Ga naar inhoud

Zonnepanelen


PC-fre@k
 Delen

Aanbevolen berichten

Mooi verhaal Ed, daar heb ik wat aan als ik ook over zou stappen. Leuk om te zien dat inzicht daadwerkelijk je gedrag verandert. 

 

By the way, ik snap je héél goed, qua kruipruimte... :D :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Altijd goed!
 

 

 

Uw energietarief is weer gedaald per 1 juli

De tarieven voor stroom en gas wijzigen meestal in januari en in juli. Voor de zesde keer op rij zijn onze leveringstarieven gedaald! Voor stroom met ongeveer 1% en voor gas met maar liefst 11%. Omdat u bij Eneco een contract met variabele tarieven heeft, profiteert u van deze daling.

Wat merkt u van de daling?
Uw termijnbedrag verandert niet. We verrekenen het voordeel van het lagere tarief in uw jaarnota. Meer weten? Ga naar eneco.nl/tarieven2015
of bekijk uw nieuwe tarieven op Mijn Eneco
.

 

 

Uw energiekosten op een rij

Uw leveringstarief per kWh en m³ gas is verlaagd met ongeveer 1% voor stroom en 11% voor gas.

De vaste leveringskosten voor stroom en gas blijven gelijk.

De overheidsheffingen op energie en de vermindering energiebelasting (heffingskorting) blijven gelijk.

De netbeheerkosten blijven gelijk.

 
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
On ‎22‎-‎4‎-‎2015 at 22:58, Snelle said:

Dat zou interessant kunnen zijn, maar zal wel een stevig prijskaartje hebben.

Tesla laat ons veel geld besparen met batterij voor heel huis

De bedoeling is dat met de gebruikte technologie het mogelijk wordt om stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen tijdelijk op te slaan. De batterij zou kunnen worden opgeladen met goedkopere nachtstroom, zodat deze energie juist overdag ingezet kan worden. Huishoudens zouden op deze manier enorm kosten kunnen besparen.

In Nevada wordt momenteel gewerkt aan een megafabriek, waar vanaf 2020 accu's worden gemaakt voor een half miljoen Tesla's per jaar. Het bedrijf zet dan ook zwaar in op de productie van eigen batterijen en dus ook voor Tesla's eigen elektrische auto's. Zo'n 5 miljard euro is geïnvesteerd in de fabriek.

Op 30 maart had CEO Elon Musk al getwitterd dat Tesla een 'groot, nieuw product' zou onthullen. Het zou dan niet gaan om een auto. "We gaan de Tesla thuisbatterij onthullen, de consumentenbatterij die mensen thuis of op op het werk kunnen gebruiken", aldus Musk.

Hoe krijg je dat er ooit uit Snelle? Ik lees op deze website:

De totaalprijs voor een werkend Tesla Powerwall systeem ligt tussen de 6095 euro en 6795 euro.

https://www.eneco.nl/actie/teslapowerwall/veelgestelde-vragen/

 

Nou mag je in NL tot in ieder geval 2020 salderen, maar als ik nu panelen neem dan dienen die ook na 2020 nog even mee te gaan.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet goed kijken wat je wil, wat er kan en wat de kosten en baten zijn voor zover mogelijk. Als je zelf voldoende energie opwekt, en óók voldoende energie kan opslaan, dan zou je ook kunnen overwegen om je woning los te koppelen van het electriciteitsnet, zodat je ook die kosten kwijt bent. Als je dan echter een storing hebt, moet je dus ook wel zelf zorgen dat het probleem voldoende snel wordt opgelost, dus je loopt wel een risico.

Daarnaast als huizen steeds meer losgekoppeld worden van het gasnet, dus is electriciteit als alternatieve warmtebron hoog nodig (om te koken, je warme water naar de gewenste temperatuur te verwarmen, of als energiebron voor je warmtepomp).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
On ‎27‎-‎7‎-‎2015 at 16:26, Wasmachineman said:

Geen zonnepanelen op mijn dak!

En GEEN slimme meter onder mijn dak !

Vorige week de aankondiging van de netbeheerder ontvangen, wanneer de slimme meter geplaatst zou gaan worden.

Niet dus, je mag volgens de wet namelijk weigeren.

Niet iedereen weet dat, om begrijpelijke redenen.

Ik heb mijn weigering kenbaar gemaakt, maar die wordt alleen in behandeling genomen, als je uit een beperkt keuze-menutje aangeeft, wat de reden is.

Ik heb aangevinkt "privacy"

De werkelijke reden is, mocht ik PV panelen willen installeren, dat de huidige ferraris kWh meter eerlijk saldeert en niet de onrechtvaardige methode van de slimme meter.

Een stok om mij te slaan, is de vooraankondiging, dat in de toekomst het piek en daltarief niet meer zal worden toegepast.

Ook werd gemeld, dat mijn keuze gerespecteerd werd, maar gratis plaatsen kan ik wel vergeten.

 

 

 

 

aangepast door hobbel de bobbel
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur ago , EdK said:

die frank geen slimme meter.........
En ze mochten alles van je weten ??

Of is er iets ernstig onlangs gebeurd dat je hiervan afgestapt bent....

Dit is inderdaad de reden dat ik nieuwsgierig ben. Overigens kan je de communicatiemogelijlgeid van de meter ook gewoon uitzetten, zodat uitlezen op afstand onmogelijk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt niet de communicatiemogelijkheid (laten)  uitzetten, maar, zoals dat dan heet, je kunt hem wel administratief (laten) uitzetten.

Overigens heb ik niets tegen zonne-energie, integendeel.

Mijn zonneboiler doet alweer 15 jaar trouwe dienst, maar dan zonder last te hebben van onredelijke teruglevertarieven.

Er zijn aanwijzingen, dat de terugleververgoeding binnen afziebare tijd 0 zal worden.

Zolang er nog geen betaalbare accu's leverbaar zijn, niet teveel PV panelen aanschaffen, beter iets te weinig, later bijplaatsen kan altjid nog.

 

 

 

aangepast door hobbel de bobbel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach het punt is dat je vroeg of laat toch eraan vast zit ..... en dan mag je zelf de kosten van het plaatsen gaan betalen.....
En ik heb dan sinds korte tijd ook een slimme gas en Kwh meter, en wat betreft het verbruik zie ik geen verschil tov de domme meters in mijn verbruik.
Wel monitor ik zelf ook live mijn meters met een P1 uitlees kastje die ik heb aangeschaft ( niet bij nuon / liander )
En als ik die waardens die ik registreer bij elkaar optel en spiegel tov de 2 maandelijkse brief van Nuon met de verbruikte waardens, dan zit daar voor mij nul verschil in.

 

En door het zelf kunnen monitoren met de laptop van de verbruiken per uur / dag / week / maand / jaar ben ik zelfs zuiniger geworden met verbruik doordat je denkt alles uit te hebben en dan toch nog een bepaald verbruik meet.
Dus ga je zoeken en kom je er simpelweg achter dat je toch nog bepaalde dingen hebt aanstaan die in geheel niet hoeven aan te staan.

Dus tsja het heeft ze voordelen ook , maar met panelen kan ik me voorstellen dat je zolang mogelijk gebruik wil maken van de oude meters....
Alleen als je uiteindelijk toch op slim over moet in de toekomst , dan kan het zomaar zijn dat je zelf voor die kosten gaat opdraaien !
En om één of andere reden zijn die kosten altijd veels te hoog.......

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

13 minuten geleden, EdK said:

Dus tsja het heeft ze voordelen ook , maar met panelen kan ik me voorstellen dat je zolang mogelijk gebruik wil maken van de oude meters....
Alleen als je uiteindelijk toch op slim over moet in de toekomst , dan kan het zomaar zijn dat je zelf voor die kosten gaat opdraaien !
En om één of andere reden zijn die kosten altijd veels te hoog.......

Maar waarom zou in de toekomst een elektriciteitsbedrijf er opeens geen belang meer bij hebben dat jij een slimme meter hebt? Dat belang heeft het nu toch ook?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Just now, Skoody Boo said:

Maar waarom zou in de toekomst een elektriciteitsbedrijf er opeens geen belang meer bij hebben dat jij een slimme meter hebt? Dat belang heeft het nu toch ook?

Uiteraard, maar nu krijg je gratis "" aangeboden om over te schakelen.
En nu pakken ze een complete straat / woonwijk in één keer.
Dit word uitgevoerd door ingehuurde installatie bedrijven ( althans was hier het geval )
En straks dan moeten ze voor jou ( als je op oud blijft zitten nu ) apart een monteur langs sturen en dan kun je er bijna vanuit gaan dat je hiervoor kosten gepresenteerd krijgt. ondanks dat zij er gewoon voordeel van hebben...

Maar goed de tijd zal het uitmaken ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is ook zo, de kosten zijn dan natuurlijk hoger dan nu.

 

Ik zit ook nog te denken: dit is nu de eerste generatie slimme meters. Er zal nog wel eens een volgende generatie komen. Smart grids, accu's in huizen en auto's, variabele stroomprijzen....  dat gaan die slimme metertjes van nu in de toekomst toch ook niet rooien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe