Ga naar inhoud

Knipperend lampje voorgloeisysteem.


Rodric
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Even een vraag: onze Skoda Octavia is 13 maanden oud , er staan 26.000km op. Gisterenavond wilde ik aan stoplichten vertrekken en trok de wagen nauwelijks op. Daarbij lichte het lampje van het voorgloeisysteem op. Ik kan vertrekken maar het duurt een eeuwigheid voor de wagen aan de normale snelheid zit. Iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn (zeker bij zo een jonge wagen?)? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat knipperende lampje geeft meestal aan dat er een storing is (heeft niets met het voorgloeien te maken), bij diesels wordt daarvoor vaak het voorgloeilampje gebruikt. Welke storing je hebt, zie je pas na uitlezen van de auto op foutcodes.

Gezien het gedrag, lijkt het erop dat de auto in noodloop is gegaan, soms verdwijnt dat na opnieuw starten, maar het zal beslist terugkomen. Oorzaak kan van alles zijn, van losgeschoten turboslang tot zeer ernstige/kostbare mankementen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om uit de noodloop te komen wil het nog wel eens helpen om even de nul van de accu af te halen en na een 4 minuten er weer op te zetten.
Maar klein nadeel kan wel zijn dat de storingsmeldingen ook verdwenen zijn en dus voor de monteur het moeilijk word om uit te vinden waarom de wagen in noodloop is gegaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, dank je voor het advies. We gaan dat dan niet doen. Hebben met onze vorige Superb te veel problemen gehad met het KESSY. We gaan nu niets zelf proberen, brengen hem morgen wel naar de garage. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De auto staat sinds maandagavond bij de garage. Woensdagmiddag wisten ze enkel te vertellen dat er meerdere storingen waargenomen zijn maar dat er nog niet geweten is welk probleem deze storingen veroorzaakt. We wachten af...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe