Ga naar inhoud

Skoda's nieuwe EV heet ENYAQ


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Bron: www.autoweek.nl

Skoda komt binnenkort met haar eerste volledig als EV ontwikkelde auto voor de iV-familie. In aanloop naar de onthulling laat het Tsjechische merk weten hoe die elektrische SUV gaat heten. 

Op de achterklep van Skoda’s nieuwe elektrische auto prijkt de naam ‘Enyaq’. Achter deze naam zit volgens het merk een hele filosofie. Zo verwijst de beginletter naar de elektrische aandrijflijn en staat de Q voor de carrosserievorm. De namen van alle SUV’s van Skoda eindigen namelijk op een Q, zoals de Kodiaq, Kamiq en Karoq. Die namen komen uit Noord-Canada en Groenland van de Inuit, maar de nieuwe elektrische SUV ontleent zijn naam uit Ierland. In het Iers staat ‘enya’ namelijk voor ‘bron van leven’. Skoda laat weten dat alle elektrische modellen een Ierse verwijzing in de naam krijgen. 

De Enyaq is het eerste Skoda-model dat op het nieuwe MEB-platform van de Volkswagen Groep staat. Andere auto’s, zoals de Volkswagen ID.3 en de Seat el-Born, maken al gebruik van dit platform. Die Volkswagen en Seat lijken verder ook sterk op elkaar. Skoda heeft een tijd geleden vooruitgeblikt op een elektrische auto met de Vision iV. Dit is meer een SUV met een sportief getekende daklijn, terwijl de Enyaq meer een 'reguliere SUV' belooft te worden. We mikken er echter wel op dat de Enyaq veel ontwerpinvloeden van de Vision iV krijgt. Waarschijnlijk vertoont de auto verder vooral overeenkomsten met de aanstaande SUV uit Volkswagens ID-familie, die waarschijnlijk ID.4 gaat heten. Eind vorig jaar blikten wij al vooruit op het productiemodel van de Vision iV, die beelden zijn hier te vinden. 

 

 

Na de Citigo iV is deze Enyaq de tweede elektrische Skoda. Het merk investeert dit jaar twee miljard euro in de iV-lijn. Rond 2025 is het aandeel van geëlektrificeerde auto’s goed voor een kwart van Skoda’s verkoop.

5441CFEC-A4EF-4B46-9CA6-332092B17555.jpeg

41701443-F179-4085-8CD3-27335AF0BEAD.jpeg

4688047D-9DFD-4D70-87F6-C58529CBBE7F.jpeg

5808DA3E-4E8C-4F19-A536-7DB1B86232B2.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • EdK wijzigde de titel naar Skoda's nieuwe EV heet ENYAQ
  • EdK plaatste dit topic in de spotlight
  • EdK haalde dit topic uit de spotlight

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe