Ga naar inhoud

ŠKODA KODIAQ: groot(s) in formaat en succes


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-dbf0e092166f1090c0eee705c1d01bec.jpeg

  • Wereldwijd 600.000 KODIAQ's geproduceerd sinds productiestart in 2016
  • Meer dan veertig internationale awards
  • SUV’s nu goed voor bijna veertig procent van ŠKODA's totale verkoop

Volgens Martin Jahn, ŠKODA AUTO-bestuurslid voor sales en marketing, heeft de KODIAQ een enorme betekenis voor het merk. “Dit model heeft ons wereldwijd veel nieuwe klanten gebracht. Sinds zijn introductie staat de KODIAQ synoniem voor een karaktervol design, uitzonderlijk veel ruimte, een superieur rijcomfort onder alle omstandigheden en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kwaliteiten gaat de KODIAQ dit succesverhaal in de toekomst zonder twijfel voortzetten.”

Verkocht in zestig landen

Na de wereldpremière van de KODIAQ in september 2016 startte ŠKODA een maand later met de productie in de fabriek in het Tsjechische Kvasiny. In minder dan vijf jaar heeft ŠKODA wereldwijd 600.000 exemplaren van de KODIAQ gebouwd. Fabrieken in Rusland, China en India vullen de productie in Kvasiny aan. De grote SUV wordt momenteel op zestig markten over de gehele wereld verkocht. Na de KODIAQ, KAROQ, KAMIQ en de volledig elektrische ENYAQ iV was de nieuwste toevoeging aan de SUV-familie van ŠKODA de nieuwe KUSHAQ voor de Indiase markt. SUV's waren in 2020 goed voor bijna veertig procent van de totale wereldwijde verkoop van het merk.

Nürburgring record en een Red Dot Award

In het najaar van 2018 presenteerde ŠKODA de KODIAQ RS. Die uitvoering verdiende zijn plaats als eerste SUV in de sportieve RS-familie die een nieuw record vestigde op de 20,832 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Voorzien van de krachtigste seriedieselmotor in de geschiedenis van ŠKODA vestigde de KODIAQ RS een ronderecord in de klasse voor SUV’s met zeven zitplaatsen. Hij rondde het zwaarste en meest uitdagende circuit ter wereld in slechts 9:29,84 minuten. 

Ook buiten het circuit oogstte de KODIAQ veel lof. Tot op heden ontving de SUV meer dan veertig onderscheidingen van journalisten, experts, ontwerpers en lezers van automagazines over de hele wereld. Opmerkelijk was dat de eerste onderscheiding zelfs al vóór de marktintroductie een feit was. Het tijdschrift TopGear riep de KODIAQ in november 2016 al uit tot ‘Best Car for Big Families’. Dit werd gevolgd door ‘Auto van het Jaar’ prijzen in Tsjechië, Polen en Bulgarije en meerdere ‘SUV van het Jaar’ onderscheidingen in verschillende categorieën van Britse, Chinese, Franse en Indiase mediapublicaties. In 2017 won hij bovendien een prestigieuze Red Dot Award voor zijn design.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

14 minuten geleden, Wasmachineman zei:

Wie weet wat de toekomst mij brengt? 

Dat weet ik wel hoor ..............................

Veel liefde van je vrouw en af en toe een kratje bier van je buuf......😎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Affijn scherven brengen geluk, dus als je hem laat kletteren dan .............................heb je toch op één of andere wijze geluk al word buuf ongelooflijk boos op je.....😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe