Ga naar inhoud

Geconnecteerde auto: elektronische chip geeft alles vrij


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

In Frankrijk zullen de politiediensten binnenkort de elektronische gegevens van auto's mogen doorzoeken. De sancties zullen een terugwerkende kracht hebben.

Frankrijk heeft altijd al een modern beleid gevoerd rond bekeuringen, en als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel... Wie weet, wordt de mogelijkheid om elektrische gegevens van auto’s te doorzoeken, zoals bij de Franse ordediensten, ook bij ons werkelijkheid.

Standaard verklikker

Concreet heeft het Franse parlement de bevoegde overheden (politie en rijkspolitie) de mogelijkheid gegeven om digitale gegevens van auto's te doorzoeken via de OBD-communicatiepoort (On Board Diagnostics). Bij een controle of ongeval zullen dus geen onzinnige excuses meer aangehaald kunnen worden. Want snelheid, stuurhoek, remafstand en andere variabelen worden namelijk opgeslagen in de regeleenheid van elke moderne auto.

Terugwerkende kracht

Terwijl die gegevens momenteel – in de eerste plaats – moeten dienen om de omstandigheden van een ongeval te verduidelijken, zouden ze zich ook tegen u kunnen keren. In Frankrijk zullen de gegevens namelijk verzameld mogen worden gewoon op vraag van de ordediensten of naar aanleiding van een verkeersovertreding. De kans bestaat dus dat de ordediensten gegevens ontdekken die oude inbreuken onthullen, die ook bekeurd kunnen worden. Het Franse parlement bestempelt het overigens als een 'bijkomende' procedure. Sommigen zien er echter eerder een nieuwe manier in om de staatskas te spijzen…

Bron. Autogids.be

aangepast door Snelle
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie wel overeenkomsten met de invoering van de tachograaf voor vrachtauto's destijds: volgens mij was Frankrijk één van de landen die bekeuring uitschreef voor overtredingen die aantoonbaar in andere Europese landen begaan waren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Just now, Snelle said:

Men zou op den duur beter af zijn met een zelfrijdende auto.

Maar wel gewoon nog met een handversnellingsbak hoor.......... anders word het rijden helemaal zo saai....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe