Ga naar inhoud

Knallen met Max in de Formule 1 🇧🇪 🇳🇱


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Nog even wat updates nu over een weekje het circus weer begint.

Allereerst het protest van Aston Martin (AM)tegen de diskwalificatie van Vettel.  AM heeft aangegeven dat er aan het eind van de race 1,74 liter brandstof in de auto zat, maar dat door een kapotte brandstofpomp de brandstof niet uit de tank kon worden gepompt. De FIA heeft aangegeven dat die kapotte pomp weliswaar een feit was, wat niet bekend was bij de beslissing van de diskwalicatie, maar dat het kapotte pompje geen geldig excuus is. Als ik het goed heb begrepen, is er ongemerkt brandstof gelekt, bij het oppompen van 0,3 liter voor het verplichte 1 liter brandstofmonster. Ik neem aan dat het hier óf om de brandstofpomp in de auto zelf gaat, óf om een ander pompje van AM zelf. Als het een FIA-pompje was, zou AM volgens mij wel een geldig excuus hebben.

Verder wordt er volop gespeculeerd over de racestoeltjes voor volgend seizoen, en als Bottas niet heel snel resultaten neerzet zal hij plaats moeten maken bij Mercedes. Deze 3 weken rust, zou gebruikt worden om een beslissing over Bottas te nemen, als er komende dagen geen nieuws is over een nieuw contract voor Bottas, kun je er zeker van zijn dat ie mag vertrekken. Ook voor Perez hebben veel mensen al vervangers bedacht, dus ook Chico moet aan de slag komende races.

Naar aanleiding van de crashes van de laatste races heeft Mattia Binotto (teambaas Ferrari), aangegeven dat hij vind dat schade door ongelukken niet ten koste moet gaan van het budget van de eigenaar van de auto, maar dat het team dat de schade veroorzaakt (als er 1 duidelijke schuldige is, zoals Bottas en Hamilton de laatste races) het team van de schuldige dit van het eigen budget mag halen. Probleem is niet zozeer de rekening op zich, maar het feit dat alle teams een maximum jaarbudget hebben voor de auto, ontwikkeling en productie van onderdelen en het runnen van het hele team (inclusief de fabriek). Als je dan een budget hebt van 145 miljoen, en je bent meerdere miljoenen kwijt door crashes die door anderen veroorzaakt zijn, belemmerd dit dus ook de ontwikkeling van je auto. De auto van Max had bijvoorbeeld op Silverstone meer dan 1,8 miljoen schade, als ik het goed heb bleek er zelfs in Hongarije nog meer schade, waardoor het bedrag naar 2,4 miljoen ging en bovendien twijfel of de verse motor van Silverstone nog wel gebruikt kan worden (waar max. 3 motoren over het hele seizoen gebruikt mogen worden, iedere extra motor, versnellingsbak enz. kost je een gridstraf bij de race waar je deze onderdelen voor het eerst inzet. Eigenlijk pleit Binotto voor hetzelfde als wat ik al sinds Silverstone zeg.

 

Overigens zag ik bij toeval vorig weekend een race op de Red Bull ring in Oostenrijk: winnaar een Red Bull met startnummer 33 (=start nr. van Max):

2020-MotoGP-Rnd3-Brno-Sun-Binder-Flag.jp

aangepast door Cordoba
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoekopdrach

 

Voor diegene die geen ZIGGO hebben !!!!

 
Grand Prix in Zandvoort voor iedereen live op tv te volgen

Grand Prix in Zandvoort voor iedereen live op tv te volgen

25 augustus 2021 09:41

 

Alle Nederlandse Formule 1-liefhebbers kunnen van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 september naar alle programma's rond de Grand Prix in Zandvoort kijken. De zes Ziggo Sport Totaal-kanalen zijn die dagen voor iedereen in Nederland te zien, ook voor mensen zonder Ziggo-abonnement.

 

Daardoor zijn ook de extra uitzendingen van de talkshow Formule 1 Café voor iedereen te zien. Die worden live op locaties in en rondom Zandvoort gemaakt. Naast de Formule 1 zijn ook de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal van 2022 live te volgen.

"Als trotse aanbieder van Formule 1 in de afgelopen negen jaar maken we dit nationale racespektakel op Zandvoort graag beschikbaar voor zo veel mogelijk fans", aldus Ziggo Sport-directeur Will Moerer.

"Laten we hopen dat heel Nederland een prachtige en spannende race ziet tussen Max Verstappen, Lewis Hamilton en alle andere coureurs."

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Weer even een nieuwsupdate:

  • Alonso heeft een nieuw contract getekend en blijft ook volgend jaar bij Alpine.
  • Red Bull heeft aangegeven te vrezen voor grid penalties later in het seizoen omdat Honda heeft aangegeven dat zowel de 2e motor van Max voor dit seizoen door de crash met Hamilton is overleden, maar ook de 2e motor van Perez is gesneuveld bij de crash door Bottas. Dat betekent dat beiden de rest van het seizoen nog maar één motor ter beschikking hebben.
  • Vandaag is het kort geding geweest over het doorgaan van de race op Zandvoort volgende week. De rechter heeft aangegeven alle belangen af te wegen, en dat emissie in een bodemprocedure worden bekeken, dus niet in een kort geding. Er is aangegeven dat de uitspraak pas na het weekend komt, dat betekent dat allerlei transporten dan al onderweg zijn naar Zandvoort, of er mogelijk al zijn als de uitspraak er is. Dan hoef je eigenlijk niet meer te raden naar de uitspraak.

Dan de vooruitzichten voor Spa-Francorchamps, er wordt regen voorspeld, maar zoals altijd is het weer voor de race op Spa onvoorspelbaar: een deel van het circuit is vaak nat, terwijl een ander deel kurkdroog blijft.

Het tijdschema voor Spa:

vrijdag 11:30- 12:30 1e vrije training

vrijdag 15:00- 16:00 2e vrije training

zaterdag 12:00 - 13:00 3e vrije training

zaterdag 15:00 - 16:00 kwalificatie

zondag 15:00 - 17:00 race

Veel plezier alvast, en benieuwd wat er gaat gebeuren.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Max zegt dat ie nog niet in de simulator op Zandvoort heeft geoefend, dat ie zich eerst volledig op Spa-Francorchamps richt. Ik vraag me af of het waar is (Max heeft wel het voordeel dat lang niet alle coureurs ooit op Zandvoort (vernieuwde of oude circuit) hebben gereden in geen enkele klasse. Nu wordt er wel beweerd dat de mogelijke racelijnen op Zandvoort voor de F1 behoorlijk afwijken voor de lijnen die bijvoorbeeld toerwagens rijden, dus ook in de simulator (zonder data over bijvoorbeeld de grip van het asfalt in voorgaande races) is de vraag hoeveel je kunt winnen door vooraf goed op de sim te oefenen. Omdat van Hamilton bekend is dat ie lui is als het gaat over regelmatig zaken uitzoeken op de simulator, sluit ik ook niet uit dat de uitspraak van Max alleen bedoeld is om Hamilton in slaap te sussen. Tot dit seizoen deed Hamilton in een heel seizoen van alle circuits bij elkaar nog geen 20 rondjes in de sim (dus pakweg gemiddeld 1 rondje per race/circuit). Sinds Max hem het vuur aan de schenen heeft gelegd, doet ie nu regelmatig 20-40 rondjes per race!! op de sim.

De cijfers van FP1 en FP2 zien er niet verkeerd uit voor Max, zeker als je nog wat meer gegevens hebt. Vanmorgen duurde het even voor Max in Spa de baan opging onder vochtige omstandigheden, maar zette op een harde band direct de snelste tijd, tot dat moment. Later kwam Bottas daar nog 0,164 seconde onder, maar wel op zachtere banden en iets later in de training. Dat later in de training, betekent zeker op een eerste training dat er meer rubber op de baan ligt en dat de baan sneller wordt in de loop van de tijd (tenzij heftige regen het rubber wegspoelt). Gasly zat pakweg 1/3 seconde achter Max en dan steeds kleine gaatjes naar de volgende. Ferrari op plek 4 en 5, Perez op 6 en ook Alpine niet verkeerd met plek 9 en 10. Helemaal achteraan beide Haas auto's en pal daarvoor Hamilton. Hamilton werd in zijn snelle ronde wel gehinderd door Latifi, maar gaf aan het eind van de dag ook aan dat ze nog worstelen met de afstelling van de auto.

Hamilton bij Eau Rouge:

image.jpg

 

FP2 (Free Practice 2)

Als eerste ging LeClerc bij Malmedy in de fout, en veroorzaakte een rode vlag, toen er nog zo'n 20 minuten training over waren. De volgende die in de fout ging was Max die ook bij Malmedy slipte, en achterwaarts de bandenstapel in ging met nog een paar minuten training te gaan, dat betekende ook een rode vlag en direct het einde voor de sessie. FP2 was droog, en Max zette de snelste rondetijd op slechts 0,041 seconde gevolgd door Bottas en op 0,072 seconde gevolgd door Hamilton. Perez op ruim 0,9 seconde achter Max slechts op een 10e plek.

image.jpg

 

Ik lees overigens net dat Perez ook een contract voor 2022 heeft gekregen bij Red Bull. Gezien het feit dat Bottas beter presteert dan normaal, heb ik het idee dat hij nog in onderhandeling is: bij Bottas heb ik al vaker gezien dat als zijn stoeltje ter discussie staat, hij ineens wakker wordt en beter gaat presteren.

aangepast door EdK
"niet" geplaatst
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen in de 3e vrije training weer een sterke Verstappen, en ook een Perez die netjes doet wat van hem verwacht wordt. Uit de cijfers blijkt dit niet altijd, maar tijdens de vrije trainingen had Perez steeds andere opdrachten dan Max, bijvoorbeeld stond Perez op een andere rubbersoort, veel i.p.v. weinig downforce, meer brandstof aan boord enz. Als het team aangeeft dat ze niet op (ongeveer) hetzelfde moment met een vergelijkbare auto hebben gereden, en dat Perez goed gepresteerd heeft, neem ik aan dat dit klopt. Red Bull is niet het team dat over zulke zaken onzinverhaaltjes vertelt.

De kwalificatie lag continue onder invloed van de weergoden: zou het natter worden, of juist droger, wat is het juiste moment om je snelle ronde neer te zetten? Een half uurtje voor het geplande begin van de kwalificatie gingen de hemelpoorten open op Spa-Francorchamps, en de wedstrijdleiding nam de beslissing om de start van Q1 voor 12 minuten uit te stellen. In Q1 kozen alle teams ervoor om de full wets te monteren, alleen Wiliams koos ervoor om direct op de intermediates de pit uit te gaan. Voor teams die verwachten in Q3 terecht te komen, was het van belang om zuinig om te springen met de intermediates: daar is slechts een beperkt aantal van beschikbaar per coureur, en bovendien slijten die hard als het even wat droger wordt, waar je de regenbanden later nog wel een keer kunt gebruiken om een tijd te zetten. Nadat iedereen een tijd had gezet werd al snel duidelijk dat de intermediates ondertussen de snelle band was voor de opdrogende baan, dus ook de rest ging voor de intermediates. Ondertussen hier en daar een foutje, een uitglijder of een blokkerend wiel (platte kant), maar niets ernstigs. Aan het eind van Q1 mochten beide Haas-auto's, Raikkonen, Tsunoda en Giovinazzi de auto in het Parc Fermé parkeren, waar de laatste racewinnaar Ocon ternauwernood ontsnapte. Tsunoda deed duidelijk voorzichtig aan, en was vooral bezig de boel heel te houden, met in het achterhoofd dat er morgen van alles kan gebeuren, met dit wisselvallige weer.

image.jpg

In Q2 stonden beide Mercedessen op gebruikte intermediates vooraan om te beginnen aan de volgende slag, de rest van het veld op verse intermediates, waar Max en Perez duidelijk een stukje achter de rest begonnen, om wat ruimte te creëren voor zichzelf. Net voor het veld aan de vliegende ronde zou beginnen voor een rondetijd, werden Lewis en Bottas binnengeroepen voor verse intermediates, waardoor ze dus een rondje achterstand op de rest van het veld hadden. De tijden van Hamilton en Bottas waren in eerste instantie onvoldoende om Q3 te halen, en zij moesten er nog een extra set intermediates tegen aan gooien om Q3 te halen, dat lukte maar net op tijd: door eerst op de gebruikte set naar buiten te gaan en gelijk binnen voor vers rubber, en dat in combinatie met een baan van ruim 7 km lengte maakte dat er uiteindelijk maar één goede kans was om in Q3 terecht te komen, en dat lukte ze uiteindelijk. Beide Ferrari's werden op het laatst uit Q3 gegooid, samen met Alonso, Stroll en Latifi, waar een Ricciardo net op tijd nog een mooie tijd neer kon zetten.

Tussen Q2 en Q3 kwam er weer een bak water naar beneden, en voor Q3 werkelijk van start ging werd de safety car naar buiten gestuurd om te kijken of er nergens water op de baan stond en er gereden kon worden. Een aantal coureurs ging snel naar buiten in Q3, waaronder Norris, Ricciardo en Vettel. Norris liet het hele weekend al zien dat ie onder natte omstandigheden prima uit de voeten kan met de McLaren, en ging behoorlijk snel van start op de regenbanden. Een deel van de coureurs vond het te nat (te veel risico) en wachtte even af. Een paar coureurs gaven in bedekte termen aan dat het te nat was om te racen, alleen Vettel was heel duidelijk in zijn radiobericht dat er een rode vlag moest komen. Norris begon als eerste aan een getimede ronde, over start finish langs de pitboxen, door La Source hairpin, en over de oude start/finish richting Eau Rouge. Bij Eau Rouge pakte ie wat veel kerbstones mee, ging in de rondte de bandenstapel in, en ging 5 keer om zijn as om bovenaan bij Raidillon tot stilstand te komen in een vernield chassis op de asfalt uitloopstrook. Het duurde even voordat er zichtbare reactie kwam vanuit de cockpit, Vettel reed er een stuk achter en had voor Eau Rouge al gezien op de borden dat het code rood was, en via de radio gehoord dat Norris was gespind en er veel materiaal op de baan lag. Vettel haalde direct de snelheid uit de auto, en bij Raidillon zette hij zijn auto een paar meter naast het wrak van Norris, om te kijken hoe Norris er aan toe was. (nog geen marshalls of hulptroepen aanwezig). Vettel gebaarde en vroeg vanuit de cockpit hoe het ging met Lando, pas op het moment dat Lando reageerde en de doktersauto er aan kwam, vertrok Vettel zodat ook de dokter alle ruimte had. Dit was echt een klasse-reactie van Vettel, die net voor ie bij het wrak van Norris aankwam ook al direct op de radio opnieuw aangaf dat ie gewaarschuwd had dat Q3 afgebroken had moeten worden vanwege de (te) heftige regen.

6n2xryea8c41_wd640.jpg

Nadat Norris en ook zijn auto waren afgevoerd en alles op de baan weer in orde was, was het even wachten tot de baan droog genoeg was om weer te gaan rijden. Opvallend genoeg kregen teams geen waarschuwing vooraf dat over x minuten de kwalificatie hervat zou worden, maar werd na een inspectie door de safetycar ineens de pitstraat geopend voor de minder dan 9 overgebleven minuten van Q3. Het hele veld weer op intermediates op de opdrogende baan, terwijl de wedstrijdleiding had aangegeven dat elke coureur een extra set intermediates ter beschikking zou krijgen. Max liet weer eens zijn kwaliteiten zien, Perez volgde netjes, Bottas viel weer eens door de mand en Hamilton zette een aardige tijd neer, vrijwel iedereen bleef op de baan deed tussendoor eventueel even een rondje rustig om dan weer aan te zetten voor een snelle ronde. Door de lengte van het circuit, was er erg weinig tijd voor een bandenwissel in Q3, dus loste men dit op deze manier op, en waren alle auto's dus ook direct van voldoende brandstof voorzien om heel Q3 te kunnen blijven rijden. Dan de eindfase van Q3, waar Hamilton op dat moment de snelste ronde heeft staan, gevolgd door Perez. Russel ziet kans om in de Williams vervolgens de nieuwste snelste tijd neer te zetten, direct daar achteraan verbetert Hamilton zijn tijd, maar blijft achter Russel staan. Bottas zet dan een tijd neer net achter Perez, en vervolgens komt Vettel die zijn Aston Martin tussen Hamilton en Perez weet te parkeren, en als kerst op de taart weet Max met ruim 0,3 seconden de pool te pakken.

image.jpg

Lando Norris is gecontroleerd in het ziekenhuis, en mag morgen racen volgens de laatste berichten. Ik ga er vanuit dat er zoveel gerepareerd moet worden aan zijn auto, dat ie morgen vanuit de pitstraat moet starten. Voor de grid krijgen Bottas en Stroll nog een straf van 5 plekken vanwege hun aanrijdingen op de Hungaroring, met de volgende officiele grid (met Norris die zijn 10e plek niet in mag nemen, vanwege reparaties):

Pos No Driver Car Time
1 33 Max Verstappen Red Bull Racing Honda 1:59.765
2 63 George Russell Williams Mercedes 2:00.086
3 44 Lewis Hamilton Mercedes 2:00.099
4 3 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 2:00.864
5 5 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 2:00.935
6 10 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 2:01.164
7 11 Sergio Perez Red Bull Racing Honda 2:02.112
8 31 Esteban Ocon Alpine Renault 2:03.513
9 4 Lando Norris McLaren Mercedes  
10 16 Charles Leclerc Ferrari 1:57.721
11 6 Nicholas Latifi Williams Mercedes 1:58.056
12 55 Carlos Sainz Ferrari 1:58.137
13 77 Valtteri Bottas Mercedes 2:02.502
14 14 Fernando Alonso Alpine Renault 1:58.205
15 99 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari 2:02.306
16 22 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 2:02.413
17 47 Mick Schumacher Haas Ferrari 2:03.973
18 7 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Racing Ferrari 2:04.452
19 9 Nikita Mazepin Haas Ferrari 2:04.939
20 18 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 1:58.231

 

image.jpg

 

 

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: het chassis van Norris blijkt nog in orde, maar er is wel een versnellingsbakwissel nodig, waarvoor ie 5 plekken gridstraf krijgt en dus vanaf P14 zal starten. Er zal een oudere motor uit de pool gemonteerd worden en het 'crashblok' zal gecheckt worden of dit nog bruikbaar is.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag een F1 race zoals er op Spa om de zoveel tijd wel één is. Perez die onderweg naar de grid de auto in de bandenstapels parkeert, en direct van het circuit wil vertrekken (maar tegengehouden door teambaas Christian Horner), veegwagens om water van de baan te krijgen, en alleen rondjes achter de safetycar, zodat er uiteindelijk toch een uitslag komt met de helft van de punten.

image.jpg

Pakweg een half uur na de geplande start vertrokken de auto's in het spoor van de SC, waarbij Max aangaf iets verder achter de SC te moeten rijden dan eigenlijk toegestaan, vanwege de spray van de SC waardoor ie minder zicht had. De regel is dat de 1e auto binnen 10 autolengtes achter de SC moet rijden, en dat iedere volgende auto ook binnen 10 lengtes van zijn voorganger moet blijven. Verschillende coureurs gaven via de radio aan geen zicht te hebben, dat het niet te doen was enz. alleen Max gaf aan dat het te doen was, maar hij was ook de voorste van het pack en had dus het beste zicht. Aan het eind van de ronde ging de SC naar binnen en parkeerde in de pit, met alle F1 auto's daarachter.

image.jpg

Na heel veel wachten, en veel discussies over allerlei zaken (zoals 'wat gebeurt er met de gridpenalties als er niet geraced wordt', gaan die straffen mee naar de volgende race of .....) veegwagens op de baan om water weg te vegen, uiteindelijk nog wat aanvullende rondjes achter de SC, zodat het minimum van 2 rondes werd gehaald en er halve punten uitgedeeld konden worden. Die rondjes waren ruim 3 uur na de oorspronkelijk geplande start, dat was ook voldoende om de auto van Perez te fiksen, maar doordat ie achteraan moest aansluiten voor de rondjes achter de SC, leverde het uiteindelijk niets op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Cordoba zei:

leverde het uiteindelijk niets op.

Wat het opleverde is dat me neef die vandaag erheen was nu nog staat uit te druppelen met zijn zoon in de bijkeuken....
Maar ze hebben gelukkig Max 4x voorbij zien komen, dus ze hebben mooie foto's ...😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

En ze hadden meer tijd om goed scherp te stellen: het ging niet zo hard. 🤪

Lang geleden toen ik nog in Eindhoven woonde een keer naar de vrijdagtraining op Spa geweest. Het was toen niet zo nat als nu, maar wel een baggerbende rond het circuit. Ik stond toen bovenaan bij Raidillon, met naar rechts uitzicht op Eau Rouge en het rechte stuk (toen nog start/finish en de pitstraat), en naar links Kemmel straight, en dan zagen we ze verdwijnen voor Les Combes. Mooi punt waar je veel spektakel kon zien, maar zeer lastig om foto's te maken omdat ze heel kort onder je langs kwamen en je al snel veel hekwerk op de foto had.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Straks en morgen in de race zullen er ook bij de F1 beslist auto's van de baan gaan. Punten waar er waarschijnlijk mensen van de baan gaan:

- Gerlachbocht-Hugenholtzbocht-Hunserug, zoals bijvoorbeeld gisteren al bij de Wrecked-Series één van de dames als een beginneling dacht vanuit de binnenkant van de Gerlach door te kunnen steken naar de binnenkant van de Hugenholtz en daar aan de buitenkant de Hunserug op te duiken.

- Hans Ernst arena, vroeger de Audi-S, Nissan-S en nog meer sponsornamen. Vroeger toen ik naar het circuit ging was een duin bij het begin van die bochtcombinatie mijn favoriete plek: in de S gebeurd er altijd wel iets en zonder alle tribunes van dit weekend had je dan ook zicht op deel rechte stuk, uitkomen Tarzanboch, bovenste deel Hunserug en nog wat stukken.

Op andere stukken zoals Scheivlak/Slotenmakerbocht kan ook nog wel wat gebeuren, maar minder waarschijnlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klaar met werken nu en gelijk onderweg naar IJmuiden. Mijn slaapplaats is hier a/b van dit schip. Morgenochtend met scooter rijden we naar Zandvoort met een Heineken delegatie. Kicken! Zeker nu we weten dat morgen Max start vanaf Poleposition! 

82D571CE-6C45-46DA-9471-57DA5C894B50.jpeg

Ik zal een foto reportage verzorgen hier natuurlijk vanaf de tribune en alle andere foto waardige locaties. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 25-8-2021 om 12:17, EdK zei:

"Laten we hopen dat heel Nederland een prachtige en spannende race ziet tussen Max Verstappen, Lewis Hamilton en alle andere coureurs."

Afijn we hebben de trainingen en de kwalificaties achter de rug met Max vertrekkend van plek 1
En al hebben we de race nog niet gezien, de afgeloen dagen in de trainingen en kwalificatie heb ik al genoten.
En één ding is zeker, ze hebben een mooi circuit gemaakt van het zandvoort.
Klein baantje maar niet voor elke rijder weggelegd , korte baan met een hoge moeilijkheidsgraad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Frank, de familie is te groot: je staat maar half op de foto. 😁 En natuurlijk veel plezier morgen.

Lijkt me gaaf, zo'n nachtje op een groot zeilschip. Morgen zullen er een aantal zaken zijn die het verloop van de race bepalen:

- safetycar/virtual safetycar en in welke fase van de race (kun je het gebruiken voor een pitstop, of is het precies het verkeerde moment)

- gaan de achterblijvers netjes en op de juiste plekken aan de kant voor de snelle jongens

- houden de toppers de auto heel en op de baan

Wat wel opvalt is dat ondanks de voorspellingen van fans van het Assen-TT-circuit, de verkeersstromen goed beheerst kunnen worden, en niet het hele dorp en wijde omgeving vaststaat, ondanks het goede strandweer. Ander punt veel rijders en buitenlandse pers genieten van de sfeer en het karakter van het circuit. Geen gezever over track limits, ga je van de baan, ben je de sjaak, of door schade of doordat je in een grindbak of ontsnappingsroute terecht komt die je veel tijd kost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht nog even dat Bottas met de snelste raceronde zou eindigen, maar die kreeg het laatste stuk van zijn snelle ronde de opdracht om het gas los te laten en dat deed ie ook (bij Sky konden de reporters dat zien aan de tijd van de minisectoren). Een racetrack is verdeeld in 3 sectoren, maar elke sector is ook weer opgedeeld in kleinere stukken waar de detecties liggen om elke auto te detecteren.

Twee maal een bijzonder gevoelig Wilhelmus van Davina. Ik had gedacht dat de heer WA van Buuren de bokaal voor de winnaar uit zou reiken, maar Max kreeg de hergebruikte Heinekenflesjes van mevrouw Heineken zelf, en de andere bokaal werd uitgereikt door de Heineken opperbutler (CEO).

Zandvoort heeft wereldwijd gescoord met deze race en deze organisatie. Het moet heel gek lopen als Zandvoort niet alleen de 3 gecontracteerde races krijgt, maar ik denk dat het voor minstens 10 jaar binnen is als er niets geks gebeurd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe