Ga naar inhoud

Hoe ouder hoe gekker


Rosinfield
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik moet eigenlijk foto's uit een paar hoeken zien om het behoorlijk te kunnen beoordelen Menno. Als je dan ook kun beschrijven wat je precies hebt gedaan (welke techniek, welk oppervlak (dus gehele lip, alleen beschadigde deel, of alleen ergste schadedeel). Ik denk dat het nog beter kan, en dat het je ook lukt, maar dan moet ik wel de status quo helder hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal morgen nog wat plaatjes schieten. Heb eerst de zaak met de wonderspons bewerkt, uiteraard vooral de plek van de impact. Daarna de revive trim dressing aangebracht en na een half uurtje met een doek er over. Had eigenlijk gedacht dat het een dikker soort spul was. Kan de hele procedure natuurlijk nog eens herhalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 25-3-2020 om 19:25, EdK zei:

Tsja en dat is dus de verkeerde instelling !
Je weet nu wat er goed en fout is gegaan en zou je een volgende keer dus juist rekening mee kunnen houden voor een weer beter resultaat...
Dacht je nu werkelijk dat een techneut het in één keer meteen goed zou doen ?
Ook niet maar door het meerdere keren te doen krijg je het juist in de vingers...

Ik heb ook met een heleboel dingen dat het niet me beroep is maar het toch doe.
Bij me neef ook geholpen met zijn badkamer tegelen en daarvoor al het riool aanleggen met water (K / W )
Ze CV ketel vervangen en naderhand nog een keer verplaatst en vloerverwarming  gelegd>

Tsja hij heeft dan wel 2 rechterhanden maar geen technisch beroep...

Het is vaak gewoon durven en gewoon doen en af en toe op je platte bek gaan ermee, maar uieindelijk lukt het je dan ook.
Als je meteen al begint dat je linker handen hebt en het niet kunt...................... dan ga je iets nooit leren

Uh jah......  

5 keer een badkamer zetten bij een ander, en pas daarna bij jezelf, dat is dan het idee?  Als ik al die tijd in m'n eigen werk steek dan kan dat toch beter uit. Niets zo efficiënt als specialisatie. Maar zelf iets leren en gaan kunnen is wel veel leuker, dat wel. 

 

2 uren geleden, Rosinfield zei:

Het samenvoegen lukt dus wel, als je lang genoeg wacht. Hier de laatste

20200328_070945.jpg

Jezus, Menno, het is geen onderwerp voor macrofotografie!  Maak eens gewoon een foto van de hele auto op 5 meter afstand.  Als ik een portret van jou schiet dan doe ik toch ook niet alleen je linker neusvleugel!  En als ik dat wel zou doen dan ziet de foto hierboven er vast heel wat beter uit.  

The bigger picture:  Het ding rijdt er niet minder om. Het is prachtig weer. Lekker ritjes maken. De medewerker bij het tankstation zat toch altijd al achter glas. In deze tijd alleen bij tegenliggers EN bij inhalen de raampjes even dicht, en niemand maakt je wat. 

 

 

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat schade ? links toch ? of toch rechts ?

4 uren geleden, Skoody Boo zei:

5 keer een badkamer zetten bij een ander, en pas daarna bij jezelf, dat is dan het idee?

5x ???  en bij mezelf ? met een huurwoning ? ben de gek !
Nee hoor, op zaak een 2 keer een keukenwandje tegelen en dan gewoon de badkamer doen bij de familie..... zo simpel is t

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het nu zo eens evalueer, pakt dat toch overwegend positief uit. Ik heb wat geleerd, n.l. dat je zoiets niet moet onderschatten. En dat je vooral aandacht moet besteden aan het voorwerk.; en daar de tijd voor moet nemen. Ik ben te ongeduldig en wil te snel naar het resultaat. 
Het had dus ongetwijfeld beter gekund. Maar ik heb er van geleerd, behoorlijk wat geld uitgespaard en kan leven met het resultaat, als je niet te nauw kijkt.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rosinfield Ik weet niet in hoeverre je een klusser bent, dus om te voorkomen dat het fout gaat:

dit zijn raspen (bedoeld voor hout, en behoorlijk grof), die moet je dus niet gebruiken:

4865186_orig.jpg

Onderstaand plaatje zijn ijzervijlen, die zijn veel fijner en die moet je dus gebruiken:

5264723_orig.jpg

En een set kleine vijlen als je die hebt:

IMG_6408_hf.jpg

Ik weet dat wat ik heb aan gereedschap nu niet bepaald het gemiddelde is, dus probeer een beetje in te schatten wat anderen aan hulpmiddelen beschikbaar hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank, zoiets hebben we wel. Ben geen klusser, maar dat soort dingen heb ik nog als nalatenschap van mijn vader. Die gaf les in metaalbewerking aan de ETS in Amsterdam. Kon zich er nogal eens aan ergeren dat er duidelijk geen klusser/techneut in zijn zoon schuilde 😉

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is er dacht ik nog wel iets beter op geworden. Ik vind het wel mooi zo, nou ja niet letterlijk uiteraard. Van wat meer afstand ziet het er redelijk uit. De overtollige lak wegwerken met wasbenzine en wattenstaafje, lukte niet.
@Cordoba, nogmaals zeer bedankt voor al je waardevolle tips.

20200329_114319.jpg

aangepast door Rosinfield
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik krijg jeuk van je foto's Menno: als ik zoiets zie, krijg ik altijd de neiging om zelf aan de slag te gaan.😁

Het is mooi, dat het in elk geval op gepaste afstand niet meer in het oog springt. De ellende met dat soort schades, is dat je als eigenaar precies weet waar ze zitten en ze dus steeds ziet, waar een ander niets ziet.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later...

Net bij thuiskomst beschadiging op achterdeur geconstateerd. Al snel de boosdoener ontdekt; klink van hek dat er kennelijk tegenaan is gewaaid. Zie foto's. 
Gaarne weer deskundig advies in de vorm van stappenplan. Zie het maar als een 2e kans om mijn spot repair skills te ontwikkelen. Als verwacht ik er niet al te veel van. Dus, @Cordoba😘 

Overigens zijn als een geluk bij een ongeluk, laatst de hele voorbumper, rechterzijscherm en spiegel vervangen. Werd op linkerstrook stilstaand geramd door een vrachtwagen van rechts (daar reed het verkeer door). Voor dat ik tot mezelf was gekomen, was de vrachtwagen doorgereden, dus ook niets genoteerd of goed gezien. Dacht ook dat het alleen de spiegel was, dus ben maar doorgereden, kon daar ook moeilijk stil blijven staan. Geen camera's ter plekke. Maar ik ben echt dagenlang beroerd geweest van de impact, was een enorme klap.

20210311_100000.jpg

20210311_100406.jpg

  • Sad 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heftig zeg! Ja ,dat is enorm schrikken, alleen al dat kabaal en schudden bij zo'n aanrijding. 

Wat betreft het ontwikkelen van je spot repair skills wens ik je natuurlijk veel succes. Maar mij lijkt het een vervelende put die een amateur moeilijk kan verdonkeremanen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn advies bij dit lelijke deukje: zo mogelijk via uitdeuken zonder spuiten weg laten halen, dan blijft de lak natuurlijk wel weg, maar is het in elk geval qua vorm strak. Voor coronatijd waren er soms meetings waar je voor zo'n 25 euro per deukje dit kon laten 'wegmasseren', zonder kortingsactie zal dat in de orde van 50 euro gaan kosten. Als de vorm weer in orde is, kun je kijken of een spotrepair laat doen, of dat je het zelf gaat 'witten'.

Deze plek is veel groter dan het lijkt, als je kijkt naar de reflectie zie je dat er een plek met 4-5 cm doorsnee is met afwijkende reflectie (en dus ook afwijkende vorm).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe