Ga naar inhoud

Knallen met Max in de Formule 1 🇧🇪 🇳🇱


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Na de kwalificatie moest Checo bij de stewards komen, dat was al tijdens Q3 bekend, en ook de reden: in Q2 was ie buiten de baan geweest toen hij zijn kwalificatietijd zette. Er werd rekening gehouden met een gridstraf voor Perez, maar eigenlijk tot ieders verbazing werd zijn tijd in Q2 ongeldig verklaard, en daarom ook alle Q3 tijden afgenomen, zodat ie van Q13 moet starten vanmiddag. De stewards hebben dus eerst zitten slapen, waardoor niemand noodzaak zag om Checo in Q2 een nieuw kwalificatierondje te laten rijden, en komen pas een beetje in actie halverwege Q3 zodat ook degene (Gasly) die dan in Q3 zou mogen rijden ook niets meer kan, ook omdat de beslissing pas ná de kwalificatie is genomen.

Ook bij de overtreding van Russell zijn de stewards behoorlijk inconsequent geweest: Russell is zonder toestemming onder rode vlag (er waren nog auto's onderweg naar de pitstraat) de baan overgestoken na zijn crash. Vettel kreeg vorig jaar toen ie na toestemming van een marshall met zijn scootertje naar de pitt reed beboet met een boete van 5000 euro en een officiele waarschuwing op zijn licentie. Russell heeft alleen een preek gehad, maar geen officiële waarschuwing of boete.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar goed Verstappen heeft het aantal punten tov LeClerq weten te beperken.
Heb me door Sainz weer dermate verbaast dat zo'n wagen niet een simpele handrem heeft die ze dan op een helling kunnen gebruiken omdat de wagen volgens de regels in zijn vrij pas verlaten mag worden.
Het is dat er één iemand met een pion oid aankomt en voor het wiel stopt zodat die stil staat anders hadden we een geroosterde Sainz kunnen hebben.

En ja Hamilton pakt een derde plek, maar kom op met een ruime 30 sec achterstand.
En wat als Sainz en Perez gewoon hadden gereden ? juist dan was het een 5e of 6e plek geweest...
één ding is wel zeker, het middenveld zit mooi dicht bij elkaar en zijn mooie duels te zien, en gelukkig dat dit ook op TV nu is te zien.
Kan me nog wel herinneren in de tijden van shummie dat we hem bijna de gehele wedstrijd aan kop zagen maar op TV ook en wat erachter gebeurde.......

Maar goed een RedBul heeft weer wat huiswerk te doen de aankomende 2 weken.
Mercedes heeft nog wat strafwerk af te maken
En Ferrari kan op zijn luieren gaan zitten zoals ze elke keer doen als ze wat hebben gewonnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vanmiddag na het werk even Gouda ingefietst om naar de schepen te kijken die er liggen vanwege 'Gouda - Waterstad' of zoiets, toen zag ik tot mijn verbazing dat het bandje voor de poleposition al was uitgedeeld:

IMG_20220729_163948_HDR.thumb.jpg.a9bc820b1289a91931f4dd5e92dec4fd.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het begin van zijn F1-carriere was Vettel juist een hele relaxte gast, pas na een aantal titels is dat flink veranderd, met wat mij betreft het dieptepunt 5-6 terug, toen ie niet meer presteerde, volop mensen van de baan ragde, en eigenlijk niet normaal aanspreekbaar was. De laatste paar jaar zie ik steeds meer de relaxte Seb uit zijn beginperiode, mogelijk dat het te maken heeft dat ie nu geen prestatiedruk meer heeft.

Filmpje gemaakt van Red Bull monteur rond de 3e vrije training vanmorgen:filmpje

 

FY6MZvmXgAAcpPi?format=jpg&name=small

 

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

En ik denk dat hij voor zijn team waar hij nu voor rijd ook een goede aanwinst is.
Met zijn raceverleden, de interesse voor de techniek kan hij redelijk verwoorden naar de monteurs en fabriek toe wat er aan de wagen mankeert.
En me vermoeden zegt dat hij zeker op de achtergrond op één of andere manier met de F1 verbonden zal blijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens Sky is de tijd van Perez in Q2 ten onrechte afgepakt wegens track limits. Op de beelden die te zien waren, was Perez met 2 banden op de witte lijn, en één band zelfs nog voor een deel op het zwarte asfalt, blijft even de vraag of dat de juiste bocht en ronde was, waarop het afpakken van de tijd is gebaseerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijzondere kwalificatie, en niet alleen omdat na de hoosbuien eerder vandaag de baan per minuut stukken sneller werd. Zoals al gemeld is de tijd van Perez in Q2 afgepakt, en bij zijn poging om een nieuw snel rondje neer te zetten reed er iemand wat in de weg (Magnussen??) waardoor ie definitief Q3 niet haalde.

Max maakte in zijn eerste rondje in Q3 een foutje, waardoor ie slechts de 7e tijd neerzette. In de 2e poging in Q3 was ie rondenlang aan het vechten omdat ie vermogen kwijt was, en dat via het aanpassen van instellingen niet viel op te lossen (en de tijd was te kort om de pit in te gaan en dan een nieuwe poging te doen). Leclerc zette een mooie tijd neer, maar Sainz was hem toch te snel af, en toen iedereen dacht dat de voorste rij volledig Ferrari zou zijn, zette Russel zijn allereerste pole, en Max was ondertussen naar P10 gezakt.

Morgen afwachten of het vermogensprobleem (onduidelijk of dit elektrisch of fossiel vermogen was, wat niet op orde was. Mogelijk dat morgen de weergoden het veld nog eens door elkaar gooien, want gewoon inhalen is niet makkelijk op de Hungaroring. Veel mensen noemen het neerbuigend een Mickey Mousebaantje, maar Max geeft bijvoorbeeld aan dat hij dit een interessante baan vindt, doordat een foutje je voor een paar bochten problemen kan bezorgen.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach er zijn er wel meer van achter geheel naar voren gereden......
Morgen als die zwart / wit geblokte vlag is gevallen dan gaan we het weten hoe de kaarten ervoor staan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen is bekend dat Perez inderdaad geen track limits heeft overschreden in Q2, maar geen vervolgactie hierop van de stewards, terwijl ze een paar races terug wel stoer genoeg waren om Checo achteraf nog uit Q3 te kicken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe