Ga naar inhoud

Mijn Fabia III


Cordoba
 Delen

Aanbevolen berichten

 

22 uren geleden, Cordoba zei:

?? Voorlopig gaan we stug door met vergroenen.

Heb binnenkort nog een klikobak vol met groen voor je hoor als ik de voortuin heb opgeruimd
Ben het nu juist wat aan het voeden met water zodat het gele er weer uit verdwijnt...

Dus mocht je het kunnen gebruiken met de vergroening ?? U roept ik lever dat met plezier....:D_

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • 4 weken later...
Op 19-8-2018 om 22:37, Cordoba zei:

?? Voorlopig gaan we stug door met vergroenen.

http://www.superskoda.com/Skoda/Wheels/SAVIO-17´-Green-limited-EDITION-R5-original-Skoda-Autoas-4pcs-set-of-rims

Nu met flinke korting

@Cordoba weet je wat ik nu zo leuk vind, je bent nu je kentekenplaat we aan het pimpen met XXX
Maar je voole platen staan wel aan begin van het topic in volle glorie .....
Dus tsja eigenlijk zonde van je tijd...:D_

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

 

SAM_6305.thumb.JPG.ea34dcffa88813698f623067dedf9e9d.JPGVandaag besloten om Vanwege de naderende winterperiode (meer donker dan licht per 24 uur) het 2e lampje in het bagageruim aan te sluiten. Eerder deze week op een sloperij een 3-tal lampjes, met stekker uit verschillende Fabia's I gescoord voor 5 euri. Omdat ik de beplating nog niet loskrijg en de draadlengte die ik van het bestaande lampje door het gat kan trekken wel kort is om lekker te werken, heb ik besloten om voor het aansluiten gewoon een lampje te offeren: het stuk van zo'n lampje waar de stekker in gaat, zaag ik van het lampje, en dat gebruik ik om aan te sluiten op de bestaande stekker die aan de kabelboom zit. De stekker die in dat slooplampje zit, soldeer ik met de draadjes aan het afgezaagde stuk, zodat daar het bestaande lampje weer op aangesloten kan worden, en het voor extra lampje heb ik aan de kabelboomstekker al zo'n anderhalve meter draad gesoldeerd en omwikkeld met textiel isolatietape. Het andere eind van die anderhalve meter draad soldeer ik aan de afgezaagde stekkeraansluiting. Op deze manier zet ik een stuk tussen de bestaande kabelboom en het lampje, en verander dus niets aan de bestaande kabelboom.

SAM_6307.thumb.JPG.5626c2f0014c69ad9d433619d3496908.JPG

Een foto van het extra lampje in de kofferbak, ik had meer foto's gemaakt, maar die zijn net niet lekker scherp.

SAM_6308.thumb.JPG.d94b8cbe82dd2983ac8b25d9d601ceea.JPG

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Gisteren naar Lieshout geweest voor een ruilbeurs, en bij het in- en uitladen van de auto veel plezier gehad van het 2e kofferbaklampje. Op de terugweg ook nog even bij Altos (voor sommigen bekend van de buren) langsgereden om zo'n houder voor een afvalzakje op te pikken die hij nutteloos had liggen (geen Skoda meer).

SAM_6367.thumb.JPG.26517c006efd28ec18ef7dd4f6c8192f.JPGSAM_6368.thumb.JPG.8e023003374a3f967cb94d5780733004.JPGSAM_6370.thumb.JPG.1287f6b1f4cfde7a272ef329d60c4e55.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

ff wat bereft die lampjes in je kofferbak ?
Zijn de lampjes van de fab 1 indentiek aan die van de FAB3 ?
En heb je er nu wel of geen LED bij jou ingezet ?
Zie namelijk de oude gloeilamp op één van foto's staan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vrijdag heb ik vanwege de afloop van de garantie een keuring laten doen door Vagtechniek (zij hebben deze auto nog niet eerder gezien), en ik moet zeggen dat deze keuring niet voor niets was, de monteur heeft toch een aantal puntjes gevonden en geen zaken waar ik persoonlijk wat twijfels bij had:

- lichte olielekkage aan de voorkant van het blok (net boven oliefilter, mogelijk bij de carterontluchting, maar niet te zien zonder heel veel te demonteren), nu was alleen de bodemplaat losgehaald en de auto op de brug gezet.

- kachelventilator piept soms in stand 2 en 3 (was mij niet opgevallen)

- foutcode op de speedlimiter op de hendel van de cruisecontrol, waarschijnlijk ook de code die ik zelf al had gevonden, maar waar ik geen tekst bij had. Soms tijdens rijden springt ie ineens op de speedlimiter zonder dat je 'm aanraakt, volgens uitlezen 5 keer gebeurd in 6000 km, en ik kan me een aantal keren herinneren. Verwachting bij Vagtechniek was, vervangen hendel onder garantie.

Het lijstje al doorgespeeld naar de leverende dealer, en ik krijg nog een afspraak hiervoor. Kosten van 69 euro voor de keuring heb ik wel weer terug verdiend.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Zo wat was ik vanavond blij met mijn vaste trekhaak: hysterische muts met een Kia reed vanavond achterop toen ik mijn gas losliet. Resultaat: trekhaakdop gescheurd en krassen op de trekhaak, verder lijkt er geen schade aan de Fabia. De Kia had een gat in de kentekenplaat en waarschijnlijk de kunststof erachter aan stukken. Morgen met daglicht nog even checken maar mijn bumper lijkt zonder enige schade dit doorstaan te hebben. Volgende week als ik toch in de garage ben even checken, maar het lijkt me sterk dat wat kunststof de trekhaak of de bevestigingspunten beschadigd hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja ik zie de oorzaak al dat die muts tegen je aan is gereden...
Dat gifgroene streepje op je trekhaakdop..
Daar zal ze geheel op gefixeerd zijn met de gevolgen die nu bekend zijn..

Dus tsja zou bij je nieuwe trekhaakdop er een gitzwartbandje omheen plakken....?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

De Fabia is weer terug op het thuishonk sinds 6 dagen, en is bijna herbouwd:

- olie lekkage bleek veroorzaakt te worden door kapotte pakkingring op de carterventilatie, de pakking is dus vervangen

- probleem met de front assist, lijkt veroorzaakt te zijn, doordat er bij de 1e eigenaar ooit iets tegen de ondergrill is gekomen, met als gevolg een gescheurde spijl, maar ook bij het calibreren bleek de radar iets verdraaid te zijn, waardoor deze 'scheef keek', met dus vreemd gedrag als gevolg. Rooster rondom de radar is vernieuwd en de radar gecalibreerd en alles lijkt nu naar behoren te werken. Bumper was dus ook verwijderd om dit te kunnen repareren en afstellen.

- foutmelding op de CC-hendel: deze is vervangen en zou dus ook geen kuren meer moeten hebben. (stuur is dus gedemonteerd om de hendel te kunnen vernieuwen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
16 uren geleden, Cordoba zei:

(edit morgen de volgende i.v.m. uploadbeperking)

Upload beperking ??
Verklaar je even nader wat de melding is geweest ?
Of is het aantal MB van deze foto al zo veel ?
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zover ik weet is die 5Mb niet per dag maar per posting.
Tsja ik heb de luxe dat ik wat meer kan posten
Maar bij buren waar ik ook beperkingen heb verklein ik ze altijd met Microsoft Office Picture manager.
Gaat snel en simpel en groot genoeg voor op een website , en hierdoor loop je ook niet zo snel tegen dit soort beperkingen aan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet per post, want bij het proberen direct in een post eronder de volgende foto te plaatsen, kreeg ik ook de melding. Het typische is wel dat het plaatje op de forumsite wel gelijk fors verkleind wordt tot minder dan 1 Mb. Ik ken het downsizen, maar had daar even geen zin in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe