Ga naar inhoud

Politiek! Altijd wel wat over te melden? Doe het dan hier!


Sodela
 Delen

Aanbevolen berichten

Tsja, nieuwe regering = nieuw geluk? Ben bang van niet.

Na het debacle met dat "feestje" van ziektekosten is wel weer pijnlijk duidelijk geworden met wat voor een getallen goochelaars we het te maken hebben. Dat Rutte niet kan rekenen wisten we al. Die had gelukkig een behoorlijk minister van financiën die wat minder politiek was en wat meer van de inhoud. Maar nu hebben daar 4 figuren bij mekaar gezeten die nu over nog meer gaan. Achteraf kunnen ze geen van allen zeggen waarom, wat en hoe het gaat uitwerken. Het enige wat "optimistisch" stemt is, dat één van de verklaringen was dat met de minder verdienenden moest helpen vanwege de maatregelen die nog komen.

Hans Klok en David Copperfield mogen zich nu wel zorgen beginnen te maken, krijgen ze nu wel erg zware concurrentie van goochelaar van wie niemand begrijpt wat ze nu precies doen ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad zijn de prijzen daar wel gestegen, maar hun financiering is er compleet anders dan in Nederland.

In Nederland is financieren met het extreem veel vreemd vermogen (=hypotheek voor rond 100% omwille van de aftrek van de rente) terwijl in de Duitstalige landen bijna altijd minimaal 40% eigen vermogen in de aankoop zit. Dat heeft weer te maken met het "vooraf" financieren door de staat van het Bausparen: fiscaal aantrekkelijk sparen met "woonbestemming". In feite is het een gebonden spaarloonsysteem (vermögenswirksame Leistungen) waarbij je tot een bepaald bedrag spaart met je loon en dan een hypotheek kunt krijgen voor een restbedrag tegen vooraf bepaalde condities (Bauspardarlehen) wat je weer kunt aflossen met je "spaarloon". Let op het fundamentele verschil met Nederland, niet je schulden worden fiscaal gestimuleerd maar je aflossing! Werkt in de praktijk erg goed.

De woningmarkt is er dan ook veel minder speculatief dan hier. Je kunt namelijk je Bausparvertrag niet zomaar meenemen naar een ander huis. Daarom verhuizen Duitsers bijna nooit en kan het goed zijn dat ze hun eerste huis ook hun laatste is!

De laatste tijd zie je echter wel in toenemende mate dat mensen hun spaargeld in vastgoed beleggen uit angst voor de eurocrisis. Dat zorgt ook daar voor flink stijgende vastgoedprijzen. Er wordt dan ook stevig gebouwd! Door de relatief lage risico's die de banken daar lopen draaien die de geldkraan ook niet dicht. Vergeleken met Nederland zij de prijsstijgingen erg matig, gewoon inflatieniveau terwijl het in Nederland soms wel eens met >= 10% gegaan is (wat dus nu weer leegloopt)...

Andere bijzonderheid: in die landen worden veel huizen casco opgeleverd en bouwen de eigenaren het zelf af. Tendens wordt iets minder, maar op het platteland nog heel normaal. Rijdt er maar eens rond (tijdens het winkelen ;) ), dan zie je veel nieuwe huizen die nog niet "af" zijn terwijl er al wel mensen in wonen. In het weekeinde en 's avonds wordt er behoorlijk geklust.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, het Nederlandse systeem heeft zijn beste tijd gehad! En die anderen zijn zo dom nog niet...

Financieel Nederland weet dat eigenlijk al lang, maar niemand durft de consequenties te trekken. Een jaar of 2 geleden begon men (de banken) voor het eerst openlijk de discussie aan te zwengelen dat het niet langer verder kon. Dit vooral ingeven door het mogelijke afwaarderen van de portefeuille. De politiek (VVD voorop) heeft dat H woord altijd in de ban gedaan, maar de risico's voor de banken zijn dus oncontroleerbaar geworden. Maar in tegenstelling tot de VS kun je in Nederland niet zomaar je sleutel inleveren en heb je geen restschuld meer. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten...

Het is een jaar of 10-15 geleden verworden tot piramidespel met een gewijzigd doel. Was de intentie van de hypotheekrenteaftrek het bevorderen van het eigen woning bezit is het ontaard in een blindstaren op maximale aftrek zonder rekening te houden met de risico's. Net als de financiële crisis heeft inhaligheid het verstand op nul gezet als het om risico's en reële waardebepaling gaat. Deze perverse prikkel zit nog steeds in het systeem zolang de aftrek blijft bestaan en boontje niet om zijn loontje komt/ er een vangnet is.

Wie namelijk gelooft dat prijsstijgingen van 10% normaal zijn en eeuwig doorgaan terwijl alle andere parameters van de productiviteitsstijgingen (loon, inflatie etc.) maximaal 2% zijn heeft niet opgelet in de eerste les van economie. Een simpel rekensommetjes leert immers dat je 8 keer je bruto jaarsalaris met 2 inkomens nooit binnen 30 jaar kunt terugbetalen als je ook nog eens een aflossingsvrije hypotheek (wat een uitvinding) hebt. Logische conclusie, je moet je eigendom verkopen aan het einde van de rit.

Maar laten we wel wezen, we hebben gewoon grotendeels op de pof geleefd door onze vermeende overwaarde te verzilveren (ook al zo'n Nederlandse uitvinding). Nu bestaat echter het risico de goeden onder de kwaden moeten lijden als het piramidespel in elkaar zakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

http://omroep.vara.nl/media/216578

Ik zat dit net even terug te kijken, over het Turkse pleegkind bij dat lesbische stel. Eigenlijk vind ik dat de bemoeienis van de Turkse overheid met een Nederlandse aangelegenheid veel te ver gaat. Ben ik daar nou de enige in? Al is het misschien vooral een hype veroorzaakt door Turkse media?

De bevraging door Jeroen en Paul van advocaat-met-Turkse-achtergrond Yasar Ozdemir had van mij wel wat steviger gemogen. Het beeld wat deze advocaat schetst: Het is allemaal heel logisch dat de Turkse premier zich er mee bemoeit, "de Turken" willen alleen maar dat Jeugdzorg wat meer rekening houdt met hun achtergrond and that's it. Zou dat echt zo zijn? Ik vind het contrast met het totale gebrek aan nuance in het Turkse media-fragment wel heel erg groot (keert zich m.i. tegen de uithuisplaatsing an sich), maar daar wordt nauwelijks over doorgevraagd.

Ik gooi er maar eens een stelling in:

Eigenlijk zie je aan dit voorval dat Geert Wilders gelijk heeft dat dubbele paspoorten een probleem zijn; Nederland heeft zich op deze manier toch maar te schikken naar Turkse inmenging in een binnenlandse aangelegenheid.

Let op hé, het is maar een stelling. Ik probeer het voor mijzelf wat scherp te krijgen, maar ik vind het gewoon een lastige.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk vind ik dat de bemoeienis van de Turkse overheid met een Nederlandse aangelegenheid veel te ver gaat. Ben ik daar nou de enige in? .

Nee, je bent niet de enige. En ja, deze problemethiek is mede te wijten aan de dubbele nationaliteit, zelfs al is die vele Turken opgedrongen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel eens turkse collega's gehad ?

Wel dan moet je eens proberen met ze over homo sexualiteit te praten.

Wel dit is onbegonnen werk en ga je niet uitkomen al haal je honderden voorbeelden naar voren.

Het is de cultuur die dit veroorzaakt en geeft te meer aan hoe vrij en liberaal wij hier uiteindelijk leven.

En tsja als de turkse mensen dat hier al hebben dan kun je het van de regering helemaal verwachten.

En dat het een interne aangelegenheid hier is dat zullen ze maar moeten respecteren.

En denk dan ook dat onze regering ons standpunt moet uiten en voor de rest er niet meer op reageren.

Want anders wordt het veels te veel voer voor een Wilders en dat soort figuren

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat mensen moeite hebben met homoseksualiteit vind ik nog niet eens zo'n ramp, dat Jeugdzorg daar rekening mee houdt bij het zoeken van een pleeggezin mag van mij ook, maar dan wel slechts als tegemoetkoming aan de biologische ouders en niet aan de eisen van een regering van een land waar de scheiding van moskee en staat misschien wel wat duidelijker mag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kneep zit hem natuurlijk idd in de volstrekt verwerpelijke anti-homo mentaliteit van deze en gene. Je ziet dat ook - hier is dat zelfs mede in het spel dacht ik- als het gaat over het opgroeien van kinderen bij een homo-stel. Volstrekt op niets gebaseerde vooroordelen dat dit om een of andere reden niet goed zou gaan (ja toegegeven, hooguit de misselijke reacties van de omgeving). Jeugdzorg maakte zich liever druk om kinderen die worden mishandeld of verwaarloosd. In veel gevallen kraait daar geen haan naar, bv kinderen zonder ontbijt naar school sturen, te kust en te keur toegeven aan hun verlangen naar zoete frisdrank en junkfood en het tot 's-avonds laat op straat laten zwerven. Als de ouders maar geen homo's zijn, want dan gaat het mis. Onze "beschaving" heeft hier helaas nog een lange weg te gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het bovenstaande moet "jeugdzorg" worden vervangen door "men".

En ja, die dubbele nationaliteit zou moeten komen te vervallen. Je kunt gewoonweg niet Turk en Nederlander zijn, dat statement zou Nederland keihard moeten maken. Een hoop verwarring en ellende wordt daarmee voorkomen of verminderd.

aangepast door Rosinfield
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is hier ook gebeurd hoor. De moeder is voorafgaande aan de uithuisplaatsing met het jongetje bij het ziekenhuis langs geweestomdat zij zijn arm had gebroken,. Soortgelijke voorvallen tav twee van haar andere kinderen. Ik vind dat je dan idd geen recht van spreken meer hebt en blij mag zijn dat er zulke goede mensen zijn die voor je kind willen en kunnen zorgen, lesbisch of niet

Link naar reactie
Delen op andere sites

In veel gevallen is dat geen keuze, maar een bepaalde onmacht. Ik vind het dan weer te ver gaan dat biologische ouders dan alle zeggenschap verliezen. Maar de wensen zouden wel op een iets bedeesder toon kenbaar gemaakt mogen worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In veel gevallen is dat geen keuze, maar een bepaalde onmacht. Ik vind het dan weer te ver gaan dat biologische ouders dan alle zeggenschap verliezen. Maar de wensen zouden wel op een iets bedeesder toon kenbaar gemaakt mogen worden.

Da's een leuke! "onmacht" is zo'n heerlijk rekbaar begrip. Soms is er echt onmacht, maar soms vinden mensen het ook wel heel handig in in een onmachtsituatie te (blijven) zitten. Soort slachtofferrol, zeg maar. Onmacht en onwil liggen soms behoorlijk dicht bij elkaar. Moet het kind daar dan de dupe van zijn? Wat mij betreft niet - het kind heeft immers écht geen keuze.

Vergeet ook niet dat je niet zomaar uit de ouderlijke macht wordt gezet. Daat gaat een heel scala aan minder verstrekkende maatregelen aan vooraf. Pas na herhaald en onverbeterbaar gedrag wordt een kind uit huis geplaatst.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Onmacht en onwil liggen soms behoorlijk dicht bij elkaar. Moet het kind daar dan de dupe van zijn? Wat mij betreft niet - het kind heeft immers écht geen keuze.

Nee, maar het gaat mij er ook niet om de uithuisplaatsing ter discussie te stellen, maar meer om of biologische ouders dan ook niet enige zeggenschap mogen hebben. Dat onmacht soms/vaak dicht bij onwil ligt begrijp ik, maar je zolang er gevallen zijn waarbij er wel duidelijk van onmacht sprake is, kan je het niet altijd op onwil afschuiven. Bij duidelijke gevallen van slachtofferrolkoesteren heb ik ook niet zo'n moeite met een zeggenschap van 0, maar het is niet altijd zo makkelijk om onmacht en onwil van elkaar te onderscheiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juist omdat het niet zo makkelijk te onderscheiden is, zou ik (als ik dan toch iemand het voordeel van de twijfel moet geven) dat eerder aan het kind geven dan aan de ouders.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe