Ga naar inhoud

Bier


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

1 uur terug, Snelle zei:

Gelukkig gaat de vrouw mee om alles in goede banen te leiden, veel plezier daar.

Nee Nee , de vrouw heeft het gewonnen dus frankje mag blij zijn dat hij mee mag !
Tsja goedkoop verjaardags kado voor zijn vrouw dit jaar...
Zeker op die kerstmarkt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt niet @Snelle
Dat joch dat heeft ook gewoon geheel niets te zeggen net als jij en ik en alle andere.

Dus ja we bennen gewoon eerlijk en misschien hard tegen hem... zeg maar op zijn Hollands.... ( volgens Goedele Liekens haar dochter )

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Update: sinds dit weekend in december heb ik alleen nog maar Warsteiner in huis en geen ander merk. Zo’n VIP trip werkt dus wel. Wel wacht ik tot de Warsteiner in de aanbieding is en dat is best regelmatig. Een tientje voor een krat is nog goed te doen, vind ik. :bier:

www.biernet.nl is de site voor de liefhebber hier om op de hoogte te blijven van alle bier-aanbiedingen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie nu pas het verhaal van Warsteiner. ? Op zich vind ik zo'n treintje altijd vervelend: je ziet uiteindelijk veel minder dan wanneer je lopend door een brouwerij gaat. In zo'n treintje heb je ook nog wel eens zo'n 'orkestband' met het verhaal terwijl je wordt rondgereden, dat is ook een reden dat ik de voorkeur geef aan een deskundige gids (en geen student die door de cursisten uitgelegd moet worden wat we te zien krijgen). Nu ben ik misschien ook wel verwend met brouwerijbezoeken: niet alleen heb ik al heel wat brouwerijen bezocht (ik schat 60-80), maar ook bij middelgrote brouwerijen als Lindeboom speciaal door de brouwmeester rondgeleid, en destijds bij Oranjeboom in Breda zelfs met een groepje van 7, rondgeleid door de directeur van Inbev-Nederland. Het meest bizarre dat ik ooit heb meegemaakt was bij Grolsch: ik was daar ooit op een excursie geweest, en 5 jaar later was ik daar opnieuw vanwege een lezing over hop. Werd ik herkend door de rondleider van Grolsch (die wekelijks tientallen rondleidingen deed), van 5 jaar daarvoor.

Persoonlijk ben ik geen fan van Duitse pilseners: pils wat bitterder is vind ik lekker, en minder bitter pils ook, maar de bitterheid van Duitse pilseners (en van o.a. Brand) bevalt mij niet. Dat is overigens smaakvoorkeur, en heeft niets met kwaliteit te maken.

Radlers vind ik verschrikkelijk: te veel limonade, te weinig bier.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot heden één keer een brouwerij bezocht en wel de oudste in de USA

https://www.yuengling.com/our-brewery/

We kwamen er  toen geheel onverwacht langs en tsja zijn maar even gestopt en een een excursie gedaan..En na excursie heerlijk geproefd hoe het smaakte, maar ze moesten wel eerst even onze ID zien.
En ik zou nog ergens een T shirt er van moeten hebben ergens in een kledingkast....

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gewone Warsteiner bier is voor mij ruim voldoende. Er zal zeker smaakvoller bier zijn en dat is er bij Warsteiner ook, dit is waarschijnlijk alleen in Duitsland beschikbaar heb ik gemerkt. Want daar gingen we een lokaal bierwinkeltje in met verschrikkelijk veel keuze. Hier in NL is de vraag lager dus loont het niet om het speciale Warsteiner hier ruimte in de schappen te reserveren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Raar maar waar: bij mij op het werk hebben we een mini bier brouw installatie staan om 1 x maand een biertje te drinken. 

Het is een installatie van www.minibrew.io en MiniBrew heeft alles op voorraad staan bij ons, wij regelen het transport wereldwijd van deze kleine bier machientjes. 

Als het bierbrouwen klaar is, dan zit er ongeveer 6 liter in het vak, lekker gekoeld ook. De eerstkomende proeving is maandag 25 mei als alles loopt volgens plan. We zijn dan met 10 collega’s die elk een of 2 glaasjes drinken. Kijk gerust eens op de site van MiniBrew naar de laatste ontwikkelingen. Het is niet goedkoop hoor want deze installatie kost minimaal 1200 euro en dan moet je ook nog de verschillende smaken kopen a 18-25 euro per brew-pack. 🍻

0B081C94-D98D-4A12-8EE9-A53272C9C585.jpeg

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar goed na die 6 liter bier op te hebben mot je ook dat ding nog geheel schoonmaken voor je aan de volgende 6 liter kunt beginnen.....
Doet t wel op de makkelijke manier, gaat wel naar de slijterij ...

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Wasmachineman zei:

Maar het geeft wel iets aparts om je zelf gebrouwen bier te drinken.

Zonder meer, maar dat kan volgens mij ook stukken goedkoper dan met deze met de App gestuurde brouwerij...

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uren geleden, Wasmachineman zei:

Tuurlijk moet je de boel schoonmaken. Dit is ook voor de hobby hoor. En je kunt een KEG erbij kopen en dan een ander smaakje brouwen. Maar het geeft wel iets aparts om je zelf gebrouwen bier te drinken.

Ik heb toch het idee dat zelf brouwen voor een tikkie nerderiger types is dan dit relatief kant-en-klarige product.  Je kunt Heineken-types wel interesseren voor zo'n product, want het is natuurlijk bier met een gevoel er bij, maar de essentie voor deze mensen is mijns inziens toch het bier en niet..... dat zelf-doen....., dus het wordt dan toch iets uit een fust of de koelkast, en dat gevoel regelen ze dan wel met een ander product. 

Het is een beetje als biologische groente en hipsters, die bio-groente en het gevoel er bij willen ze allemaal wel, maar je krijgt echt niet al die hipsterknotten de volkstuin in. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

27 minuten geleden, Skoody Boo zei:

maar je krijgt echt niet al die hipsterknotten de volkstuin in. 

Dat hoeft van mij ook niet hoor !
Maar zie liever een hipster dan een hema fuik om een stel mooie billen..
weet niet hoe het met jouw zit ??

En dan mogen ze ook nog meneer tegen me zeggen en om de tijd vragen.....😎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de installatie kun je natuurlijk zelf ook een brouwrecept aanpassen of samenstellen. Ik heb ooit een zelfbrouwpakket gehad, en omdat dit een behoorlijk grote batch (22 liter) was, heb ik bij de navergisting op fles het bier opgedeeld in 4 delen: 1 volgens het recept bij het brouwpakket, en 3 andere met door mij bedachte variaties. Het grappige was, dat het standaardbrouwsel (ook door anderen) het minst gewaardeerd werd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Cordoba zei:

ooit een zelfbrouwpakket gehad,

En waarom weggedaan ?
Jij als bierliefhebber ?

Als er een batch mislukt dan drinkt Frank het evengoed nog op voor je hoor !
Als der maar alcohol in zit en een schuimkraag heeft

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet weggedaan, ligt nog ergens op zolder. Het bier was niet mislukt, maar niet het lekkerste in smaak, zoiets als een huismerkpilsje van de supermarkt veel minder smaakt dan het pilsje van een premiummerk (komt door verschil in grondstoffen, dus kostprijs). Ik had dus een batch van 22 liter in 4 gedeeld, waarbij ik bijvoorbeeld bij één deel honing heb gebruikt voor de navergisting, en bij een ander deel stroop. Het probleem met dat brouwen met een simpele basisopstelling (dus niet computergestuurd) is, is dat het veel tijd en moeite kost om het vergistingsproces onder controle te houden, omdat een afwijkende temperatuur een heel ander resultaat oplevert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 23-5-2020 om 22:23, EdK zei:

En waarom weggedaan ?
Jij als bierliefhebber ?

Als er een batch mislukt dan drinkt Frank het evengoed nog op voor je hoor !
Als der maar alcohol in zit en een schuimkraag heeft

Mislukken kan niet. Hoogstens dat het iets tegen valt en dat beschouw je als een leermomentje. Drinkbaar is het altijd. 🍻

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe