Ga naar inhoud

Auto van het jaar volgens VAB


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

Verrassende winnaar in de verkiezing van de VAB-gezinswagen van het jaar: de Zuid-Koreaanse auto SsangYong Tivoli ging de met de eer lopen in de categorie tot 18.500 euro. “Het is een budgetauto, maar hij ziet er niet zo uit”, luidt het oordeel van onze autojournalist Jan Muylaert.

De SsangYong Tivoli is door een jury van 25 autojournalisten en 78 gezinnen verkozen tot VAB-gezinswagen van 2016 in de categorie tot 18.500 euro. In de categorie tot 29.000 euro ging de eerste plaats naar de Skoda Superb, in de categorie elektrisch naar de Renault Zoë. Aan de 29ste editie van de VAB-gezinswagenverkiezing nam een recordaantal van 36 auto’s deel, zo maakte mobiliteitsclub VAB vrijdag bekend.

Onze autojournalist Jan Muylaert heeft de SsangYong Tivoli onlangs getest en was aangenaam verrast. “Het is een budgetauto, maar hij ziet er niet zo uit. Hij is goed afgewerkt en heel ruim van binnen, maar toch voor een heel scherpe prijs. Vanaf 14.990 euro heb je al een SsangYong Tivoli. Heel veel snufjes zitten er niet op, maar daardoor blijft hij wel betaalbaar. En hoewel gezinswagens zelden gekocht worden voor hun sportieve rijprestaties, is het toch geen slak.”

In de categorie tot 18.500 euro haalde de SsangYong Tivoli het nipt van de Skoda Fabia Combi. De derde plaats ging naar de Hyundai i20. De gezinnen bestempelden de SsangYong onder andere als “de verrassing van de dag”. “Een ruime en zuinige wagen met een prettige rijervaring en een goede prijs-kwaliteitverhouding”, luidt het.

Skoda Superb

In de categorie tot 29.000 euro won de Skoda Superb met voorsprong van de Ford Mondeo en Peugeot 308 SW. Die laatste was tijdens de vorige editie de winnaar in deze categorie. De gezinnen bestempelen de Skoda als “een zuinige en comfortabele wagen met veel rij- en zitcomfort, een zee van ruimte en de perfecte prijs-kwaliteitverhouding”.

Renault Zoë

Bij de elektrische wagens won de Renault Zoë het pleit, waar die vorig jaar nog als tweede eindigde. Daarna volgden de Mercedes B250 e en de Kia Soul. Over de Renault oordeelden de gezinnen onder meer: “puur elektrisch, zeer betaalbaar en toch een goede uitrusting en grote koffer; heel handig als tweede wagen”. De Zoë onderging voor dit jaar een kleine update met een nieuwe motor die stiller en zuiniger is, waardoor de autonomie licht steeg.

Zelfrijdende auto

VAB vroeg de gezinnen ten slotte ook nog naar hoe zij tegenover nieuwe technologie in de auto staan, zoals rijhulpmiddelen of infotainment, en in welke mate zij bereid zijn de controle uit handen te geven.

Zeven van de tien testgezinnen denken dat het aantal ongevallen zal afnemen dankzij de rijhulpmiddelen. Het stuur uit handen geven is echter nog niet voor meteen: slechts 4 procent van de gezinnen staat open voor een volledig zelfrijdende auto. Die laatste is volgens de gezinnen bovendien nog niet voor morgen. Zelfs binnen tien jaar zien ze zich niet in een zelfrijdende wagen rijden.

post-677-0-29144400-1450448579_thumb.jpg

aangepast door Snelle
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe