Ga naar inhoud

Het reinigen van de wagen met de hand (geen wasstraat)


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

De essentiele vraag hier is denk ik of je het wil zien. Zelfs bij mijn donkerblauwe unilak Yeti heb ik er nooit iets van gemerkt. Ook niet in de zon. Waarbij ik eerlijkheidshalve wel moet aantekenen dat ik me nooit heb verdiept in specifieke manieren om er naar te kijken ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uur ago , Rosinfield said:

De essentiele vraag hier is denk ik of je het wil zien. Zelfs bij mijn donkerblauwe unilak Yeti heb ik er nooit iets van gemerkt. Ook niet in de zon. Waarbij ik eerlijkheidshalve wel moet aantekenen dat ik me nooit heb verdiept in specifieke manieren om er naar te kijken ;)

Dat geldt niet voor iedereen: ik heb in verschillende banen optische coatings gemaakt, en daarbij moet je echt proberen om een coating al op het oog te beoordelen voor je gaat meten (en ook kijken op welke plekken je gaat meten, als er verschil is in de coating op verschillende plekken). Op een gegeven moment wordt zoiets een 2e natuur, en dan heeft het nog maar weinig te maken met 'willen zien'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hieronder een afbeelding van hoe ik mijn Space Star terug kreeg na een beurt. De dealer had bewijze van service mijn auto laten wassen door zijn wasstraat. Je ziet er helemaal niets van, is goed schoon weer echt zwart. Maar als de zon er onder een bepaalde hoek op schijnt is het de enen kras naast de andere. Kijk maar eens naar het tankklepje. Dan mag je met een polish ander half uur aan de gang. Want door het resultaat van die wasstraat wordt je voertuig na een paar keer wasstraat ook nog eens sneller smerig, en is hij niet meer zwart, maar meer donker grijs.  

Ik ben er niet boos over geworden want de intentie was goed, maar heb er wel een opmerking over gemaakt op het beoordelingsformulier. 

_DSC0644.JPG

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Menno het is niet persoonlijk bedoeld hoor !!
Of ik moet @Busje geheel verkeerd inschatten.
En in algemeen zijn die wasstraatjes van de dealers vaak die van het soort met harde borstels ipv de zachte lappen.
En dan ook nog hup er zo in ipv ff een paar man men een hogedrukspuit voor de wasstraat neerzetten waar ik zelf kom

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur ago , Rosinfield said:

Zoals ik eerder zei, de ene wasstraat is de andere niet. Ik zou het ook niet zomaar overal doen

Dat is zeker waar, het is enkel mijn ervaring en helemaal niet persoonlijk bedoelt. :) Het is een andere wasstraat, een andere auto met een andere kwaliteit lak dan skoda's hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uur ago , EdK said:

Wel @Cordoba als je uitgehuild bent dan mag je nog wel wat zeggen hoor......8-):D

Ik moest even naar Belgie om voldoende  bier in te slaan om het verdriet te verdrinken. -_-

De meeste Japanse auto hebben origineel een erg zachte lak, dus waarschijnlijk ook deze Metsubsidie, maar als ik dit resultaat zie, moet die een zeer slechte wasstraat zijn (of er is net voor je een terreinauto door heen gehaald). Daarnaast zijn de shampoo's van wasstraten eigenlijk zonder uitzondering behoorlijk agressief, waardoor een beschermend waxlaagje geheel of voor een flink deel gestript wordt door de shampoo. Dat laatste kan het effect van snel vuil worden na een wasstraatbezoek verklaren.

 

aangepast door Cordoba
Aanvulling
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur ago , Cordoba said:

Ik moest even naar Belgie om voldoende  bier in te slaan om het verdriet te verdrinken. -_-

Dus je zit nu ladderzat in een vlaams hotelletje te ontnuchteren voor je weer op huis kunt ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Vandaag de Yeti zijn laatste wasbeurt gegeven voor hij zaterdag ingeleverd gaat worden.
Dit heb ik vanwege het weer maar in een wasbox gedaan.
Eerst even bij de AC-tion twee flesjes met velgenreiniger gehaald daar die goedkoop en afdoende zijn.

Maar goed nadat ik in September de wagen had behandeld zoals in de topic staat viel me al op dat de wagen er niet echt smerig uitzag op de vogelshit na.
Dus in wasbox hem eerst goed afgespoten en hierna in de zeep gezet.
Lekker in laten trekken en met de wasborstel schoongeboend , en wat me toen opviel was hoe glad de lak nog was en hoe makkelijk het vuil eraf vloog.
Hierna met vlekvrijwater afgespoeld en tot mijn verbazing na een ritje droog rijden hoe de lak nog glom / glad en schoon was na de wasbeurt.
Tsja toch wel een bevestiging dat periodiek je lak kleien / polijsten en goed in de wax zetten zoals ik in september heb gedaan zeker zijn vruchten afwerpt.
Dus voornemen is toch wel met de Fabia om dit nu periodiek te gaan uitvoeren.
De spullen heb ik er voor staan en met de Fabia is dit een minder grote opgave dan met de Yeti dus waarom zou ik het dan laten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ed shampoo bij een wasbox of wasstraat is eigenlijk altijd behoorlijk agressief voor wax en dergelijke, dus die haalt een flink deel van de aangebrachte wax weg. Overigens als je de velgen voorziet van een wax kun je ze gewoon met normale shampoo wasssen, en is velgenreiniger niet nodig. Eén of twee keer per jaar met velgenreiniger en dan een middel om ijzer te verwijderen (afkomstig van vooral de remschijven) en dan weer in de wax zetten is voldoende om ze makkelijk schoon te houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...
 
 
Actie 'wassen' producten - 10% korting op categorie 'wassen'
wordt de mail niet goed weergegeven? open in uw browser.
519f5c33-ecc4-4dc1-b455-c8aa575dbd3e.jpg

Auto wassen?

Nu 10% korting op alle shampoos, droogdoeken, washmitts, sponzen en snow foams met
de actiecode: wassen2018 

6ec829b3-a416-4552-85c7-6e9880d3747a.jpg 


Scangrip mega-actie

Deze week hebben we een nieuwe partij Scangrip Colour Match kits en Multimatch lampen binnen gekregen die we voor een spetterende prijs aan kunnen bieden. Met deze professionele lampen zul je geen enkele swirl of kras over het hoofd zien.
deec4678-ddf1-4898-93d4-95fb1078929c.jpg
 
Copyright © 2018 Waxworld.nl, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief, met nieuwe producten en speciale aanbiedingen omdat u zich daarvoor heeft aangemeld via onze website.
Adres:
Waxworld.nl
Touwslagerij 15
Zevenbergen, NB 4762 AT
Netherlands

Add us to your address book

Tel: +31 (0)85 876 87 30
Email Marketing Powered by MailChimp

 

Voor degene die nog wat nodig hebben en hiermee goedkoper uit zijn..!!

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die Scangrip lamp is bij meer shops in de aanbieding, bij Carclean is ie bijvoorbeeld 4 cent duurder. Ik heb begrepen van fanatieke gebruikers van dit soort lampen, dat dit de laatste batch is van een ouder model, en dat er ondertussen een verbeterde versie op de markt is. De nieuwere Multimatch2, heeft 2 kleuren led, en 5 verschillende standen (aantal lumen licht dat je van de lamp vraagt). Deze Multimatch1 heeft maar 1 kleur Led, en 2 intensiteitsstanden.

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe