Ga naar inhoud

Electrische stoelen Superb II achteraf inbouwen


Herald
 Delen

Aanbevolen berichten

Ander vraagje, hoe zet je foto's op dit forum ??

Foto's kan je uploaden bij een post d.m.v de knop "Meer Reageer Opties". Deze knop vind je als je een nieuwe post gaat maken of reageerd op een vorige post.

Je kan dan een foto of pdf file uploaden en dan toevoegen aan je post.

Ander mogelijkheid is om een fotoalbum aan te maken in het topic "Fotoalbum", daar je foto's te plaatsen. Hierna kan je eventueel in een post naar dit album verwijzen of een link van een foto te plaatsen in een post.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Heb alles nog niet werkende maar ben wel aardig op weg ^_^

Heb bij Kufatec een kabelboom voor de huidige Passat bestelt en die iets aangepast omdat er toch een paar draadjes op een andere plek zaten :(

De stoelverstelling + memory werken.

Ga deze week naar de dealer om de stoelverwarming te laten coderen. Heb er nog niet zoveel vertrouwen in dat alles gaat werken. De schema's en de werkelijkheid zijn toch anders.( het stuurapparaat voor de stoelverwarming zit bij mij in een gecombineerde unit, vandaar dat ik hem niet kon vinden )

Hierbij mijn kabel lijstje tot dusver, wordt vervolgt.

Groet,

stoelschema Superb II.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Antera,

Heb nog een paar vraagjes:

- de vorige keer kon ik het stuurapparaat voor de stoelverwarming niet vinden (1Z0 959 772), nu blijkt onder mijn bestuurders stoel een "combi" apparaat te zitten ( 3C8 959 760). op de schema's die jij ter beschikking hebt gesteld staat het stuurapparaat (1Z0 959 772) nog. is er misschien nog een versie waar het "nieuwe" type op staat (3C8 959 760) ???

- zo niet, is er dan een schema waar de lampjes onder de stoel op staan. het e.e.a. wel door gemeten maar nu twijfel ik of ik misschien niet door e.e.a. heb doorgemeten met nagenoeg geen weerstand, het gaat om de draden rood/groen op pin 1 van de 10-polige stekker en nr. 4 bruin/wit

ik denk dat het nieuwe "combi" apparaat meer intelligentie in zich heeft waardoor de aansturing voor de stoelverwarming vereenvoudigd is ??

groet,

Herald

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tussenbalans ;)

Ik weet nu eindelijk hoe e.e.a. in elkaar zit :) .

Het regelapparaat (1Z0 959 772) voor de stoelverwarming zit bij een Skoda Superb bij de relais boven het koppelings pedaal. Bij een VW Passat zit dit apparaat onder de bestuurders stoel.

Aangezien ik een kabelboom voor een VW Passat besteld heb kwam ik even in onbalans :lol: . ( dacht dat deze auto's een beetje gelijk waren )

Heb dus de kabelboom zoals ik deze gekocht had intact gelaten en de bekabeling onder de stoel aangepast zodat het nu precies zo zit als bij een Passat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Heb alles "bijna" aangesloten op 1 klein draadje na. Dit is het draadje wat van het stoelverwarmings regelapparaat naar pin 21 van het boordnet regelapparaat gaat. Dit is een witte 52 polige stekker.

Het probleem wat ik heb is dat mij niet duidelijk is hoe de nummering van deze stekker is.

Heeft iemand hier een plaatje van, waar de nummerning duidelijk op is te zien ???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Antera,

ik heb een kabelboom bij Kufatec voor een VW Passat en daar zit een stekkertje aan die ik op plaats 21 van de witte stekker moet stoppen tbv. "aanzetten" regelapparaat stoelverwarming.

Kon het zelf niet lezen dus heeft mijn zoon even gekeken en dan kom ik als we logisch tellen op een klein "kamertje" uit waar het stekkertje niet in past.

Als het gewoon een logische opvolgende nummering is dan betekent dat dat er aan het draadje dus een te groot stekkertje zit en dat ik dat dan moet veranderen :|

Maar wou het zeker weten omdat het toch een rare complexe stekker is met afwisselend grote en kleine "kamertjes", waardoor de nummering ook iets anders kon zijn ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb op het internet nog een plaatje gevonden van de stekkers van het regelapparaat boordnet.

Er zit toch nog wel verschil tussen een Superb II en een Passat 3C( > 2008 ).

Stoelverwarming voor een Passat zit op het Boordnet Stekker C pin 1 en bij een Superb op de witte stekker B pin 21 :huh:

Kan pas volgende week donderdag bij de dealer terecht om de stoelverwarming te laten coderen :angry: .

Wil het voor de tijd toch nog wel even testen.

De draad van het boordnet naar het regelapparaat van de stoelverwarming geeft die gewoon +12V ??

Dan zou ik daar dus gewoon even 12V op kunnen zetten voor een testje ??

post-1900-0-18098500-1355166921_thumb.jp

aangepast door Herald
Link naar reactie
Delen op andere sites

Antera,

De witte draad gaat van het boordnet ( stekker B - pin 21 )naar het regelapparaat van de stoelverwarming ( bij mij onder de stoel gemonteerd ).

Het regelapparaat van de stoelverwarming regelt e.e.a. voor beide stoelen. Ik denk dat het boordnet gewoon een soort "vrijgave" geeft om te mogen verwarmen

1Z0 959 772 regelt gewoon de hele stoelverwarmings regeling voor beide stoelen, eigenlijk is het gewoon een soort relais/triac regeling.

pin 1 naar passagiersstoel

pin 2 van boordnet stekker B nr.21

pin 3 +12V van zekering 37

pin 4 van clima pin 11 naar thermo voeler passagiers stoel

pin 5 naar bestuurdersstoel

pin 6 +12V van zekering 37

pin 7 massa

pin 8 van clima pin 10 naar thermo voeler bestuurderstoel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vrienden,

Eindelijk alles aangesloten van het weekend en het werkt 8-)

Door onwetendheid over de plek van het stoelverwarmings regelapparaat was ik iets van slag, maar heb toch doorgezet :angry:

Deze zit dus bij de relais achter het kleine opbergvakje links naast het stuur. Bij de huidige Passat zit deze dus onder de bestuurdersstoel. Ik heb zelf dit stoelverwarmings regelapparaat ook onder de bestuurdersstoel geklikt. Dit heb ik gedaan omdat ik een "standaard" kabelboom voor een Passat >2008 had besteld bij Kufatec in Duitsland.

Voordeel is dat je de hele kabelboom intact kunt laten, nadeel is dat je toch nog relatief veel draden moet ompluggen onder de bestuurderstoel. Om het toch eenvoudig te maken heb ik alle massa draden onder de stoel aan elkaar gesoldeerd zodat ik niet met al teveel draden de auto in moest ^_^

Hoe kan ik deze ombouw het beste op dit forum zetten ???

stoelschema Superb II.pdf

stoelverstelling CAN_bus.pdf

stoelverwarming vanaf maart 2008 (1).pdf

aangepast door Herald
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe