Ga naar inhoud

Je nieuwe aankoop


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

@Rosinfield gebruik van hoezen in de buitenlucht is nogal tricky: door wind zal de hoes bewegen en vooral op hoeken en randen zal de hoes continue over de lak schuren. Als er dan wat vuil/zand op de lak zit, of onder de hoes waait, wordt de lak vooral op randen en hoeken geschuurd, ik heb zelfs foto's gezien van auto's waar op de rand van het voorscherm zo'n hoes tot op het blanke metaal was geschuurd! Zo'n hoes werkt prima in een boerenschuur (waar vaak ook nog kleine vogels in zitten) of ander onderdak dat niet stofvrij is, maar wel de wind tegen houdt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat houd ik idd goed in de gaten, maar denk dat het wel meevalt. Hij sluit best goed af, met aan voor- en achterzijde elastiek. Alleen bij heel erge wind zoals laatst, haal ik hem er af, want dat raakt hij snel ergens los en dan komt de wind eronder. Maar ik zal het goed in de gaten houden.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoes , ja leuk..
Maar straks komen de natte periodes weer en dan haal je hem er nat vanaf.... en dan ?
In de kofferbak en met beslagen ramen rijden ?
Die natte bende in je woning leggen ?
Had er vroeger ook één voor de motorfiets, maar uiteindelijk gebruikte ik hem alleen maar voor als hij langere periode's stilstond
Mar dagelijks gebruik waar ik hem in eerste instantie voor had aangeschaft is maar een korte periode geweest..

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, Rosinfield zei:

Sinds enige tijd staat de Polo onder een hoes geparkeerd. Dit ivm de troep vanuit de bomen, al dan niet van vogels. Moet zeggen dat hij wel erg mooi en schoon blijft zo. 
Alleen na een ritje af en toe de insecten rommel van de voorkant verwijderen. En dat ding er omheen doen en vanaf halen is natuurlijk wel "een dingetje". Maar dat wordt al snel een routine. 

Nou, met de berg vogelpoep en zadenrommel die ik elke keer van ruiten en ruitenwissers mag afvegen/krabben/bikken heb je in ieder geval ÉÉN forumlid stikjaloers gemaakt! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 25-6-2019 om 16:48, Skoody Boo zei:

Het was niet écht nodig:  

- Ik heb 32mm in mijn canon ef-s 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM 
- Ik heb 32mm in mijn sigma 18-35mm f/1.8

- Ik heb 35mm in mijn canon EF 35mm f/2.0 IS USM.... 

Maar deze is: 

- kleiner en lichter (235 gram waar de EF 35mm 335  gram + adapter 110 gram 435 gram oplevert)   

- nog lichtsterker   (f/1.4) 

- Bizar scherp. Echt absurd goed! VEEL beter dan alles wat ik heb rond dit brandpuntsafstand. Ik denk dat alleen de 50-100mm op f/2.8 net zo goed is. Als je een M-camera hebt en van goed glas houdt (check, check), dan moet je hem toch gewoon hebben. Zelfs als dat betekent dat een overstap naar Sony weer een kleine 500 euro is uitgesteld....   

canon_efm32_f1-4stm.jpg

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Ik vrees dat ik hem ga terugsturen. Het ding is retescherp bij f/1.4 en absurd scherp bij f/2.0. Bij f/2.0  is hij duidelijk beter dan de 35mm f/2.0 IS USM en ook dan de sigma 18-35mm f/1.8. 

Alleen de autofocus is ZO   ZZZZZZZZZZZZLOOM!!!  Prima voor landschappen, maar niet goed voor kinderen. En een f/1.4 lens koop je niet echt voor landschappen, ik heb genoeg 32/35mm opties die daarbij ook prima scherpe plaatjes kunnen afleveren. 

Ik ga nog anderhalve week kijken of ik er aan kan wennen met andere focus modes en meer back button focus gebruiken, maar als ik mn draai er niet mee weet te vinden gaat hij terug. Wat jammer is, want je wilt de lens die het allemaal heeft EN snelle focus EN mega-scherp, maar die smaak zit er niet tussen.  

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja gewoon je kinders langgggzamer laten lopen / rennen etc etc
Ja meiden, rustiggggggg want anders kan papa geen foto van jullie makennn...😎

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe