Ga naar inhoud

afstand bediening


bennie
 Delen

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allen,

IK een nagenoeg vervelend probleem. . IK was  een paar jaar geleden bij de dealer geweest om te vragen of het volgende mogelijk was om de spiegels automatich naar binnen te laten klappen als ik de deur en dicht doe. (als ik de portieren dicht knop vast houd om mijn afstand bediening vats houd werkt dit wel). De dealer zei dat dit niet mogelijk was bij dit type . via een forum had ik vernomen dat dit zekerwel mogelijk was echter hier moest met vagcom software voor hebben. ik ben deze week bij een kennis geweest die dit software had om te vragen of hij dit kon regelen .hij heeft de auto aangesloten op de odbd en getracht om dit op te zoeken maar kon het niet vinden . hij heeft toen alles afgesloten en ik ben weer naar huis toe gereden. bij tuhuiskomt wilde ik de deuren weer op slot doen en toen kwam ik er achter dat de afstandbediening niet meer werkte .ik dacht geen nood batterij leeg. dus ik de resereve sleutel gepakt maar die deed het ook niet. nu is mijn vermoeden dat ontdanks dat hij bij het bekijken op de fuctie heeft gelklikt om de afstandbediening uit te schakelen. Concreet de vraag: kan dit kloppen? en is het mogelijk om de spiegels naar binnen te laten klappen als ik de deuren sluit met de ab ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bennie, zou het niet leuk zijn om je voor te stellen hier? Dat kan bij: https://skodaforum.eu/forum/19-wie-ben-ik/

Dit vinden wij namelijk altijd wel leuk om te lezen wie je bent.

En dan toch maar een advies: neem eens contact op met jouw kennis, die Vagcom specialist is, om de instellingen weer aan te passen of terug te zetten.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben vandaag terug geweest bij mijn kennis zijn verhaal is ik kan dit niet gesaboteerd hebben omdat je dan door diverse protocollen heen moet. ik ben vandaag bij de dealer geweest deze hebben geconstateerd dat de software flink in de war was een fabrieks herstel stond de auto niet toe (waarom was voor hun ok niet duidelijk) . ik moest een vervolgafsrpaak maken zodat ze konden zien of er wellicht een zekering defect was . ik wil morgen zelf even kijken of ik wellicht kan ontdekken of dit het geval is . Waarschijnlijk zekering 11 naast het dashboard.
wat echter vreemd blijft alles werkt ook de centrale portier vergredeling in de auto zelf. (knopje in de midden console). alleen de afstand bediening werkt niet .mocht het software dusdaning in de war zijn zou er meer niet werken lijk me.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Typisch, heeft je Octavia een Skoda-fabrieksradio, of een aftermarketradio van een willekeurig merk? Als je een aftermarket radio hebt, wil die wel eens storing op de K-line geven, waardoor de auto door sommige uitleesapparatuur niet te benaderen is. Oplossing is dan om even de autoradio elektrisch los te koppelen, en dan uit te lezen.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

19 uren geleden, Cordoba zei:

OK, dus geen storing op uitleesapparatuur door de audio.

Dat weet ik niet . Op basis van bovenstaande heb ik via setup ingesteld ga maar naar fabrieksinstellingen echter op een zeker moment komt er in de display het is niet gelukt om alles in fabrieksinstellingen neer te zetten. Ik heb jammer genoeg zelf geen vagcom software (misschien ook wel verstandig i.v.m mij kennis ervan) . maar ik heb het zelf dus helemaal niet kunnen proberen ik ik zou ook niet weten wie buiten de dealer om dit software heeft (met verstand van zaken) hier in de buurt (groningen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dealers hebben vaak wel de spullen, maar verstand van zaken heeft echt niet iedere dealer. In het noorden is bijv. JB Autoservice in Dieverbrug een garage met verstand van de Vaggroep en een goede naam, maar mogelijk vind je dat te ver.

Je hebt een originele Skoda-radio, dus dat geeft geen storing, misschien dat een later ingebouwde parrot/bluetooth of versterker nog storing op de k-line kan veroorzaken, maar dat heb ik niet eerder gehoord/gelezen.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed te lezen dat alles naar behoren is geweest en blijkt ook dat soms een lang ritje naar een VAG specialist ondanks de reistijd je een boel geld kan besparen !
Maar toen ze ingelogd waren met VCDS hebben ze toen ook nog gekeken of je spiegels inklapbaar gemaakt konden worden ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja heb al meerdere keren over die toko gehoord
Kom voor me werk nog wel eens op het haventje bij de sluis
Maar ben nog nooit bij die gasten binnen geweest.

Punt is dat ik dan al een lange rit achter de rug heb en dan me onderhoud of storingen moet doen en dan ook nog terug moet en vaak op terugweg nog 1 of 2 klanten mag bezoeken...|
En dan gun je je er de tijd niet voor om dan ff langs te gaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...

Ik heb nog afstandbediening (AB) cases liggen.

Deze zijn geschikt voor de AB's van VAG, waar de LED in de RECHTERBOVENHOEK zit. (Dus niet geschikt voor de AB's met de led in het midden rechts.)

De eigen print en sleutelbaard kan in de case worden overgezet.

 

Klap de sleutel open en zie daar de 2 metalen borgpennen. Deze moeten de case ingeslagen worden. Dit gaat het best met een spijker waarvan de punt afgeslepen is.

Zodra die borgpennen de case ingeslagen zijn, moeten de twee helften met tangen van elkaar worden verwijderd. (Ga er niet met schroevendraaiers in rommelen, want dan beschadig je de printplaat en mag je bij de dealer een geheel nieuwe sleutel kopen!)

 

Veertje spannen, helften op elkaar klikken,  pinnetjes weer in de sleutel "timmeren" en je sleutel is weer als nieuw.

😉

€ 10,- per stuk

 

$_84-2.JPG

$_84-3.JPG

$_84-4.JPG

$_84-5.JPG

$_84-6.JPG

$_84-7.JPG

$_84-8.JPG

$_84-9.JPG

aangepast door MacManiac78
Toevoeging foto's
Link naar reactie
Delen op andere sites

@MarcoO2 Volgens mij was het eerder een apart topic, ik heb er nog even naar gekeken maar het is net een ander sleuteltype als ik heb, anders was het misschien leuk geweest voor een experimentje.

Edit: ik had dus even niet gezien dat het bericht 2x op het forum staat, en door de tekst boven in de post "Geplaatst: (aangepast)" zonder tijd/datum ben ik op het verkeerde been gezet, en dus niet verder gekeken.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe