Ga naar inhoud

Tsjechen zetten vol in op cross-overs


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

 
9phymqdbyrzb_600.jpg
 
 
28 september 2015  |  11:00  |  Tekst: Lars Krijgsman
    Print     Mail
 
Skoda heeft het er maar druk mee. Volgens berichtgeving van het Britse Car Magazine hebben de Tsjechen momenteel namelijk de handen vol aan de ontwikkeling van liefst vier nieuwe SUV's.
 

We wisten al dat Skoda achter de schermen in de weer was met een auto die voorlopig als Snowman door het leven gaat. We hebben hem al eens in de vorm van een verbouwde Yeti op de Nürburgring gezien. Skoda's eerste SUV gaat z'n genen delen met de uiteindelijke productieversie van de Seat 20v20. We verwachten hem eind volgend jaar op de markt, dan mag hij de degens kruisen met auto's als de Nissan Qashqai en de Mazda CX-5. 

Het tweede model zou gaat meeliften op de Coupe-SUV-hype waar BMW met de X6 en X4 en Mercedes-Benz met de GLE Coupé momenteel mee de nodige aandacht trekken. Skoda zou de 'Snowman' namelijk een sportief broetje gaan geven met een sterk aflopende daklijn. In tegenstelling tot de Snowman - die een zevenzitter wordt - zou z'n meer pretentieuze broer slechts plek bieden aan vijf inzittenden.

Hier houden de Tsjechen het volgens Car Magazine niet bij, want ook de Yeti krijgt natuurlijk een opvolger. De nieuwe Yeti zou rond 2018 op de markt moeten verschijnen en wisselt z'n huidige verpakking om voor die van een meer conventionele SUV-koets. Hij zal onder de Snowman gepositioneerd worden. Het vierde model moet een relatief kleine maar vooral hippe cross-over worden die auto's als de Nissan Juke van repliek moet gaan dienen. Wel zullen we er nog even op moeten wachten, hij zal pas tegen het eind van dit decennium op de markt moeten verschijnen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe