Ga naar inhoud

Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7


MarcoO2
 Delen

Aanbevolen berichten

Gisteren een onbedoeld wedstrijdje met mijn Leon gedaan. Uitslag: lijnbus: 1, Leon: 0. 
 
Ik reed op een voorrangsweg en wilde linksaf slaan. Op die weg stond (achter haaietanden) een lijnbus te wachten. Op het moment dat ik daadwerkelijk linksaf sloeg en vóór de bus was, begon die ineens te rijden. De chauffeur had mij niet gezien... :banghead: Aangezien de weg volkomen overzichtelijk is en mijn contra-knipperende toch led-lampen best opvallen, is dat een opmerkelijk standpunt. Maar goed... iedereen kijkt wel eens ergens overheen... :)
 
Gelukkig zaten er geen kinderen achterin...
 
De auto heeft een beste klap gehad. Achterportier is helemaal aan gort, de wielkast erachter ook. De achterbumper heeft een een tik gehad door doorschuivend plaatwerk, de achterklep klemt. Of de kokerbalk en de ophanging nog goed zijn, kan ik niet beoordelen. Nu eerst maar eens inleveren en kijken wat de hersteller ervan denkt. Ben benieuwd!!
 
30827011663_03ecc2cf49_b.jpg2 by marcoeoscanon, on Flickr
 
31600116816_e428074493_b.jpg1 by marcoeoscanon, on Flickr
 
30795633144_d81a7413f9_b.jpg4 by marcoeoscanon, on Flickr
 
31264876780_7b806b2402_b.jpg5 by marcoeoscanon, on Flickr
 
30795627834_1317c537a7_b.jpg6 by marcoeoscanon, on Flickr
 
31490472552_799b6f5409_b.jpg7 by marcoeoscanon, on Flickr
 
31637197015_0da0de80f5_b.jpg10 by marcoeoscanon, on Flickr
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb jij weer; gelukkig alleen blikschade. Vervelend genoeg toch. Ik begrijp uit je reactie bij de buren dat het geen dode hoek geval kan zijn. Wie weet was deze buschauffeur ook even aan het whatsappen oid. Helaas denken veel mensen nog steeds dat ze dat wel kunnen op een veilige manier 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja shit happens.......
Maar wanneer hou jij nu eens een wagen heel Marco ?

Vorige keer ook al 2 keer schade als ik het goed herinner .......

Jaja ik weet het, het was / is jouw schuld niet maar je bent wel steeds op de verkeerde tijd op de verkeerde plek....:D

Maar het is nog net niet genoeg schade om hem financieel totallos te verklaren ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, als je de hele dag in de bebouwde kom rondrijdt, is je risico een stukkie hoger. Deurwaarders hebben relatief vaak schade. 

En inderdaad, als de auto één jaar ouder was geweest, was hij totall loss geweest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren alleen foto's op m'n mini smartphone gezien,  en dan zie je toch minder (waren ook iets andere foto's geloof ik). Gisteren was mijn inschatting dat er geen belangrijke constructiedelen geraakt waren, omdat bijv. de naden van het achterportier nog goed lijken te kloppen (behalve bij de handgreep waar het plaatwerk 'open ligt'). Nu zie ik dat ook het achterscherm bij de achterbumper een typische knik vertoont.

Geen idee hoe de buschauffeur de fout is ingegaan, maar ik kan me voorstellen dat ie het focus verder vooruit had liggen, en dat ie eigenlijk over deze 'kleurloze'  Leon heeft heengekeken. Met 'kleurloos' bedoel ik een onopvallende kleur, ik heb het idee dat een felle kleur zoveel meer opvalt, dat het ongeluk dan mogelijk niet gebeurd was (in het verleden noemde VW/Pon dit een signaalkleur, en was dit reden om extra geld te vragen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha! Als je led-koplampen niet ziet, zie je pink metallic ook niet :D

ja, die paaltjes Ed... die ken ik ;) dan zie je een grote, denk je nog "wat piepen die sensoren vroeg", en bam, bleek er nog een kleintje te staan... 

en ach. Die Octavia is geen straf. Moet alleen even wennen aan het onderstel, dat veel slapper is dan ik gewend ben.

 

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Aha, dat valt zeker mee. Ik zelf ben helemaal terug gevallen qua kilometers. Jaren deed ik 60.000 / jaar. Nu kom ik net aan de 15.000 per jaar heb ik berekend, incl 10.000 km prive!! Dus geen diesel meer voor mij hopelijk als deze Shortlease Peus 308 hdi de deur uitgaat! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja "gelukkig" een lease auto deze wordt binnenkort toch ingeleverd ? Begrijp mij niet verkeerd het is en blijft een vervelende zaak of men nu in zijn recht is of niet.

Maar eens hij uit herstelling is ziet men niets meer. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 1 jaar later...

Afgelopen woensdag is mijn Leon weer even naar de garage geweest. De DSG keuzehendel is vervangen in verband met de bekende melding "storing werkplaats, wagen alleen in positie P verlaten". Gelukkig heb ik nooit gehad dat de auto in de noodloop schoot, zoals ook regelmatig gebeurt. Ik heb de melding sindsdien niet meer gehad, dus ik neem vooralsnog maar even aan dat het nu verholpen is. 

Ook is het bedieningspaneeltje van de raambediening in het bestuurdersportier vervangen: daar waren wat contactjes los, waardoor de bediening niet goed meer ging. Ook dat is nu opgelost. 

Inmiddels staat er zo'n 80.000 km op de teller, heb er net weer een paar duizend in Zuid Frankrijk bijgezet. En ik ben nog steeds zeer tevreden. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen (de ruimte :D, de positie van de binnenspiegel (heb nooit écht lekker beeld naar achter), en eh... de aflegvakjes). Maar dan heb je het ook wel gehad. 

Genieten doe ik nog ieder moment van de stoelen (die blijven fantastisch zitten), de 1.4TSI ACT (die heerlijk soepel en snel is, maar tegelijk heel comfortabel samenwerkt met mijn DSG7) en het panoramadak (de lucht en het licht wat dat geeft blijft heerlijk). 

Kortom, over een paar jaar staat ook de Leon gewoon weer op de shortlist, net als de Arona waar ik woensdag in rondgereden heb (zie hier). 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 1 maand later...

Maar dan toch wel de Variant versie mag ik hopen voor je ?
Anders ga je volgens mij toch wel erg veel laadruimte inleveren tov de seat en de Octa's die je gereden hebt.
Maar na deze golf word het toch wel de Scala mag ik aannemen ?

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, inderdaad de variant. Die heeft weer heel wat meer laadruimte dan de Leon. 

 

De Scala zal het niet 1, 2, 3 worden denk ik, denk dat die te dicht op de Arona zit (en dus veel te klein is).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe