Ga naar inhoud

Wat voor boordcompouter heb ik nu eigenlijk


robwo2
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste forum-leden,

Ik heb sinds een maand een Yeti 14 TSI uit 2010. Ik lees in het instructieboekje o.a. dat mijn centrale deurvergrendeling afsluit vanaf 15 km of harder, echter dan gebeurt niet! Ook mogelijk andere instellingen zou ik "kunnen" hebben die uitgeschakeld staan. Ik kan echter nergens op de BC wat vinden. 

Of moet ik naar een dealer die zo'n speciale kabel aansluit (ergens tussen de topic's gelezen) en mij dat vervolgens zou kunnen vertellen?

Ben benieuwd naar de antwoorden/mogelijkheden van dit forum

groet Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, MarcoO2 zei:

Kan je deze opties niet via je navigatie-unit instellen?

Nee Marco, er zit een Sony hutsefluts radio in. Zo'n gecombineerde 2-Din radio/nav/.BT is nog een wens van me.

Ook als ik op het knopje aan de linker-onderkant van het instrumentenblok druk, kom ik niet verder als datum en tijd instellen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat daar weinig menu-matig aan in te stellen valt. Had ook een Yeti van rond die tijd. Met een VCDS kabel valt wel eea aan te passen. Bij mij is destijds op die manier het sluiten van de deuren na 15 sec ingesteld door een bevriend forumlid tijdens een meeting. Dus denk ik een kwestie van hier en bij de buren (skodaforum.nl) eens vriendelijk rondvragen wie bij jou in de buurt over zo'n kabel beschikt en bereid is zoiets te doen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat kan ook. Alleen bij lang niet iedere dealer blijkt men dat te kunnen, dwz is er iemand die daar handig mee is. Tenminste, ik las vaak dat men bij zoiets gewoon nul op het rekest kreeg; " nee mijnheer dat kan niet". Maar dat kun je uiteraard ook proberen. Het kan wel degelijk. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens hoef je voor dit soort zaken niet persé naar een Skoda dealer: een VW-, Audi of Seatdealer kan net zo goed. Ik heb het hier in de regio ooit gehad dat de Skoda-dealer (chefmonteur) niet in staat was om foutcodes uit te lezen, en ook met behulp van andere monteurs lukte dit niet, zelfs niet nadat ze een paar uur bezig waren geweest! Toen maar naar de Seat dealer gereden, daar was het in 5 minuten gepiept.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke uitvoering van de Yeti 1,4 TSI heb je ?
De Ambition ? Of Elegance of toch de basis uitvoering ?

Kijk eens even terug op forum op mijn oude Yeti !
Dit was de Ambition uitvoering en daar was veel mee mogelijk, maar zeker niet in te stellen bij de dealer.
Deuren sluiten zal de dealer nog wel kunnen, dit was bij de Yeti nog niet instelbaar via de maxidot !

Maar met VCDS is er veel meer mogelijk !!
Ergens heb ik over mijn Yeti een verhaal gezet met wat er mbt mijn uitvoering allemaal is aangepast !
Bv de lichtsensor op voorruit geplakt achter spiegel zie je daar 1 of 2 sensoren zitten ?
 

https://www.vcds-coding.nl/yeti-5l/


Dit is de VCDS guru van VAG wagens, woont in buurt van Breda en doet voor weinig geld veel instellingen voor je op afspraak.Weet niet of je in de buurt woont, maar is zeker de moeite van de rit waard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je bericht EdK, 

Ik woon bij Coevorden dus ff naar Breda wacht ik nog mee. Ik heb iemand in de buurt gevonden die ook licenties heeft (volgens hem in ieder geval) maar we zitten nog met die Corona ellende. Eind deze maand ga ik naar hem toe. 

Volgens mij heb ik een basis-uitboering want in geen enekele beschrijving of nummer komt Ambition of Elegance terug.

Die lijst is wel errug handig. Ik heb 8 jaar taxi gereden op een Superb vandaar dat ik ook een Skoda wilde. Maaar ik kom nergens in een menu of zo. 

Ik zie op dat zwarte viekantje 2 "glimmende" sensoren zitten.  Begin toch te vrezen dat het een hele andere computer is.

 

Ik onthoudt jouw opmerking over  VCDS even voor als ik bij die specialist ben.

groet uit Drenthe, Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is al mooi dat je 2 ogen hebt want dan heb je een licht en regensensor.
En dus kan bv de regeninterval omgezet worden naar automatische interval
Dus maw als je op lang wissen rijdt en je gaat langs een vrachtwagen bv met veel opspattend water dan gaat hij automatisch snel wissen.

Tevens als je je ramen op een kier hebt staan en het gaat regenen dan sluiten de ramen uit zichzelf.
En dan is er de mogelijkheid om het comfort knipperen van knipperlichten van de nu standaard 3 naar max 5 te zetten, zelf had ik hem altijd op 4 staan, maar andere hebben liever 2 of zelfs 1 keer knipperen..
Maar als je iemand hebt met een officiele VAGCOM kabel en je hebt de laatste software erop staan ( laptop ) met team viewer dan kan Lowerink ook op afstand de instellingen voor je doen !
Dealer niet eens vragen, want als ze het al kunnen dan vragen ze een vermogen en vele dingen weten ze niet eens hoe het te doen.
Want met hun kast gaat het zo en zo op een andere manier dan met VCDS en vele dingen kunnen ze niet omdat de kast het niet toestaat !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe