Ga naar inhoud

lego -> back in time


MarcoO2
 Delen

Aanbevolen berichten

Dat ken ik, dat niet snel genoeg lopen. Ik koppelde (toen ik nog een kind was) een batterij van een professionele boormachine aan mijn telegeleide auto als tuningproject. Het lukte nog ook. Alleen gingen die achterwielen zo hard spinnen dat ik na één ritje al het profiel van mijn banden gereden had. Ik had de motor ook nog gloeiend heet gereden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erik , tunen hebben we een ander topic voor hoor ! 8-)

dat ik na één ritje al het profiel van mijn banden gereden had.

Constant heeft het al vaker gezegd, nooit winterbanden zomers gebruiken !

Je rijd zo het profiel eraf ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ skoody: leuk verhaal! Ik zou het je niet nadoen denk ik. Gaaf om er een zelfbouwprojectje van te maken!

Wel zonde dat die boel nu staat te verstoffen. Mocht je het niet voor t nageslacht willen bewaren.......... ;-)

  • Like 1
  • Downvote 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als'k tijd heb zal ik nog wat fotootjes plaatsen. Het fysieke (niet digitale) deel ben ik voorzover ik gekomen ben best tevreden over.

Het was een verdomde mooi idee, maar het werkte helaas niet helemaal :lol: Bij nader inzien had ik beter eerst een onderzoeksprojectje kunnen doen, en dat heb ik voor veel mogelijke problemen ook gedaan, maar deze bottleneck had ik niet voorzien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er heeeeeel veel uren mee doorgebracht :P

Pas nog opgezweept door de interesse van mijn neefje. Daar ons oude lego bij hun verstopt en verspreid lag (apart verhaal, maar goed) besloten zelf maar een flinke zak lego (Marktplaats) te kopen. Heb behoorlijk veel op de kop kunnen tikken voor een prikkie. Heb daarna bakken gekocht en alles uitgezocht. En hoewel dat veel werk was, is het toch weer leuk om eens te doen.

Nadeel is wel dat mn neefje zowat fantasieloos is. Dus dan moet ik opeens zelf weer aan de bak.

Eerste is uit een boekje, 2e is zelf gemaakt. Neefje het gebouw (wat volgens hem geen dak hoefde, was te veel werk) en de vrachtwagen met werkende trekhaak en achterklep is natuurlijk door mij gemaakt :P Verder wil hij overal 1001 lampjes op plakken, alle poppetjes op de plaat, paard, haai, kan allemaal. Maar echt iets bouwen en er dan mee spelen ho maar. Hij heeft thuis nu wel zo'n nieuwe vrachttrein (elektrisch), gaaf ding maar vraag me af hoe vaak hij daar mee gaat spelen-spelen.

post-2-0-52834500-1347017428_thumb.jpg post-2-0-18884100-1347017432_thumb.jpg

Hmm, sorry marco. drukte perongeluk op de verkeerde knop... zal je elders weer +1 geven :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat volgens hem geen dak hoefde
Verder wil hij overal 1001 lampjes op plakken, alle poppetjes op de plaat, paard, haai, kan allemaal
Nadeel is wel dat mn neefje zowat fantasieloos is

hoe kun je de laatste Quote nou schrijven als je de andere twee ook schrijft ?

dag joch heeft een rijke fantasie hoor !

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou, hij doet er verder niks mee. Hij plakt ze gewoon zoals hij ze pakt, en dan op de dichtstbijzijnde plek. Dus niet, dat het sirenes moeten voorstellen, of een haai die zwemt. Neem gewoon een plaat en een berg onderdelen, dan druk hij zo die hele plaat vol. Als hij klaar is (2,5 minuut) dan is hij er ook meteen klaar mee. Hij kan er niet mee spelen of zo, maar goed ook want wat hij maakt is meestal een willekeurig kunstwerk zonder functie. Alleen de Wii dat kan hij wel. Dus misschien isdat ook fantasie, maar dan bedoel ik die andere waar je iets maakt (al is het nog zo lelijk) waar jij zelf iets bij voorstelt, om er daarna mee te kunnen spelen.

Ik wil hem wel een keer uitlenen :P Als hij namelijk niet op wii kan/mag is het mooiste. "ik heb niks te doen", "ja maar dat wil niet", "dat is saai", enz enz. Daar had ik vroeger met die berg lego geen last van hoor, totaal niet zelfs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de gele steentjes bij de neus horen rood natuurlijk. Zijn ze inmiddels ook. Maar eerst bouwen in de kleur die je hebt, en pas bestellen als het bevalt is goedkoper. Ik heb geprobeerd de modernere "technic panels" te combineren met ouderwetse stenen (de koplampen zijn caravan-ruitjes).

Met lego spelen is sinds internet anders, je bouwt niet met de stenen die je hebt, maar bedenkt op basis van de stenen die er bestaan, en bestelt wat je nodig hebt. Deze site is de legostenenbijbel: http://www.peeron.com/

Ik heb in dit project wel vals moeten spelen: ik heb aluminium "lego"-balken gebruikt, omdat anders op deze schaal niet een frame te bouwen is dat voor alle ruimtelijk in te passen te bedienen functies het gewicht van de motortjes kan hebben.

De vering ophanging van de voorwielen komt uit deze set, maar dan met 3 keer zoveel veren.

post-564-0-65574300-1347047787_thumb.jpg

post-564-0-76057700-1347047832_thumb.jpg

post-564-0-59773800-1347047875_thumb.jpg

post-564-0-36550900-1347047918_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spul heeft wel een vooruitgang doorgemaakt, vroeger inderdaad met een motor op 4,5v, met een draadje, nu zitten er 4 motoren in die je via infrarood bestuurd.

Zoals deze. http://www.brickset.com/detail/?Set=8275-1

Nadeel van jouw set vind ik wel er veel functies gecombineerd zijn, waaronder ook functies die zich niet lenen voor aan/uit knopjes. Toch geven de meegeleverde infrarood-ab's alleen maar de aan-uitoptie.

Wat dat betreft lijkt me deze ab een erg goede aanvulling op jouw set, dan wordt het model ook gecontroleerd bestuurbaar:

http://www.brickset.com/detail/?Set=8275-1

Met deze heb je 4 frequenties, en kan je per frequentie tegelijkertijd 2 motoren bedienen met 7 power-trappen. Er zit ook een knop op om direct naar uit te gaan, zonder te draaien. Ik vind deze erg lekker werken, en dan haal je ook echt alles uit de infraroodmogelijkheden.

Een stap verder is dat je een infraroodzendertje voor aan de NXT + NXT er bij doet, dan kan je de graafmachine voor tijdspannes en snelheiden ook programmeren. Helaas zitten er geen draaihoeksensors in deze motoren, dus echt goed programmeren gaat hem niet worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi, al die Lego arbeid, er is veel moeite voor gedaan en dat heeft wel iets.

zolang je elke 25/1000 seconde een voorspelling doet voor de volgende 25/1000 seconde moet het maar mogen Hobbel :)

Begrijp ik dat dit onze frequentie is, onze sluitertijd, qua waarnemen ?

Voorspellen zou dan een koud kunstje worden, heel iets anders als "iets zien aankomen" :)

aangepast door hobbel de bobbel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe