Ga naar inhoud

Bandenreparatieset en Reservewiel kit voor de Skoda (Yeti).


Carton Box
 Delen

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...

Veel nieuwe auto’s worden tegenwoordig standaard geleverd zonder een reservewiel en krik. De auto is dan standaard voorzien van een luchtcompressor en een bus bandenafdichtingsmiddel, de bus met het chemisch goedje bij lekke banden (bandenreparatieset).

Een reservewiel of thuiskomer is dan in sommige gevallen als optie bij de nieuwe auto te bestellen.

Veel mensen, zoals ik dat ook niet wist, weten vooraf niet waar je bij het gebruik van een bandenreparatieset mee rekening moet houden.

Hier zijn een aantal punten om mee rekening te houden:

1. Met een met bandenreparatieset gevulde band mag niet harder gereden worden dan 80 Km. per uur (info Skoda handleiding).

2. Beschadigingen aan de band groter dan 4 mm. kunnen / mogen niet gevuld worden met de bandenreparatieset (info Skoda handleiding).

3. Na reparatie met de bandenreparatieset moet ALSNOG de gevulde band zo snel mogelijk vervangen of gerepareerd worden (info Skoda handleiding).

4. Er zijn banden firma’s die gevulde banden niet repareren.

Firma’s die gevulde banden wel repareren kunnen de band soms niet repareren omdat het chemisch goedje in de band zich niet of moeilijk laat verwijderen voor de reparatie.

Je moet er dus onderweg rekening mee houden dat de kans aanwezig is dat de met de bandenreparatieset gevulde band moet worden vervangen door een nieuwe band (info banden firma's).

5. De Skoda bandenreparatieset heeft een beperkte houdbaarheidsdatum van 4 jaar (info op de bus).

Bij de Skoda Yeti die standaard is geleverd met een luchtcompressor en bandenreparatieset is het mogelijk om achteraf alsnog een reservewiel netjes achter in de achterbak te leggen, middels een zogenaamd ‘ Reservewiel kit ’.

Deze reservewiel kit dient om de vloer van de achterbak van de Yeti tot aan de drempel te verhogen en om het reservewiel in de uitsparing in de vloer te vervoeren zonder schuiven. De kit is eenvoudig zelf te plaatsen en ziet er netjes en verzorgd uit.

(Bij het plaatsen van de kit moet je de achterstoelen (naar voren) omhoog klappen. Let er op dat de stoelen dan niet uit zichzelf op je vingers terug vallen als je de kit aan het plaatsen bent.)

De reservewiel kit bevat: 3x schuim (ophoog) vormstukken, 1x krik + moersleutel, 1x bout om het reservewiel op de vloer vast te schroeven, 1x nieuwe (verhoogde) vloer voor in de achterbak.

De Yeti reservewiel kit is los en dus achteraf voor € 154,- incl. btw (excl.wiel, prijs 2012) bij de Skodadealer te bestellen onder artikelnummer: 5L0071108, reservewiel kit.

Bij de Skodadealer is natuurlijk ook de thuiskomer (195/60 R16 - 80 km.) voor €200,- incl. btw (prijs 2012) voor de Yeti te bestellen. Maar een goedkoper 2ehands wiel is natuurlijk ook mogelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe