Ga naar inhoud

Putje in voorruit door steentje.


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

Rustig aan het rijden en opeens een luide tik tegen de voorruit en ik zie een klein putje in het oppervlak afkomstig van een steentje.

Het is maar ėėn mm groot en zit aan de pasagierzijde dus het zit niet direkt in mijn gezichtveld, maar ik weet dat het er is en dat stoort mij.

Iemand ervaring hoe men dat kan wegwerken? Garglass, garage?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn weten doet geen enkele garage zelf autoruitreparaties. Dit is zulk specialistisch werk met speciaal daarvoor benodigd gereedschap, dan schakelt men altijd een derde in.

Maar ik zou eerst je verzekering eens checken. Vaak schrijven die voor waar en door wie je zoiets mag laten repareren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@CH: niet helemaal waar... Ik weet uit eigen ervaring dat als de garage groot genoeg is, er vaak een glasreparatiekit aanwezig is en de chef werkplaats en/of 1e monteur zijn opgeleid voor reparatie.

@Bone: dat is in Nederland niet anders hoor. Steeds meer verzekeringen plaatsen o.a. ruitschade in aanvullende modules, om de basispremie wat aantrekkelijker te maken.

@Snelle: als de beschadiging slechts heel oppervlakkig is, dan is het heel wel mogelijk dat dit niet gerepareerd kan worden. Voor een harsinjectie dient er een bepaalde diepte te zijn, anders wil het niet "pakken"

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo eens naar de verzekering gebeld en als ik bij carrglass langs ga is de herstelling gratis.

Dus even vlug naar carrglass maar ik al vermoede en Cyrus hier reeds reeds zei, het putje is te klein het is een schilfering en daar kunnen ze niets aan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

Tip :Putje in de voorruit ?

Afdekken met een sticker dat er geen vervuiling ik terecht komt anders, wordt herstellen niet helemaal onzichtbaar

Heb steeds de ronde sticker van Carglass in de wagen

Mvg

SkodaFrank

Antwerpen

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is te hopen voor hen, dat als ik daar ooit kom, ze geen sticker op mijn wagen plakken. Dan gaan ze nog iets meemaken... Ik weet nog mooie dingen die plakken en je er niet meer afkrijgt :D

Maar goed, over dit onderwerp.

Ik heb meerdere van die putjes in de voorruit. Ze zijn volgens carglass en de dealer veel te klein om er wat mee te doen (uitboren maakt het erger zeggen ze). Enige wat ik kan doen is dus zorgen dat ik me er niet aan stoor en in de gaten houden dat er niet opeens wel een diepere tussen zit.

Ik moet overigens zeggen dat de ruit toch sterker is dan ik dacht, ik hoor soms echt een knal en dan is er niks van te zien. Vind het hoe dan ook wel zeer hinderlijk dat ze de snelweg niet zo goed/regelmatig 'stofzuigen' om die losgekomen steentjes af te voeren. Soms zie je echt een hele band van 200-300 meter liggen, bij 1,5 meter breed... Vragen om ellende. Zelfde met werkverkeer die de wagen niet schoon gemaakt hebben, dan vliegt er echt alles in het rond, zelfs teer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe