Ga naar inhoud

Het mysterie van de aanhoudende vraag naar Yeti’s


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

Het mysterie van de aanhoudende vraag naar Yeti’s

 
Skoda-Yeti.jpg
 

Nee, niet de vraag naar die mythische sneeuwmonsters. De vraag naar Skoda Yeti's uiteraard.

 

De Skoda Yeti is al sinds 2009 op de markt. Bovendien hebben we onlangs kennis mogen maken met de Skoda Kodiaq. Normaal is het slecht nieuws voor een (auto)model als er een moderner, mooier en jonger exemplaar met enigszins vergelijkbare kwaliteiten op de markt komt.

Desalniettemin maakte Skoda afgelopen week bekend dat ze om aan de enorme vraag voor de Yeti te kunnen voldoen extra productieruimte hebben ingeruimd bij de fabriek in het pittoreske Nizhniy Novgorod. De Yeti’s voor Europa worden onder andere daar gebouwd in een partnerschap met het Russische GAZ. Behalve in deze fabriek worden er ook nog Yeti’s gebouwd in toeristische trekpleisters als het Tsjechische Kvasiny, het Oekraïnse Solomonovo, het Kazakse Oskemen/Ust Kamenogorsk en in het Chinese Anting. Tot nu toe zijn er wereldwijd 580.000 abominabele sneeuwmannen verscheept.

Kijken we naar de Nederlandse situatie zien we dat de vraag naar Yeti’s ook hier nog steeds behoorlijk sterk is in het zevende levensjaar voor het model. Na de gebruikelijke verkoopspiek na de introductie van het model zit het sneeuwbeest sinds 2014 weer in de lift. In 2014 kreeg de Yeti dan ook een kleine facelift. Toch komen de verkopen ook dit jaar met een beetje mazzel weer over het verkoopgetal van 2015 heen.

Yeti

Net als talloze ontdekkingsreizigers die de Himalaya hebben afgestruind om te zoeken naar voetstappen, haar of botten van Yeti’s vragen we ons af: wat is er gaande?

Gelukkig biedt navraag bij redactie-sjerpa @willeme het verlossende antwoord:

“Het is de enige écht leuke auto in het VW Group gamma. Een soort Discovery Light. Geen pretenties. Je kan je zelf er in voortplanten en vervolgens kun je dat kroost er mét bijbehorende spullen makkelijk in kwijt. Nog redelijk terreinwaardig ook. Het ding heeft karakter en neemt zichzelf niet te serieus. Mag ik wel…”

Kijk daar heb je het, net als een haarmonster van de ‘Yeti’ uiteindelijk van een uitgestorven beersoort bleek te zijn, is de meest voor de hand liggende oplossing vaak de juiste. Het is een no-nonse auto wiens kwaliteiten niet verouderen. Mythische beesten verouderen immers ook nooit.

Gallery: Skoda Yeti 2009

image Skoda_Yeti_01.jpg image Skoda_Yeti_02.jpg image Skoda_Yeti_03.jpg image Skoda_Yeti_04.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe