine Renault 1:42.622 1:41.798 Β  19
13 23 Alexander Albon Williams Mercedes 1:42.171 1:41.818 Β  19
14 77 Valtteri Bottas Alfa Romeo Ferrari 1:42.582 1:42.259 Β  19
15 2 Logan Sargeant Williams Mercedes 1:42.242 1:42.395 Β  19
16 24 Zhou Guanyu Alfa Romeo Ferrari 1:42.642 Β  Β  11
17 27 Nico Hulkenberg Haas Ferrari 1:42.755 Β  Β  10
18 20 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1:43.417 Β  Β  9
19 10 Pierre Gasly Alpine Renault 1:44.853 Β  Β  6
NC 21 Nyck De Vries AlphaTauri Honda RBPT 1:55.282 Β  Β  3
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. Β© Skoda Forum Europe