Ga naar inhoud

Wasmachineman op weg naar vakantie adres


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

1 uur terug, Rosinfield zei:

Probleem is ook dat men zich te snel rijk rekent en allergisch lijkt voor enig inzicht in exponentiele groei. Wat nu weer blijkt. 

Een dergelijke - voor dit soort alpha-mensen -  hoogst cognitieve benadering vraag ik niet eens.  Bij de keuze tussen sneller en langzamer versoepelen zou een trial & error leerstijl al een beter resultaat opleveren dan wat we nu zien. Je hebt ook alpha's die na een tijdje een idee ontwikkelen welke beta het bij het het vaakst bij het rechte eind had. Ook dat is te moeilijk. 

Onderbuikgemiddelde. Dat is het enige wat men aan "wiskunde" beheerst. 

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Captain Hook In het verhaal van je link mis ik nog wel wat enorme nadelen:

- vervuiling van het milieu, wordt onder het mom van kosten bij het Angelsaksich model veel vaker getolereerd dan bij het Rijnlands model (denk rapporten over Tata Steel in IJmuiden, Chemours/Dupunt in Papendrecht/Dordrecht, of Amsterdamse 'slimme' handelaren die giftige olieproducten naar Afrika exporteren om maar wat voorbeelden te noemen.

- ontwikkeling van echt nieuwe techniek gaat bij Angelsaksisch model juist langzamer: research wordt vooral als kostenpost gezien, en de uitkomst en opbrengst van research is altijd onzeker. Een voorbeeld om dat duidelijker te maken: eind jaren 70 heeft Philips de beeldplaat ontwikkeld en op de markt gebracht. Dat was een behoorlijke mislukking, maar de afgeleide CD en alle afleidingen daarvan waren een wereldwijde hit. Dit geeft mooi aan dat iets wat geen succes geworden is, met een kleine aanpassing alsnog een kassucces kan worden. Een ander voorbeeld: de bedenker van de spaarlamp, kreeg bij Philips Research op een gegeven moment een verbod om nog aan spaarlampen te werken. Betreffende medewerker wist apparatuur in de spelonken (eigenlijk de kelder) van het laboratorium veilig te stellen, en daar kwam uiteindelijk de spaarlamp uit. Die spaarlampen zijn steeds verder ontwikkeld, en op een gegeven moment is dat geleidelijk overgegaan naar Ledverlichting. Ook weer een voorbeeld dat het extreem moeilijk is om vooraf te zeggen welke ontwikkelingen een succes worden.

Het doorontwikkelen van een bestaand iets, gaat meestal wel sneller onder het Angelsaksisch model. Een doorontwikkeling (development) is veel voorspelbaarder qua uitkomst, kosten en duur van het project, en is daarom vaak nog wel er door te krijgen bij het verantwoordelijk management.

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, Cordoba zei:

@Captain Hook In het verhaal van je link mis ik nog wel wat enorme nadelen:

- vervuiling van het milieu, wordt onder het mom van kosten bij het Angelsaksich model veel vaker getolereerd dan bij het Rijnlands model

 

Ehhh... Het staat toch beschreven in het verhaal bij die link:

Wat is er mis met het Angelsaksische model?
Als geld de enige maatstaf is en de aandeelhouder de baas, kunnen andere waarden als het milieu, morele overwegingen, werkplezier, de solidariteit tussen bevolkingsgroepen, duurzaamheid van de onderneming et cetera, gemakkelijk in het geding komen.

 

En wat men als voordeel van het Angelsaksische model beschrijft:

Voordelen van het Angelsaksische model
Ook het Angelsaksische Model heeft niet alleen maar nadelen, maar ook een paar duidelijke voordelen. Het is in dit model bijvoorbeeld volstrekt helder waar het om draait, namelijk om geld, en dat is ook nog eens heel goed meetbaar. Wie zijn best doet en excelleert, krijgt doorgaans loon naar werken en kan zelfs heel veel geld verdienen.

vind ik juist een NADEEL. Want één ding is wel duidelijk; die zucht naar poen, leidt tot allerlei perverse ellende. Waarbij (economische) macht ook nog eens corrumpeert. 🤑

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ben ik trots op! 

F53D7F3A-2A8A-4CFD-9D8F-3E7D18D3280A.jpeg

Vorige heb ik verwijderd want alcohol is niet altijd wenselijk op een foto dus dat glas heb ik eerst opgedronken. 🥂

10 minuten geleden, Skoody Boo zei:

Beter Frank, beter.  We gaan van horizonverbredend naar geestverruimend.  Altijd goed. 

Hier zitten wij dus even niet op hetzelfde level hahaaa! Geestverruimend doe ik bij de volgende foto inclusief. 

Hoeveel mb heb ik trouwens over hier om nog meer te uploaden??

4EB4B7D9-6B8D-48B7-BE83-A4892CCE234F.jpeg

Deze laatste foto is een mooi samenspel van geestverruimende zooi, ondergaande zon en Italiaanse flair op een Tsjech?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu zijn we voor jou speciaal een stukje aan het toeren, Boo!

F1A7983D-78EE-4221-9412-477A128DF10C.jpeg

20 minuten geleden, Skoody Boo zei:

Je hebt een mooi uitzicht op de zee, Frank. Prachtig. 

Daarom komen we hier al 12 jaar op vakantie. En je kunt hier zo de zee in lopen ook. Zal ik morgen even fotograferen. 

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Patat in Italië ????
Kom op jongens, die gasten zijn goed in pasta's en pizza
Maar laat de belgen en de hollanders zich nou bezig houden met de patat...

Haal me zak patat wel ff op damrak......dat is DE patatboer van A'dam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe