Ga naar inhoud

Knallen met Max in de Formule 1 πŸ‡§πŸ‡ͺ πŸ‡³πŸ‡±


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Dat heet recycling Ed. 😁

Vandaag bepaald geen vlekkeloze trainingen voor Max, hopelijk kunnen ze morgen met FP3 de auto goed afstellen en voldoende data verzamelen, anders wordt de kwalificatie extra lastig.

image.jpg

Β 

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 minuten geleden, Cordoba zei:

Dat heet recycling Ed. 😁

Dus kan in de glasbak ?

14 minuten geleden, Cordoba zei:

Vandaag bepaald geen vlekkeloze trainingen voor Max,

Ach het zijn de trainingen, maak me niet teveel zorgen !
Denk dat ze morgen genoeg data binnenhalen om een snelle wagen neer te zetten.
En Zondag is de dag dat hij moet presteren !
En dat duurt nog 2 dagen dus 48 uur

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij begint de NOS al even na 13 uur met de voorbeschouwing, en voor wie wat beter commentaar wil: je kunt ook het geluid van GrandPrix radio aanzetten (ook via internet en DAB) en voor Ziggo-abonnees is er ook een voorbeschouwing, alleen is daar de race niet live te zien.

Het zou me niet verbazen als Leclerc morgen bij de start beter weg is, en Max daar gewoon 2 rondjes achteraan hobbelt. Dan wordt normala de DRS vrijgegeven en heeft Max alle tijd om met de verlengde DRS zone de Ferrari voorbij te steken op het rechte eind. Door de korte pitstraat (klein stukje maar vΓ³Γ³r de pitboxen, en daarna via binnenbocht door de Tarzan) maken sommigen misschien meer pitstops dan gedacht, zeker als dat onder een safetycar of virtual safetycar kan.
Β 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toto aan het eind van de race in radiogesprek met Lewis: "dit hebben we vanmorgen al besproken, laten we dit verder bespreken op kantoor", waarbij Lewis dus wel de monteurs allemaal bedankte (maar waarschijnlijk bewust de mensen van de race strategie niet noemde). Zou Mercedes een strateeg van Ferrari hebben overgenomen?

Β 

image.jpg

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het je nog opgevallen dat toen al die oranje rook in de lucht zat er één plek was met een heellllll grote stoomwolk !!

Bleek het veiligheidsventiel van Hamilton te zijn die open sloeg....
Tsja Russel vraagt RODE banden, en Hamilton die durft opeens niet meer iets te vragen ??

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zag net beelden van de eerste training, ik had al beelden van één van de coureurs in gele uitmonstering gezien, maar zie nu dat op de auto's een deel van het schaamrood ook vervangen is door pispaaltjesgeel.

Β 

Opvallend dat bericht in de telegraaf: nog nergens iets over gehoord/gelezen van een motorwissel/gridstraf voor Max (wel voor Hamilton).

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

37 minuten geleden, Cordoba zei:

nog nergens iets over gehoord/gelezen van een motorwissel/gridstraf voor Max

Bericht staat nu ook bij NU.nl

Uit voorzorg omdat op Monza men makkelijker kan inhalen en dan dus voor de aankomende races een reserve blok heeft en dan niet op een circuit waar minder makelijk is in te halen een gridstraf krijgt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nyck de Vries mag met de auto van Albon rijden, dus kan ie eindelijk laten zien wat ie waard is in de F1. Gisteren al even in de Aston Martin van Vettel gereden (maar wel met de verkeerde vleugel, terwijl Vettel in de 2e training wel met de nieuwe vleugel mocht rijden), maar heeft ie toch al vast wat aan het circuit kunnen wennen. Vandaag in de Williams van Albon die wegens blindedarmontsteking dit weekend niet van de partij is. Vanmorgen was ie nog 0,1 seconde langzamer dan Latifi, het zou leuk zijn als ie Latifi vanmiddag al 'outqualified' .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit weekend opvallend veel Ferrari kopstukken in de paddock, ik weet het, deze race was in Italie, maar toch. Het zou me niet verbazen als er voor de volgende race 'personele aanpassingen' in het Ferrari-'team' komen.

Ik begreep ook van diverse bronnen dat Max zowel bij het interview als op het podium uitgejouwd werd door de tifosi, maar dat dat geluid door het F1-tv-team werd weggedraaid. Ik snap dat je als fan op het circuit een race niet achter de safetycar wil zien eindigen, maar Max had hier geen enkele rol in. (Soms proberen coureurs wel eens de wedstrijdleiding te beΓ―nvloeden, maar Max heeft zich daar op geen enkele manier mee bezig gehouden, hij heeft alleen gevraagd of ie tijdens de SC een 'free stop' kon maken voor de rode banden.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al had er geen safetycar geweest dan nog had het een bijna onmogelijke actie geworden voor LeClerq om Verstappen nog voorbij te gaan !!
Nee die tweede plek was eigenlijk al erg snel bekend toen LeClerq zijn bandjes ging wisselen bij de virtueele SC

Link naar reactie
Delen op andere sites

1024x576a.jpg

De Telegraaf (en meer bronnen) melden dat Nyck de Vries volgend jaar bij Alpha Tauri de vervanger is voor Pierre Gasly. De Telegraaf is qua autosport vaak beter op de hoogte dan bijvoorbeeld de NOS, dus ik ga er vanuit dat het klopt.

Voor mij verrassend dat Nyck naar een Honda-team mocht. Vaak hebben coureurs niet alleen een contract om in een bepaalde klasse/bepaald team één of meer seizoenen te rijden, maar hebben ze ook nog een soort paraplu-contract waarbij een organisatie coureurs langdurig begeleidt en zorgt voor een racestoeltje. Zoals Max vanuit Alpha Tauri al vrij snel van team mocht wisselen met Red Bull (beide teams worden gesponsord door RB), zo had Nyck de Vries een contract met Mercedes waar ie na zijn formule 2 avonturen door mocht naar de formule E, en recent reserverijder voor o.a. Mercedes. Nyck heeft dus een enorme Mercedes historie (met bijbehorende contacten enz.), dus als je zo'n rijder inhuurt terwijl hij nog een paraplu-contract met Mercedes heeft, loop je de kans dat ie na bijvoorbeeld een jaartje verdwijnt als Mercedes zelf plek heeft in zijn F1 team, en dan ook allerlei kennis meeneemt naar de concurrentie. (ik weet niet hoelang het paraplu-contract van Nyck bij Mercedes nog doorloopt, maar omdat er al een poosje aan Toto Wolff wordt gevraagd waar Nyck volgend jaar mag rijden, kun je de conclusie verbinden dat dat contract nog doorloopt.

aangepast door EdK
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. Β© Skoda Forum Europe