Ga naar inhoud

Politie in Dubai


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Bron: http://www.ad.nl/

Politie Dubai breekt wereldrecord met snelste politiewagen ooit

De politie in Dubai heeft het Guinness Book of Records gehaald met de snelste politieauto ter wereld. De Bugatti Veyron, voor toeristen een ware selfie-attractie, kan een snelheid van 407 km/uur halen.

In een stad waar niemand zich omdraait voor een langsrijdende Bentley of Rolls Royce, is het bijna normaal dat de politie ook in een peperdure auto rijdt. Voor toeristen is het een ander verhaal; zij gaan massaal op de foto met de zeldzame auto. Dat kan makkelijk, want de politieauto wordt niet gebruikt voor supersnelle achtervolgingen, maar cruist op het gemak langs het strand en andere toeristische plekken. En dat terwijl de wagen in 2,5 seconden van 0 tot 100 km/uur kan knallen.

 
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.7
 
© Dubai Police

,,We willen niet pronken met de auto, maar we gebruiken hem om contact te maken met de mensen op straat,’’ vertelt Sultan Al Marri van de politie in Dubai tegen CNN. Hij benadrukt dat ze nog 13 snelheidsduivels tot hun beschikking hebben, zoals een Aston Martin One-77 en meerdere Ferrari’s en BMW i8’s.

Vrouwelijke bestuurders

Volgens Al Marri vindt de politie gendergelijkheid belangrijk en rijden er daarom niet alleen mannen in de auto’s rond. ,,In de duurste wagens rijden zelfs voornamelijk vrouwelijke politieagenten.’’ De bestuurders moeten wel gevoel voor humor hebben. Geregeld vragen toeristen of ze alsjeblieft gearresteerd mogen worden, omdat ze een ritje in de auto willen maken.

Het vorige record van snelste politieauto was in handen van de Italiaanse politie. Zij hebben een Lamborghini Gallardo LP560-4 met een topsnelheid van 370 km/uur.

 
Een deel van de imposante vloot met de recordhouder voorop.
 
Een deel van de imposante vloot met de recordhouder voorop. © Dubai Police
aangepast door EdK
beetje gefatsoeneerd de tekst
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 minuut geleden, Cordoba said:

Ik geloof dat ze nog een hulpje voor de wasstraat zoeken. :lol:

Jij hebt toch de poetsmiddelen en machine's op de plank liggen ????
Wel ik zou maar gauw gaan solliciteren dan ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe