Ga naar inhoud

Tesla Roadster verrassing


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Verrassing: nieuwe Tesla Roadster is los!

Bloedsnel

17 november 2017
 
Tesla trekt momenteel het doek van zijn volledig elektrische vrachtwagen. De Amerikanen komen verrassend uit de hoek door eerst een volledig nieuwe Roadster te presenteren!
Tussen 2008 en 2012 produceerde Tesla zijn aan de Lotus Elise gerelateerde Roadster, een elektrische tweezitter met kartachtige genen. Vandaag maken we kennis met de tweede generatie, een auto die nu voor de volle 100 procent uit Tesla-DNA is opgebouwd.

Op het eerste gezicht is deze nieuwe Roadster, die nu plek biedt aan vier inzittenden, een coupé, maar wie beter kijkt, kan toch echt naden in het dak zien waar een uitneembaar paneel is geplaatst. De bijna targa-achtige elektrische Roadster beschikt over een 200 kWh groot accupakket en moet dankzij drie elektromotoren (één voor en twee achter) in, jawel, 1,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h kunnen schieten. In 4,2 tellen moet een snelheid van 160 km/h bereikt kunnen worden. De topsnelheid? Meer dan 400 km/h ... Wie zich weet in te houden, moet volgens Musk over een actieradius van zo'n 1.000 (!) kilometer kunnen beschikken.

Als bovenstaande cijfers in de praktijk kloppen, dan heeft Tesla met de nieuwe Roadster plotsklaps een van de snelste productieauto's ter wereld in handen. Ter vergelijking: onlangs vestigde Koenigsegg een snelheidsrecord met de Agera RS door een snelheid van 447 km/h te halen.

5uayusubglte.jpg

Omstreeks 2020 moet de nieuwe Tesla Roadster op de markt verschijnen. Het prijskaartje is vastgesteld om zo'n 200.000 dollar, zo'n 170.000 euro. Een aanbetaling van 50.000 dollar is echter noodzakelijk. De eerste 1.000 te bouwen exemplaren vallen onder de Founder's Series. Hiervoor vraagt Tesla, schrik niet, 250.000 dollar.

 

 

Achter de schermen worstelt Tesla momenteel met de productie van de Model 3. Hoe het merk de introductie van deze nieuwkomer én die van de nieuwe Semi gaat bekokstoven, zal nog maar moeten blijken.

6fly7b1bvopw.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe