Ga naar inhoud

Problemen met je HP printer ??


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Problemen met je HP printer sinds kort ?

Wel lees dan eens onderstaande tekst, kans dat dit de oorzaak is !!

 

 

 
123inkt.nl - Beste Webwinkel van Nederland 2015 - 2016

Reactie op geblokkeerde
HP printers
Geachte heer Koopmans,

Zoals u wellicht al in de media heeft vernomen is er een probleem geconstateerd bij het gebruik van een drietal series huismerk cartridges in enkele HP printers. Dit is niet alleen het geval bij onze 123inkt huismerk cartridges, maar iets waar de hele markt (wereldwijd) last van heeft.

Om te voorkomen dat u hiervan schrikt en twijfelt aan het gebruik van onze 123inkt huismerk cartridges, sturen wij u deze e-mail met extra informatie.

Het probleem bij de getroffen printers (zie onderaan deze e-mail de complete lijst) wordt veroorzaakt door de HP-firmware, wat als gevolg heeft dat een drietal series huismerk cartridges niet meer in deze printers werken. Er is direct geschakeld met de chipfabrikant die het probleem heeft bevestigd en op dit moment zijn er voor een aantal van deze cartridge series reeds nieuwe chips in productie.

Met deze e-mail willen wij dan ook benadrukken dat dit probleem niet is ontstaan door een mankement in onze 123inkt huismerk cartridges. Het gebruik van onze cartridges is en blijft dus volkomen veilig en beschadigt niet uw printer.

Om u meer inzicht te geven treft u hieronder het volledige persbericht aan: 
Persbericht: 123inkt.nl reageert op geblokkeerde HP printers

Nederhorst den Berg, 16 september 2016 - Op dinsdag 13 september jl. ontving 123inkt plotseling massaal klachten over het niet meer functioneren van het 123inkt huismerk in diverse modellen HP printers. Gebruikers kregen de foutmelding: "Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges". Dit is echter niet het geval, er is niets mis met de 123inkt huismerk cartridges.


Na intern onderzoek, op hun eigen testprinters, hebben technici van 123inkt een grootschalig probleem vastgesteld met de werking van huismerk cartridges in diverse HP printers. Na deze constatering heeft 123inkt onmiddellijk haar klanten per e-mail geïnformeerd over het mogelijk niet meer juist functioneren van hun HP printer. Om het probleem beter in kaart te brengen heeft 123inkt tevens in deze e-mail gevraagd of haar klanten wilden controleren of de printer nog functioneerde. Binnen een dag meldden zich al meer dan 1000 consumenten met dit probleem.

Om het probleem grondig uit te zoeken heeft 123inkt uitvoerig getest met diverse printermodellen. Zodra bleek dat het probleem in de firmware van de printers zat, is om opheldering gevraagd bij HP Nederland. Daar gaf men aan van niets te weten. Consumenten die contact zochten met de HP klantenservice kregen op dat moment nog te horen dat het probleem veroorzaakt werd door de huismerk cartridges. Een dag later werd hier al op teruggekomen en gaf HP aan dat er een firmware-update was geweest die dit veroorzaakte. Het niet meer functioneren van huismerk cartridges zou een onbedoeld gevolg zijn van een update.

Geen firmware update
Uit verder onderzoek van 123inkt blijkt echter dat er voorafgaand aan of op dinsdag 13 september geen firmware-update van de betreffende modellen is geweest, zoals HP via de helpdesk aangeeft. De diverse printertypes waarbij het probleem speelt hebben voor het laatst op 22 maart 2016 een firmware-update gehad (met firmware die al ontwikkeld was in 2015). Ook de testprinters uit de opslag van 123inkt die geen netwerktoegang hadden, en dus niet konden updaten, vertonen het probleem. Sterker nog, ook printers met oudere firmware-versies dan de update van maart 2016 vertonen het probleem sinds 13 september. 123inkt komt dan ook tot de conclusie dat het probleem niet het gevolg is van een recente update, maar reeds enige tijd geleden is voorgeprogrammeerd in de firmware van de printers. De verklaring van HP dat het probleem in een recente firmware-update zit is dus naar ons oordeel onjuist en misleidend.

Oplossing
123inkt heeft direct contact gezocht met de chipfabrikant van haar huismerkcartridges om het probleem op te lossen. Zij bevestigden het probleem en gaven aan meldingen uit de hele wereld te hebben ontvangen. Voor huismerkcartridges voor een aantal HP printers is het inmiddels gelukt om nieuwe chips te ontwikkelen, deze zijn al in productie.

Ook is er door de technici van 123inkt met succes gewerkt aan het weer aan de praat krijgen van geblokkeerde testprinters met een oude firmware versie uit 2014, maar die oplossing kan door de consument moeilijk zelf worden uitgevoerd.

123inkt is van oordeel dat het voor HP heel eenvoudig is deze oude firmware weer beschikbaar te stellen en daarmee de problemen van de gebruikers van HP printers direct te verhelpen, maar HP kiest er blijkbaar voor dit niet te doen.

Conclusie
Dit probleem staat niet op zichzelf. Printerfabrikanten voeren regelmatig firmware-updates uit waarvan gesteld wordt dat die de werking van de printer verbeteren of beveiligingsissues verhelpen. Het (on)bedoeld gevolg daarvan is echter meestal dat het gebruik van goedkopere huismerk cartridges wordt bemoeilijkt en/of foutmeldingen worden veroorzaakt. Ditmaal was het probleem niet het gevolg van een update om de werking van de printer te verbeteren, maar is de firmware van HP kennelijk zo geprogrammeerd dat op 13 september 2016 dit probleem ontstond.

Getroffen printertypes
HP Officejet Pro 6830
HP Officejet Pro 8610
HP Officejet Pro 8615
HP Officejet Pro 8620
HP Officejet Pro 8625
HP Officejet Pro 8630
HP Officejet Pro 8640
HP Officejet Pro 8660
HP Officejet Pro x451dn
HP Officejet Pro x451dw
HP Officejet Pro x476dn
HP Officejet Pro x476dw
HP Officejet Pro x551dw
HP Officejet Pro x576dw

Dit persbericht is gepubliceerd op 16 september 2016.
Link naar reactie
Delen op andere sites

HP heeft ondertussen al toegegeven dat zij het bewust hebben veroorzaakt, en allerlei flauwekul redenen aangegeven. Zou wat zijn als je in je Skoda alleen nog maar benzine van het merk Skoda zou mogen tanken omdat dat veiliger is.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja het is natuurlijk vanuit HP een beetje logisch

Ze bieden de printers aan voor kostprijs om op de inkt hun winst marge's terug te halen

Want een liter inkt kost meer dan een kilo goud.

Maar dan heb je die gasten die inkt voor de helft ( of minder ) van de prijs aanbieden en dan gaat daar je winstmarge......

Affijn het is altijd al een kat en muis spelletje geweest tussen de printer leveranciers en de inkt leveranciers.... weet eigenlijk al niet anders ....
Maar door die idioot hoge prijzen van de inkt ben ik jaren terug al overgestapt op de laserprinter...... aanschaf misschien duur maar uiteindelijk de prijs per A4 velletje is aanmerkelijk aantrekkelijker.....

En foto's uitprinten voor aan de muur....... wel stuur dan de JPeg  wel naar een fotocentrale en laat ze lekker op de oude manier afdrukken

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag op de radio hoorde ik dat men mensen die het probleem met hun HP printer hebben zich te melden bij de inkt leverancier (s)   

Men schijnt een proces tegen HP te willen aangaan.
Hoe wat of verder weet ik ook niet , maar hoorde het in vluchtigheid op den Radio deze dag

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

HP gaat blokkade van onofficiële inktpatronen voor bepaalde OfficeJet-printers terugdraaien

printer.png light-bulb.pngDoor Mark van de Luijtgaarden mail-small.png donderdag 29 september 2016 16:14, bron: HP


In de inktcartridges van HP zit een beveiligingschip verwerkt, waaraan de printer kan zien of het om een legitiem exemplaar gaat. Ondanks dat het Europese patent daarop eigenlijk al ongeldig is verklaard, bracht de fabrikant onlangs een firmware-update uit voor enkele OfficeJet-printers om de onofficiële cartridges met nagemaakte chips te blokkeren.

HP beweert dit zelf te doen in het belang van de consument, om zo de 'best printing experience' te kunnen garanderen. Het bedrijf neemt dan ook geen afstand van dit beleid: in de toekomst zullen er updates blijven verschijnen om het IP van HP te beschermen. Wel bood het bedrijf zijn excuses aan voor de slechte communicatie met betrekking tot de firmware-update. Men belooft in de toekomst wat transparanter te gaan zijn.

Voor de 'kleine hoeveelheid' gedupeerden van de HP OfficeJet, OfficeJet Pro en OfficeJet Pro X printers komt over een aantal weken daarom een nieuwe firmware-update beschikbaar die de blokkade terugdraait. Wel zullen zij er zelf bewust voor moeten kiezen om deze speciale firmware te installeren; informatie over de update komt ter zijner tijd beschikbaar op deze thread van de HP Support Forums.

HP-resetchips.jpg
Bij de Chinese groothandels zijn nagemaakte chips te koop voor cartridges van HP, die door de nieuwe firmware herkend en geblokkeerd kunnen 

 
 
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja het is sjoemelsoftware in de printer.......... En VAG kan je vertellen hoeveel dat aan financieele schade kost ( momenteel nog bij benadering ) :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe