Ga naar inhoud

Skodaforum voortaan enkel versleuteld bereikbaar


PC-fre@k
 Delen

Aanbevolen berichten

Vanaf nu wordt al het verkeer van en naar skodaforum.eu versleuteld. Voor de meeste mensen waarschijnlijk herkenbaar aan HTTPS voor de URL en het (groene) slotje linksboven.

Naast deze verandering geven we voortaan ook de voorkeur aan skodaforum.eu i.p.v. www.skodaforum.eu. de WWW prefix is enigzins achterhaald. Edge geeft deze al niet eens weer ook al wordt hij wel getypt.

Dit maakt het makkelijker en veiliger.

Ok, en wat schiet ik er mee op?

HTTPS is de toekomst van het internet. Het moet jou, je mede bezoekers en ons beschermen. Zoals als het gaat om privacy als veiligheid. Door het verkeer te versleutelen is het voor een buitenstaander niet meer mogelijk om mee te kijken/luisteren.

Dit geldt voor bijvoorbeeld hackers maar zeker ook voor instellingen die bijv. gratis internet aanbieden, denk aan de trein of zelfs op je werk. Elke website die je bezoekt gaat door hun apparatuur welke vrij eenvoudig een overzicht kan genereren van de bezochte websites.

Zie ook: https://developers.google.com/web/fundamentals/security/encrypt-in-transit/why-https

Wat merk ik er van?

Als het goed is niks, het kan zijn dat je in het begin wat problemen hebt met icoontjes. Dit komt door je cache, deze kan je wissen maar na een tijdje zal dit ook vanzelf gaan.

Afbeeldingen die gelinkt worden proberen we lokaal te cachen zodat deze geen fouten geven op de versleuteling, Het is namelijk niet toegestaan HTTP content te mixen op een HTTPS pagina.

aangepast door PC-fre@k
typo :P
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe