Ga naar inhoud

Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik zag gister nog een Wellness container! Mijn vrouw werd helemaal gek, die wilde wel. Alleen ging deze ruim 2 x over budget....helaas! 

11 minuten geleden, Leon-cupra zei:

Knap zo een “verandacontainer”.

we hebben zo een paar klanten die gespecialiseerd zijn in het ombouwen van zeecontainers. Kan je knappe realisaties mee maken.

Nu zeker in Corona tijd zie ik echt heel veel mogelijkheden met deze zeecontainers.

Studenten wonen al in een 40’ container in studenten steden. Best mooi hoor.

Tiny houses zie je ook steeds meer. Past goed in een container. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En de trampoline ??
Die gaat er bovenop ?
Bloed zweet en tranen heb je gehad voor die kuil te graven...

 

Maar goed er zijn al gehele woningen van scheepscontainers gemaakt hoor
Rij eens naar Oosterwolde in Almere, zijn er ook mensen die meerdere containers omgebouwd hebben tot normale grote woning.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

18 minuten geleden, EdK zei:

En de trampoline ??
Die gaat er bovenop ?
Bloed zweet en tranen heb je gehad voor die kuil te graven...

Dit was 10 jaar terug ongeveer, foto’s staan nog in een album hier. Trampoline hebben we verkocht op MP en iemand weer erg blij gemaakt. 
 

21 minuten geleden, EdK zei:

Maar goed er zijn al gehele woningen van scheepscontainers gemaakt hoor
Rij eens naar Oosterwolde in Almere, zijn er ook mensen die meerdere containers omgebouwd hebben tot normale grote woning.

Cool!  

Link naar reactie
Delen op andere sites

42 minuten geleden, Leon-cupra zei:

Wordt ook heel veel gebruikt voor tijdelijke verkoopskantoortjes 

dit is een klant van ons. Doet niets anders dan ombouw.

https://www.dsunits.be/

Mooie business! 👏 

1 minuut geleden, MarcoO2 zei:

Gááf project Frank! Ben benieuwd naar de foto’s! Houd je ons visueel op ede hoogte?

Ik zal hier regelmatig updaten uiteraard. Elk weekend gebeurt wel wat...volgend weekend gaan 14 coniferen pleite.

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uren geleden, Captain Hook zei:

@WasmachinemanDus veel groen eruit en een containeranda erin?

En je laat ook gelijk nog een setje stelcon platen leggen als toegangsroute? En al het groen wordt verbannen? 😏

 

Tja... je moet het maar mooi vinden. Enne, is zoiets vergunningsloos in jouw gemeente?

We krijgen geen stelcon platen maar tegels gecombineerd met gras. En vergunning is niet nodig maar we hebben wel een meld plicht en alles is geaccepteerd omdat het allemaal binnen de normen valt qua te bebouwen oppervlakte en ook de hoogte valt ruim onder de 3 meter. Ze waren vooral onder de indruk van het idee om een container te recyclen naar veranda en dat we een groendak op de container doen van 15m2 is helemaal perfect voor onze linkse rakkers in de gemeente...

3 uren geleden, NakHarry zei:

Ziet er goed uit @Wasmachineman:duimomhoog3:

 

Bij ons in de wijk heeft een man 2 40 voet containers in een L aan het einde van zijn tuin gezet als speelplaats voor zijn kinderen en tevens als afscheiding van zijn tuin (nieuw opgeleverd vrijstaand huis).. Buurtbewoners hebben al geklaagd over geluidsoverlast van het spelen in deze holle ruimte..

Containers gaan nu bekleed worden met isolatiemateriaal van binnen en aan de buitenkant met hedera wordt beweerd door de bewoner...

 

Om maar aan te geven dat containers voor veel doeleinde gebruikt kunnen worden, maar voetballen en een gameroom voor de kids schijnt een minder goed idee te zijn :lachen:

 

 

Snap ik Harry. Niemand zit op lawaai overlast te wachten, ook onze buren niet. Onze container wordt niet geïsoleerd en is eigenlijk niets eens te herkennen als container van buiten omdat ie in een hoek komt te staan in de tuin en er een glazen schuifwand in komt ipv van de stalen zijkant die er dus uitgaat. Het enige wat we intact laten zijn die 2 grote open slaande deuren aan de kop zijn kant met het hang- en sluitwerk intact plus alle originele tekst erop etc 

Deze 2 deuren zullen ons altijd wijzen op het feit deze veranda is geboren als 20’ zeecontainer....

C52B8DD6-3E31-4D2F-9013-A805B7E6ECDB.jpeg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uren geleden, Skoody Boo zei:

Ik zit er eens over na te denken waarom je dit nou zou doen.  Volgens mij is de essentie dat je geen schuur nodig hebt voor de klapstoeltjes en dat de koelkast dichterbij is. Maar dat laatste werkt vooral als je je bier zo uit het flesje zuipt, want zodra je dat in  een glas wilt wordt het al weer gezeur, want dat ding moet dan weer naar een vaatwasser, en daarna moet het weer een keer terug naar die veranda, en als je dat laatste dan niet doet dan moet je een volgende avond alsnog naar je keuken lopen voor een glas, ook al was het koude bier dan dichterbij.   Of je zet er een vaatwasser bij in, maar......   iets zegt mij dat het toch efficiënter is om gewoon iets verder naar je koude bier en glas te wandelen.   Je krijgt dan ook nog casussen dat je binnen zit en meer zin hebt in grimbergen, maar die staat in de verandakoelkast,  en andersom, je zit in de veranda, maar uitgerekend de chouffe staat dan weer in de keukenkoelkast of de schuurkoelkast. 

Tja. 

Je hebt natuurlijk wel gewoon meer ruimte.  Dus als je pubers met andere pubers op een bank willen hangen kan je ze mooi in de veranda parkeren, of je neemt zelf de veranda als uitwijkplek.  Dat is handig natuurlijk. Maar zover zijn wij hier in ieder geval nog lang niet. 

Ik zou niet deze coronaperiode trouwens niet zonder trampoline kunnen.  Juist met het thuiswerken is het eigenlijk vaste prik om niet alleen nieuwe koffie te pakken, maar ook even 5 minuutjes te springen voor je weer naar een volgende schermvergadering gaat.   Mentale uitlaatklep.  Heerlijk.  

Een schuur hebben we niet nodig want er is al genoeg rotzooi in de garage en op zolder. Deze veranda is puur gewenst omdat we een relax hoek willen in onze tuin waar we in de schaduw kunnen zitten. We hebben ook nog 2 terrassen waar we in de zon kunnen zitten.

Verder is dit ook een ruimte voor onze 2 zoons (19 & 15 jaar ondertussen) om hier te kunnen zitten als ze met hun vrienden zijn. Slaapkamer en woonkamer kan altijd natuurlijk maar in de tuin is het toch een andere sfeer. 

Thuiswerken doen wij beiden niet. Ik rijd door Noord Nederland en mijn vrouw werkt in het ziekenhuis op 1 km afstand. 
 

De trampoline heeft jaren lang goed dienst gedaan maar die tijd is nu over blijkbaar bij onze kinderen. 

7 minuten geleden, Leon-cupra zei:

Ik denk dat we in de toekomst nog veel van die containers in de tuin zullen zien als woonst voor moeder/vader wanneer ze min of meer hulpbehoevend zijn. Als je ziet wat rusthuizen kosten tegenwoordig 🥺

Super idee inderdaad! Nederland is het land waar ouderen vaak naar bejaardenhuizen cq verpleeghuizen gingen in het verleden maar nu ligt dat tegenwoordig wel ff anders, zeker qua kosten. In Italië en Spanje bijvoorbeeld blijven ouderen vaak bij kinderen of andersom: elkaar meer verzorgen als die hulp nodig zal zijn. Onze ouders zijn al overleden helaas maar als wij ooit zo oud worden en eventueel hulpbehoevend dan zouden wij wel bij een van onze jongens in de tuin neergepland willen worden hoor als die ruim groot genoeg is voor onze 40’ container dan hahaaa

Link naar reactie
Delen op andere sites

in BE ook hoor en zelfs op redelijke “jonge” leeftijd. Echter met het groeiend aantal ouderen, zijn ze wel veel strenger geworden. Laatste 10jaar moest je enorm hulpbehoevend zijn om op de lijst te komen en dan moest je nog lang wachten tot je een vrije plaats had(Corona heeft echter voor wat vrije plaatsen gezorgd en een sterk ingekorte wachtlijst).

hier is schoonmoeder/vader welkom. Achter het tuinhuis dat 30m diep staat, kan ik nog gerust zo een container kwijt. Staat deze grotendeels uit het zicht en is de afstand groot genoeg dat ze niet bij ons binnen geraken 😂😂😂

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geweldig. Toch vraag ik me dan steeds af of het ombouwen van iets wat er niet voor bedoeld is, nou echt beter en goedkoper is dan gewoon iets soortgelijks van scratch af aan ontwerpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meeste “fabrikanten” gebruiken wel containers die niet meer gebruikt worden voor transport. Op die manier heeft de container een nieuw doel. 

En is al een paar jaar een hype. Moest ik nieuw tuinhuis moeten zetten, zou ik ook wel voor zo een container met terrasje ervoor opteren. vind dat wel iets hebben. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben vele containers als magazijn op lokatie, en enkele het kleinere model zijn omgebouwd tot schafthok
Word er een kozijn ingezet met deur en raampartij voor het daglicht en wat TL balken enkele elektrische kachels.
Voordeel dat het allemaal standaaard mate zijn en in principe elke dieplader / vrachtwagen hem kan laden en vervoeren.
En helaas moeten we in de magazijn containers tegenwoordig een kluis plaatsen waar dan weer het gereedschap in opgeborgen kan worden.
En hebben we al extra beugels met slot voor de deuren , dit alles vanwege inbraak !
En we hebben wel lokaties waar we zelfs een mobiel camera systeem huurde van bewakingsbedrijf.
Want bv een laserset voor riool uitlijnen op afschot , als die gestolen word dan hebben we zo 1 tot 2 verlies dagen maal het aantal personen op de klus.

En nieuwe containers zijn wat ik begrepen heb op zich niet zo duur hoor,  dacht dat formaat van Frank ergens rond de 3 a 4 duizend euro ligt

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

23 uren geleden, VAG-man zei:

@Wasmachinemanik raad je wel aan een high Cube (hoger formaat) te bestellen. De standaard zeecontainer is intern nog geen 2,40m hoog. Als je eens wil isoleren blijft er geen ruimte over.

Met een highcube kom ik hoger en dan kunnen mijn buren er (meer) last van hebben. Nu kom ik al op 2,75 meter incl groendak. Gemeente staat ook niet hoger dan 3 meter toe, ik moet hier onder blijven. 

3 uren geleden, EdK zei:

Wij hebben vele containers als magazijn op lokatie, en enkele het kleinere model zijn omgebouwd tot schafthok
Word er een kozijn ingezet met deur en raampartij voor het daglicht en wat TL balken enkele elektrische kachels.
Voordeel dat het allemaal standaaard mate zijn en in principe elke dieplader / vrachtwagen hem kan laden en vervoeren.
En helaas moeten we in de magazijn containers tegenwoordig een kluis plaatsen waar dan weer het gereedschap in opgeborgen kan worden.
En hebben we al extra beugels met slot voor de deuren , dit alles vanwege inbraak !
En we hebben wel lokaties waar we zelfs een mobiel camera systeem huurde van bewakingsbedrijf.
Want bv een laserset voor riool uitlijnen op afschot , als die gestolen word dan hebben we zo 1 tot 2 verlies dagen maal het aantal personen op de klus.

En nieuwe containers zijn wat ik begrepen heb op zich niet zo duur hoor,  dacht dat formaat van Frank ergens rond de 3 a 4 duizend euro ligt

Klopt maar dit is exclusief modificatie zoals zijwand eruit zagen, opstaande rand voor groendak maken, ook het glas erin kost incl raamwerk €1300. Electriciteitsnet en extra groepenkast is ook niet gratis dus al met al tik ik ruim 7000 euro aan, incl btw....
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe