Ga naar inhoud

Goed bedrijf voor glascoating?


VAG-man
 Delen

Aanbevolen berichten

Voor de echt diepe krassen waar ik voorheen last van had heb ik toen op aanraden van @Cordoba een wollen pad erbij genomen
In ik meen het detail topic heb ik toen een heel verslag gemaakt van de krassen op de Yeti en het verwijderen er van
Dus mocht je ze nog niet wegkrijgen dan ook die pad aanschaffen en daarmee behandelen

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik de foto met de klei bekijk zie ik veel sop, mogelijk dat je wat veel lube gebruikt bij het kleien.

Voor het uitbuffen van wax altijd een goede microvezeldoek gebruiken, geen machine. Ik gebruik de DAP wel om vloeibare wax aan te brengen, omdat je dit dan dunner aan kunt brengen (met uiteindelijk een beter resultaat).

Je kent de swipe test? deze is om te bepalen of je een wax of sealant al uit moet buffen, of dat deze nog langer moet curen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Dodo Juice met factor 10 verdund, dus dat moet goed zijn.

Ik heb wel veel lube gebruikt tijdens het kleien, omdat de lak zo enorm vies was. Misschien daarom veel sop.

Nee de swipetest kende ik niet. Ik laat de harde wax meestal een hele nacht intrekken. Morgen zal ik het met de hand uitpoetsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Te lang intrekken, maakt het uitbuffen een zware klus. De kunst is met iedere wax, om deze zo dun mogelijk aan te brengen. Dan duurt het curen niet zo lang (afh. van de omstandigheden 10-30 minuten), en het uitbuffen gaat dan erg makkelijk. Als de wax overigens erg hard is bij het aanbrengen, kun je deze au-bain-marie wat opwarmen zodat ie zachter wordt, en makkelijker te verwerken is.

1:10 verdunnen van de DJ kwam even wat mager over bij mij (zelf geen ervaring met deze lube), maar zie dat dit voor de concentrate versie gewoon is voorgeschreven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De harde wax die ik gebruik blijft na het aanbrengen en een nachtje intrekken makkelijk uit te poetsen. 

Nog even een vraag over de pads. Ik heb delen op mijn auto die een behoorlijk lakcorrectie moeten hebben. Ik gebruik daarom ook het meest grove polijstmiddel die bij mijn Starterskit is geleverd. Hoe vaak moet ik de pad verversen (lees schoonmaken)?

Als ik één hele zijkant van mijn S2 combi heb gedaan maak ik de pad al schoon of is dit overdreven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze pas schoongemaakt toen ik de gehele Yeti na 3 dagen gereed had.
In een oude gekregen BH waszak gedaan en hoppa de wasmachine in

Tip: doe de groene Monello uitpoetsdoeken er niet bij want dan zijn je pads voorzien van een andere kleur... ( groen in mijn geval )

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beginnende detailers willen nog wel eens te lang doorgaan, zonder de pads te reinigen of een verse pad te pakken. Als je te lang doorgaat met een pad, is het polijsten minder effectief doordat oud ('versleten') polijstmiddel in de pad zit. Ik schat dat je ongeveer optimaal zit met de hoeveelheid lak die je doet, vóór je de pad reinigt. Overigens kun je een pad gewoon handmatig reinigen in wat lauwwarm water met een beetje afwasmiddel. Door het vuil vanuit het midden naar de rand te drukken, kun je zo veel vuil uit je pad halen. Vervolgens kun je de pad eerst uitknijpen om alvast veel vocht uit de pad te halen, en vervolgens de pad voorzichtig 'droogdraaien' in een lege emmer op de machine. Dat droogdraaien, begin je op de laagste stand en in een emmer, niet alleen om de omgeving (inclusief de auto die je aan het polijsten bent) te beschermen, maar ook om te voorkomen dat als de natte pad van de machine vliegt, dat deze in het zand landt. Langzaam het toerental van de natte pad opvoeren, tot je het maximum toerental hebt bereikt en er (bijna) geen water meer uit de pad komt.

Overigens droog je een machinepad altijd met het velcro naar boven, om te voorkomen dat het oppervlak tussen velcro en pad (de lijmlaag dus) lang vochtig blijft, want dan laat de lijm op een gegeven moment los. Als de pad met het velcro naar beneden ligt te drogen, zakt het water in de pad op het velcro/lijmlaag en kan daar niet weg.

Overigens denk ik dat je nu ook wel de prijzen voor het goed laten polijsten begrijpt.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak de pads schoon met een douchekop. Veel water en af en toe het water uitdrukken in de douchebak. Vervolgens leg ik de pads op de radiator te drogen met de velcro naar boven. 

Voorlopig heel blij met de polijstmachine. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe