Ga naar inhoud

Volumeregeling op stuurwiel functioneert niet meer


Rutger
 Delen

Aanbevolen berichten

Goededag allen, 

Ik heb goede hoop dat ik het probleem goed uitgelegd krijg en dat er iemand is die me kan helpen hiermee. 

Ik heb de af-fabriek autoradio (amudsen) vervangen door een Columbus. Na deze wisseling deden de volgende onderdelen het niet meer: 

- MFD laat de navigatie niet meer zien
- Volume regeling werkt niet meer via stuurwiel bediening
- voicecommand werkt niet meer via stuurwiel bediening 
- aanpassen radiostation via stuurwiel werkt niet meer 

Het lijkt erop dat het linker onderdeel op het stuur zijn totale werking is verloren. 

Inmiddels ben ik bij de dealer langsgeweest, deze hebben alles kunnen repareren op de volumeregeling van het stuurwiel na. De dealer geeft aan dat om dat op te lossen de gehele kabelboom door gemeten dient te worden en gecontroleerd dient te worden alvorens ze kunnen weten waar het mis gaat. En dat dit in veel uren zal gaan zitten, wat ik hier een beetje uit proef is dat men deze klus niet graag wil doen. 

Mijn vermoeden is dat het op een kabeltje zit die niet lekker aansluit, maar goed dat is een vermoeden. Zijn er andere die hier ervaring mee hebben? Zo ja wat was jullie oplossing? Zijn er andere mogelijkheden te bedenken?

Ik hoop dat iemand een eenvoudigere oplossing heeft/weet. 

 

Gr. rutger

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werkt de MUTE knop wel ?
Dat is scroll wieltje van geluid normaal en die indrukken, althans zo werkt het bij mijn Yeti.
Daar zat toendertijd een Swing in en heb ik een Zenec voor in de plaats gezet.
Hiervoor moest met VCDS toendertijd wel de navi aangezet worden in de boordcomputer.

Maar buiten de dealer om is    http://www.kms-apeldoorn.nl   ook een goede toko om afspraak mee te maken of een mail te sturen met je probleem.
Gasten doen veel reparaties dus zal me niet verbazen als bij hun dit probleem bekend is en dus ook de oplossing weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi EdK, 

Dank voor je reactie, het indrukken van het wieltje werkt wel dit roept de spraakbediening aan. Het gaat het alleen om het naar boven en beneden "scrollen" van het linkerwieltje op het stuur.

Ik zal kms-apeldoorn eens een berichtje gaan sturen mogelijk dat zij een oplossing hebben.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 minuten geleden, Rutger said:

Het gaat het alleen om het naar boven en beneden "scrollen" van het linkerwieltje op het stuur.

Dat begreep ik al uit je verhaal !
Maar bij mij is dat linker wieltje dus scrollen ook de muziek harder of zachter zetten en indrukken is op Mute zetten of juist eraf zetten.
Maar dit heeft klaarblijkelijk bij jou weer een andere functie.
Dan ga je toch vermoeden dat het ergens softwarematig fout gaat...

www.vagtechniek.nl is ook een kanjer mbt VAG wagens, @Cordoba is nog beter bekend met hun en zal zeker kunnen zeggen of je met jouw probleem daar wel of niet kunt aanbellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat dit eerder een probleem voor Vagtechniek in Nuenen is, als voor KMS-Apeldoorn. Ik vermoed dat het probleem zit in modules en de juiste versie daarvan en daarvoor moet je echt gespecialiseerd zijn in Vag-electronica en hun eigenaardigheden. Lucas (één van de eigenaren van Vagtechniek) is daar een topper in. Mijn advies is om een mailtje naar Vagtechniek te sturen met je probleem, hoe het is ontstaan en wat er tot nu toe is gedaan. Vervolgens zul je waarschijnlijk een vraag krijgen over je chassisnummer (kenteken is hier waarschijnlijk onvoldoende) of de vraag om bepaalde onderdelen te (laten) checken op de juiste versie. Kosten zijn bij Vagtechniek eigenlijk nooit een verrassing: die worden vooraf besproken en vastgelegd in een email (bij telefoongesprekken, of gesprekken aan de balie kun je makkelijk verschil van mening krijgen, bij email liggen de afspraken gewoon vast).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe