Ga naar inhoud

lego -> back in time


MarcoO2
 Delen

Aanbevolen berichten

ik kwam vandaag in Middelburg een winkel tegen met een enorm lego-assortiment. Vroeger had ik heel veel (technisch) lego, dus was pure nostalgie voor mij.

Heb mezelf een stap terug in de tijd gegund en ben naar buiten gekomen met een grote doos lego technics, zoals dat tegenwoordig heet. Doos nr 8043, een grote shovel/ graafmachine. Ook leuk voor Joost, later... ;-)

zijn er nog meer (ex)lego-liefhebbers hier? 't spul is er niet goedkoper op geworden, trouwens!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb twee jaar terug nog een heel arsenaal aan sets, losse steentjes, sensors voor mindstorms, motors etc. ingeslagen. Voor dat bedrag kun je wel een klein wagenparkje tunen.

Die doos die jij hebt gekocht is een die thuishoort in het rijtje van beste sets, als je kijkt naar het aantal functies. Ik ben weer afgehaakt inmiddels, maar als ik door zou gaan moet deze inderdaad echt in mijn verzameling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zolder dus Menno ! :P

Wel technisch Lego was er in mijn jeugd nog niet en we moesten het doen met de gewone LEGO

En ja ik heb het ook nog steeds op zolder staan voor als er neefjes over de vloer komen en hun elektronische spelletjes vergeten zijn mee te nemen.

Had wel ander technisch speelgoed dat een tegenhanger was van Lego, alleen kan ik ff niet op de naam komen

en uietraard had ik de elektrodoos waarmee je schakelingen kon maken zodat er een motortje of lampje ging branden

zaten alleen geen stekker bij :onzeker:

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee Mecano speelde ik altijd bij me neefjes mee.

Dit was van grijs kunstof en kon je ook in elkaar klikken en was ook op technische basis

was een tegenhanger van Lego , en volgens mij is het nog steeds verkrijgbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, die lego technics was/is wel leuk. Onlangs ook nog eens uitgehaald, naar aanleiding van een opruim-actie op de zolder van de ouders. Die van mij waren trouwens dozen van voor mijn tijd, 1980 tot 1982 en dat heette ook al lego technics.

Ik ben er in geslaagd van een differentieel en kettingspanner te bouwen :P. Die oude motortjes, die indertijd draaiden op 3 van die grote LR14 batterijen, liepen trouwens ook goed op een gsm batterij :)

Je wordt het wel snel terug beu, vind ik.

aangepast door The bone collector
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben er in geslaagd van een differentieel en kettingspanner te bouwen :P. Die oude motortjes, die indertijd draaiden op 3 van die grote LR14 batterijen

Had ook zo'n 4,5 volt motortje. 2 jaar geleden 1 bijgekocht, kan in serie prima gecombineerd met de NXT.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds het betonnen Lego-gevormde roadblock voor mijn garage, ben ik niet meer in de stemming.

En dat kwam alleen maar omdat je ze niet kon tillen met de blote handjes !

wordt tijd voor een legoland vakantie, krijg je weer een kinds gevoel over de blokjes. 8-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

leuk, ik ben dus niet de enige volwassene die nog enthousiast wordt van Lego. Dit was ook echt een set waarvan ik dacht 'die moet ik hebben'. Spul heeft wel een vooruitgang doorgemaakt, vroeger inderdaad met een motor op 4,5v, met een draadje, nu zitten er 4 motoren in die je via infrarood bestuurd. Cool!

@ skoody: waarom ben je afgehaakt? Geen tijd/zin/geld, andere prio's?

Link naar reactie
Delen op andere sites

je kent het ook ?

blokkies waren net zo grijs als de pluggen van ze.

en als mijn geheugen nog goed functioneerd dan heb ik hiervan een bouwkraan die als goed is ook nog op zolder staat

net als de happy hunter sleper radiografisch zelf gebouwd

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ skoody: waarom ben je afgehaakt? Geen tijd/zin/geld, andere prio's?

van alles wat, maar het grootste probleem bleek dat het me niet lukte om de NXT efficient genoeg te programmeren om signalen van een playstation joystick om via twee motoroutputsplitter vier motoren hetzelfde te laten doen.

Ik had een kraantruc bedacht met "dubbele achteras", 4 onafhankelijk verende achterwielen, maar dan per achterwiel een NXT-motor. Dat heeft als voordeel dat de vering onafhankelijk kan, dat je een cruise control kunt inbouwen, en dat je een "digitaal differentieel" zou kunnen maken m.b.v. een stuurhoeksensor (ja, die zit er ook op). Met de playstation kun je dan de gewenste draaisnelheid aangeven, die die motoren gaan aanhouden met een soort cruise control, een PID-regeling. Je stuurt dus niet meer of minder power, dat de hoeveelheid power bedenkt het ding zelf, aan de hand van de door jou gewenste snelheid.

Probleem is alleen dat die 4 onafhankelijke PID-regelingen tegen elkaar in gingen werken. Ik moest dus het zo programmeren dat de toename/afname van de power werd bepaald niet op basis van de countjes van elke motor onafhankelijk, maar op basis van het gemiddelde daarvan. En dat zag ik niet zitten, aangezien die PID-regeling min of meer was voorgeprogrammeerd, en ik onvoldoende doorgrondde hoe dit werkte, en waar nou die parameters van die countjes van die NZT-motoren te vinden waren.

Het zou nog wel kunnen als ik het zou versimpelen, maar dan moet ik een kraanwagen met enkele achteras moeten bouwen, maar daar had ik geen zin in.

Dus hij staat nou boven te verstoffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nostalgie komt boven... B)

Van Meccano tot Märklin treinen.

Was toch mooi speelgoed, had ik nooit weg moeten doen, schijnt tegenwoordig heel wat waard te zijn.

Ik had destijds deze motor:

m5.gif

voor m'n Meccano projecten, compleet met versnellingsbak.

Alleen op die ordinaire 6V liep 'ie niet snel genoeg. Dus moest 'ie getuned worden (alleen heette dat toen anders). En voila, een PWM regeling gebouwd voor dat ding (geloof via een schema uit de Elektuur). Nu had 'ie veel meer trekkracht en draaide 'ie veel harder! :lol: Maar zo hard, dat er in die gearbox op een gegeven moment wat tandjes afbraken en ik de koolborstels moest vervangen.

Zo zie je maar weer, tuning heeft gevolgen! :lol: :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe