Ga naar inhoud

Symboliek achter Skoda logo?


robmcroy
 Delen

Aanbevolen berichten

Tja, vooruitgang gaat in dit geval van 3d naar 2d. De oorspronkelijke 3d versie heeft toch het meest weg van een vogelbeest.

12990144399q1yzV.jpg

Skoda_Logo008.jpg

De 2d versie kan je ook een indiaan met verentooi in zien, waarbij zijn neus en de pijl van zijn boog elkaar overlappen. Er is in ieder geval een pijl, want er is ook een staart van de pijl te zien. Als we vervolgens de indiaan weer wegdenken is er maar 1 conclusie mogelijk:

Het Skoda-logo symboliseert een pijlstaartvogel. Logisch toch?

2006-08-08%20-%20Grauwe%20Pijlstaartvogel%20vliegt%20recordafstand.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hello Skoody Boo, je bedoeld de pijlstormvogel vermoedelijk, die komt alleen voor in de gebieden rond de Stille oceaan. Zie niet goed in wat dat met Skoda in Tsjechië als verband heeft. De pijlstormvogel vliegt wel gemakkelijk 64.000 km per jaar, misschien een hint naar de hoge kwaliteit van de Skoda's nu.

Mvg,

Link naar reactie
Delen op andere sites

...of stormvogel slaat op het feit dat sommige Skoda-rijders zich moeiteloos een topic-doolhof in laten zuigen....

twister2.gif

Verdere info over de Anas Acuta hier: http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/vogelgids/zoekresultaat/detailpagina/q/vogel/166

Nee sorry, mijn serieuze antwoord is dat ik het niet weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zat er volgens http://skoda-auto.com/en/about/tradition/logo/Pages/Logo.aspx toch niet ver naast.

ŠKODA Logo (1926-1990)

The logo with the famous “winged arrow” was first used in 1926. Its origin is shrouded in mystery, sometimes the author of the idea (the stylised head of an Indian wearing a headdress with five feathers) is said to be the commercial director of ŠKODA Plzeň, T. Maglič. The blue and white circular logo, which is completed by a right-moving winged arrow with a stylised pinion, is currently used on some original ŠKODA parts (e.g. on window glass and engine blocks).

Dus het is of een gevleugelde pijl, of een indiaan. Maar in ieder geval geen vogel. Jammer dat er niet meer continuiteit is met de voorgaande logo's

En dit is natuurlijk het droevigste zinnetje: Its origin is shrouded in mystery. lostthread.gif

Oftewijl, wie een met een goede verklaring met deugdelijke onderbouwing komt schrijft geschiedenis! yes.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien een hint naar de hoge kwaliteit van de Skoda's nu.

Skoda's stonden toen ook bekend als kwalitatieve auto's. Een welbekend communistisch regime heeft er voor gezorgd dat Skoda niet meer mee mocht met de tijd, waarna VAG het merk in de jaren '90 van de ondergang "redde", maar Skoda een kwalitatief maar budget-imago meekreeg.

aangepast door The bone collector
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe